Nujno potrebujem #1

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

Novo:
Za rezervacijo hotela moram vpisati kartico, čeprav predplačila ni, kartica pa mora biti "dobra" za plačilo celotnega zneska (čez 1000€). Kako oni (hotel) vedo, koliko denarja oz limita imam jaz na kartici oz kako vedo, da je kartica dobra za celotno plačilo, saj tega vpogleda (kakšen limit imam) nimajo, ali pač? Zaračunajo pa mi tudi ne, da bi tako preverili? Enako me zanima za primer, ko je predplačilo npr. le cena prve nočitve, pa so pogoji enaki?
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Pomoje ne vedo, ampak v primeru, če odpoveš (pa nimaš brezplačno odpoved), ti lahko trgajo cel ali pa določen znesek (sem že brala par izkušenj nekje). Pa ponavadi se potem tudi dejansko plača s to kartico in to že na začetku prijave v hotel. Imajo pa to bolj za garancijo.

Se popravljam, očitno se preverja:
Pre-authorisation is a type of credit check. It is used to ensure that the credit card is valid, and that there are sufficient funds to cover all or part of the reservation costs.

The hotel will only charge your credit card if you have requested a pre-paid room or if the cancellation policy, found under ‘Hotel Policies’ and room ‘conditions’ has not been followed.

booking.com
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

....

edit: aha, hvala *mala* za tole
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jolieJoy »

NOVO:

Nujno!!

A je treba pri Easyjetu tudi online potrditi lete ali pač sprintaš boarding pass in je to to?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Meni piše:
All you need to do now is print your boarding pass and take it to the airport. This way you beat the queues and go straight to security.
(če boš oddala prtljago lahko le potrditveni mail sprintaš, važna je črtna koda).

Sicer pa, a ni več treba podatkov vpisat? Včasih je blo treba vse dokumente popisat, zdej pa nič več :nixweiss: :nixweiss:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
jolieJoy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a jolieJoy »

Hvala za odgovor:)
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

*mala* napisal/-a:Sicer pa, a ni več treba podatkov vpisat? Včasih je blo treba vse dokumente popisat, zdej pa nič več :nixweiss: :nixweiss:

Ne, nc ni vec treba ocitno, js sm tut sam sprintala boarding pass prejsn tedn in je blo to to. Ne vem pa kako je s check-in-om, ker sm mela en velik kufr za oddat in sm itak morala tja.
Live. Love. Surf.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

NOVO:
Katero predbožično mesto priporočate? Cca 5 ur stran? Dunaj, Bratislava, Salzburg, Firence, Munchen, itd...? Zbiram predloge za kak vikend.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Dunaj je lep v predbozicnem casu.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ja, je Dunaj nekak prvi plan. Ampak ne-božični Dunaj me res ni navdušil, tak da razmišljam še o kakem drugem mestu.
Mogoče celo Praga (ki mi je res čudovito mesto), čeprav malce daleč z avtom.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

praga je nekje 7h z avtom.
Če se odločiš it, pojdi čez Šentilj v Sloveniji in potem čez Dunaj...je ta pot najhitrejša.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jp, vem vse to :D viamichelin.com ve vse.
Ah, we'll see. Pa na Dunaju imamo že od prejšnjič super hotel ogledan, tako da bo verjetno res kar ta izbira.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Jaz ti pa odsvetujem Bratislavo. Ok sej ni tako slaba, ampak ne boš čisto nič zamudila, če je ne obiščeš v predbožičnem času. Pa vsaj takrat ko sem jaz bila tam je bilo prekleto mrzlo. :D
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Jaz bi tudi dala glas za Firence. Jaz sicer nisem bila v predbožičnem času, ampak so me vseeno navdušile. Jaz pač obožujem Italijo, nekaterim verjamem da ne bi bilo tako zelo všeč.
Dunaj mi je tudi bil všeč, čisto drugačen. Sem bila dvakrat in obakrat je bilo tako mrzlo, da me ne prepričaš več.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Odgovori