Naša kuharija-slike
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4942
- Pridružen: 22. Feb. 2007 14:28
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 2575
- Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 7639
- Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
- Kraj: Lj
Fatalna: Kot velik ljubitelj čajank in razočaran nad slo. nezmožnostjo da si ljudje vzamejo čas, spijejo skodelico ali dve čaja in uživajo ob dooolgem klepetu ter domačih sladicah sem bil prav PAF, ko sem videl da DEJANSKO pa pri tebi izgleda zadeva KOT ČAJANKA z vsem kar spada zraven.
Ravno semv nabavi ene dobre knjige o ČAJANKAH iz Anglije in bom definitivno poročal o tem, ko jo dobim.
Me pa zanima, ali ti to org. privat za svojo družbo ali dejansko ceo obstaja kakšna skupina kjer se redno dobivate in vsak nekaj prinese...
Ravno semv nabavi ene dobre knjige o ČAJANKAH iz Anglije in bom definitivno poročal o tem, ko jo dobim.
Me pa zanima, ali ti to org. privat za svojo družbo ali dejansko ceo obstaja kakšna skupina kjer se redno dobivate in vsak nekaj prinese...
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 2575
- Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Rollin #3 napisal/-a:_patchouli_ ful dobro! kaj mi poves kako naredis tale riz? Izgleda ravno prav skuhan in nic pacast.
Riž ni pacast, ker je basmati (iz Hoferja), ki se ne razkuha. Jaz ga večinoma kar v vodo vržem in skuham, včasih, če se mi da, ga najprej prepražim na čebuli in česnu (in če imam, obvezno še ingverju), da postekleni, potem pa ga zalijem s tolk vode, kot piše v navodilih. Oziroma mal manj in če izpari preden je riž gotov, lahko vedno še dolijem vodo, ker ne maram razkuhanega riža. Aja, tudi če ga skuham samo za prilogo, ponavadi vržem notri za kaka 2 cm debelo rezino ingverja, da se kuha zraven, ker tako riž dobi malo ingverjeve arome.
Tistile zgoraj je bil pa narejen se mi zdi nekako tako: skuhala sem riž in posebej na čebuli prepražila bučke, papriko in verjetno še kako zelenjavo. Vse to ful na hitro, da je ostalo čvrsto. Potem sem zalila z malo svetle sojine omake, dodala nasekljan svež ingver, v terilniku strte posušene pekoče čilije. Tik pred koncem še ananas iz pločevinke, indijske oreščke ter zeleni del pora. Primešala sem kuhan riž, še malo sojine omake in žlico medu. Vse še malo pražila in je bilo.
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32
-
- Cosmopsiho
- Prispevkov: 4757
- Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32


My cheeseeecaakeeee <3 so delicious, ua ua.
Ne, res, mega dobra je, sem se malo ustrašila že zaradi barve, ampak dejansko ni zažgana, ta trjav del je še najbolj okusen hehe. Recept je pa tisti, ki ga je objavila sirovka prejšnjo stran, razen, da sem dala dva praška pudinga, ne enega in nisem bila prepričana če naj nrdim piškotno obrobo tudi..na koncu kot vidte nisem, zato pa je rjavo.


It was forever..but it didnt last long..