Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Anja89
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Anja89 »

Za Pimlico sm kr neki zbluzila,bomo vidl :roll: , pr NLB sm pa tut js dala to fotografsko službo,k ji je blo ušeč, pa da je mau pozabila na Tomaževa varanja... res sm pa najbl vesela d je mim pa konc esejou za ceu živlene (upam)!!! :D
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

Lizzyka* napisal/-a:zanimiu da use hočmo prbližno enake naslove [odnosi...] nočmo pa dreka, kiča, zgodovine... huh..upam da so ns uslišal :D
velik sreče in znanja jutr usm nam :D:D:D!! pa čim manj živčnosti!!

Ah, men bi blo pa dost bl zabavno o kiču nabijat (se lah vsaj poglobiš v to mal bl), kot pa o teh poklicih. :)
Mislm, ta kič mi je bil čist fun v knjigi. :D
Ah, bomo vidl, kaj bo iz vsegaskupi, bom raj pozabla zdej do rezultatov na to, let it be a complete surprise. ;)

Anxious, kako da te ni pustila, a je blo 15min pred koncem že, al kaj? Če ne bi te mogla?

Aja, pa kar se teh interpretacij dogodka uspešnosti tiče, sej je več možnih, kaj, vsak si po svoje predstavlja uspehe pa jih po svoje dojame pr osebah iz knjige - sam ne sme bit totalka sfaljeno pa je pomojm čist kul.
Sej Tereza je hotla bit neki več k sam natakarca v baru, tut neki več k sam tm v fotografskem laboratoriju, ji je blo kul pol, k je ratala profesionalna fotografinja. -> Jz sm pol ta dogodek izkoristla, k so šli pol to proslavljat, pa je plesala z njegovim sodelavcem in je on ratu ljubosumen. In da je tle pol njena uspešnost, ker se je skoz borila za to njegovo ljubezen, da bi jo vidu drgač k vsa druga telesa (in ker ona zarad matere ni marala enakosti, ni mogla žvet v enakosti, se ji je zdel največji uspeh bit edinstvena), in ji s tem, ko ji prizna ljubosumje tut pokaže, da jo res ljubi (in se s tem ona počut srečno) - piše v knjigi, da ga sprašuje, če je res, k da bi dobila Nobelovo nagrado, pa kr ne more dojet pa skače z njim tam po sobi. :D Za moje pojme je to nek uspeh zanjo, če ga z Nobelovo nagrado primerjajo (normaln je pa, da vsak sem neki po svoje vtakne, vsak svoj dogodek ;) ).

Pr Nastji se mi je pa najprej mal zataknilo, pol sem pa pisala, da njo že manjši uspehi razveseljujejo - npr. ko na faxu predava o površini, o gibanju notranjosti, o uni glini tam, pa se ji na koncu zazdi, da se ji je posrečilo, da je študentom nekaj dopovedala, razložila, da so jo razumel in da je bil zanjo že to uspeh, ker pomen pač, da je v redu profesorica, da zna izrazit svoja razmišljanja naglas, tko da jih drugi razumejo (pač s tem dejanjem potrdi svoj poklic in to, da ga uspešno opravlja).
Kot drug tak manjši uspeh, sem pa tut jaz tist kip po Pimlicu omenila, k se ji je ful fajn zdel. :)

Aja, pa sej je pisal neki v stilu: dogodek, ki pomeni zanjo uspeh, in ne najuspešnejši dogodek, right? :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a barby* »

miikena napisal/-a:
Pr Nastji se mi je pa najprej mal zataknilo, pol sem pa pisala, da njo že manjši uspehi razveseljujejo - npr. ko na faxu predava o površini, o gibanju notranjosti, o uni glini tam, pa se ji na koncu zazdi, da se ji je posrečilo, da je študentom nekaj dopovedala, razložila, da so jo razumel in da je bil zanjo že to uspeh, ker pomen pač, da je v redu profesorica, da zna izrazit svoja razmišljanja naglas, tko da jih drugi razumejo (pač s tem dejanjem potrdi svoj poklic in to, da ga uspešno opravlja).
Kot drug tak manjši uspeh, sem pa tut jaz tist kip po Pimlicu omenila, k se ji je ful fajn zdel. :)

Aja, pa sej je pisal neki v stilu: dogodek, ki pomeni zanjo uspeh, in ne najuspešnejši dogodek, right? :)

No to sem pa jaz opisala... za Nastjo je res mal dvoumno, sam če dobro utemeljiš bi moglo biti ok :).
Za Terezo pa sem izbrala fotografiranje med okupacijo.
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Bela Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Anxious »

@ Miikena: blo je še pol ure do konca, tko da bi me vrjetn mogla pustit. tadruga je rekla da lah grem, pol pa tko ustanem pa mi una prbije da ne smem. Faaaaak prov zarat tega sm zaključek zaj****

Mah Im glad its over :lol:
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

Khm, ok jst sm pa tole čist drugač napisala. Kot je že ena mal viši dejala, mislm da ulsika, za Pimlico sm napisala, da pač propadanje zveze Nastji pomaga da se izpopolnjuje, tako osebno, kot tudi poklicno, saj se pač bolj posveča umetnosti pa je zato bolj uspešna. Za Terezo sm pa dala da je ključni dogodek zanjo srečanje Tomaža, saj ji je ta omogočil, da je spoznala Sabino, ki ji je priskrbela delo fotoreporterke, ki ga je vedno želela opravljati in kao pol postala poklicno uspešna. Kok je pa kj prov pa pojma. Bomo vidl 14. julija vse skp. :D

Sj a je blo drugač vprašanje v smislu, da opišeš 2 dogodka, ki sta zazanamovala poklicno uspešnost partneric obeh moških likov?? Neki taga? Pa pol še utemeljit zakaj.
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

@ Anxious, weird, mogla bi ti pustit.

Se pa strinjam, ja, sam da je mim, kljukca čez eno stvar je že, še ostalo pa bo.
Pol pride pa poletje. :hearts:
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

miikena napisal/-a:
Lizzyka* napisal/-a:zanimiu da use hočmo prbližno enake naslove [odnosi...] nočmo pa dreka, kiča, zgodovine... huh..upam da so ns uslišal :D
velik sreče in znanja jutr usm nam :D:D:D!! pa čim manj živčnosti!!

Ah, men bi blo pa dost bl zabavno o kiču nabijat (se lah vsaj poglobiš v to mal bl), kot pa o teh poklicih. :)
Mislm, ta kič mi je bil čist fun v knjigi. :D
Ah, bomo vidl, kaj bo iz vsegaskupi, bom raj pozabla zdej do rezultatov na to, let it be a complete surprise. ;)

Anxious, kako da te ni pustila, a je blo 15min pred koncem že, al kaj? Če ne bi te mogla?

Aja, pa kar se teh interpretacij dogodka uspešnosti tiče, sej je več možnih, kaj, vsak si po svoje predstavlja uspehe pa jih po svoje dojame pr osebah iz knjige - sam ne sme bit totalka sfaljeno pa je pomojm čist kul.
Sej Tereza je hotla bit neki več k sam natakarca v baru, tut neki več k sam tm v fotografskem laboratoriju, ji je blo kul pol, k je ratala profesionalna fotografinja. -> Jz sm pol ta dogodek izkoristla, k so šli pol to proslavljat, pa je plesala z njegovim sodelavcem in je on ratu ljubosumen. In da je tle pol njena uspešnost, ker se je skoz borila za to njegovo ljubezen, da bi jo vidu drgač k vsa druga telesa (in ker ona zarad matere ni marala enakosti, ni mogla žvet v enakosti, se ji je zdel največji uspeh bit edinstvena), in ji s tem, ko ji prizna ljubosumje tut pokaže, da jo res ljubi (in se s tem ona počut srečno) - piše v knjigi, da ga sprašuje, če je res, k da bi dobila Nobelovo nagrado, pa kr ne more dojet pa skače z njim tam po sobi. :D Za moje pojme je to nek uspeh zanjo, če ga z Nobelovo nagrado primerjajo (normaln je pa, da vsak sem neki po svoje vtakne, vsak svoj dogodek ;) ).

jaz sem približno isto pisala.. čeprav se mi je zdelo da sem ga preveč bluzla nekaj.. nimam posebno dobrega občutka.. :?
samo da je konec vsaj tega.. zaj pa še letnik nekak porihtat.. aleluja :?
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
smotkA
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkA »

Eh, sam da je mimo, js se skor nisem prpravljala, edin z enim sošolcem, kar sem mu razlagala o knjigah, ker ni imel pojma.
Pisala sem podobno, kar ste že omenile, itak pa če nekak znaš utemeljit, je vse kul, pomojem ... Bi bil pa lahko velik boljši naslov, tole s poklici je čist ena obrobna tematika, pomojem vsaj, bi blo velik boljš kej druzga, ampak okej, za nami je, zdej pa še vse ostalo. :)
E una vita sola non pu bastare,
per dimenticare una storia che vale,
dei tuoi occhi che mi stanno guardare, non dimenticare ...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

js sm pa interpretativni esej pisala...

Fak ful so mi bla bedna navodila... :eek:
Predmaturitetni esej je bil lažji. :?
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

js sm pa interpretativni esej pisala...

cebelcca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a cebelcca »

fun napisal/-a:js sm pa interpretativni esej pisala...

se strinjam :? mi je žal da nisem pisala razpravljalnega :x
Sure I can accept that we're going nowhere, but one last time let's go there...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

upam, d boste zadovolne z rezultati...tud soseda mi je rekla d je biu naslov ful nepričakovan :? js se prou bojim ku bo z mano drugo leto...

kej pa matematika? je gdo na višjem nivoju? mi zna kej več povedat?
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

Js mam višji nivo mato :eek:
Upraši kaj te zanima
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

alora...pravjo d so naloge na višjem ful zajebane...? k ste pisali kej poskusno, ku se ti je zdelo? kšne naloge so sploh pr osnovnem nivoju?? kolko prej moraš končat osnovni nivo, d greš potem pisat višjega?
pr ustnem,...kako poteka ta višji...a te usa 3 uprašanja uprašajo iz višjega, al kako je to?
Uporabniški avatar
Anxious
Komunikatorka
Komunikatorka

Poskusno sm js pisala 30/40 pri višjem pa 68/80 na osnovnem ( vektorje sm pozabla pa je šlo takoj 8pik, drugo so stupid mistakes).
Osnovna pola je ponavad res fuuuul lahka. Če pogledaš od lani npr. boš vidla. Višja pa ni tok lahka smz no, odvisno kakšne naloge dajo not, če ti ležijo, pol je vrjetn lažje :P
Za vsako polo maš 90 min. Za osnovno je to dovolj, za višjo tut-če znaš heh. Nalog na osnovnem je 12, na višjem so pa 3 (vsaka ma a),b),c)...). Pa profesor nam je reku, da če na osnovnem vse prov pišeš, pa na ustnem dobiš use pike, maš že 4 na višjem (to je pol 6 pik) brez da bi sploh višjega kej znal (kej boš pa zihr ane).
Pri ustnem maš pa ti se za naučit več vprašanj kot za osnovni, izvlečeš pa mislm da lahko kateregakoli, ne sam višjega.
To je to. Če še kej rabiš pa povej :P
Zaklenjeno