Naša kuharija-slike

Gurmanski užitki.
Odgovori
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Pridružen: 22. Feb. 2007 14:28

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ful. smo že skoraj cel pekač pojedli. pa js drugače sploh nisem nek fen sladkega.

edino malo manj cukra bom naslednjič dala v original recept.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 290
Pridružen: 03. Jul. 2012 12:49

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Za današnjo čajanko sem spekla jabolčno fino pito :D
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka.png[/img]
[img]http://fatalna.si/wp-content/uploads/2012/09/čajanka-in-fina-pita.png[/img]
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2575
Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Pekoče-sladek pražen riž z zelenjavo in indijskimi oreščki od današnjega kosila (njami):

Slika


Popečeni jajčevci s sirom in za prilogi riž ter kuhana mešanica stročnic in žitaric izpred par dni:

Slika
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Pridružen: 27. Apr. 2010 17:58

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

@_patchouli_: tole pa vse super izgleda, čisto po mojem okusu :cloud9:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7138
Pridružen: 28. Jul. 2005 19:28

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Fatalna, takšna čajanka pa mora biti fajn :P
_patchouli_, riž izgleda res slasten. Jajčevci pa so me skoraj pretentali, da so bučke. I say no to jajčevci! :D (drugače pa super izgleda, res).
The world is as you are.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Pridružen: 13. Feb. 2006 13:45
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^nimaš pojma kaj je dobr :P

_patchouli_, jz bi se kdaj povabila na kosilo, prosim :D

Fatalna, fensi šmensi, hehe; luštno - se je treba tud tko kdaj razvajat, čist podpiram. Pa čajni servis je srčkan!
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2628
Pridružen: 17. Sep. 2006 16:39

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

njam! Bi se kar povabila k _patchouli_ na kosilo pa pol še k Fatalni na posladek :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1297
Pridružen: 31. Jan. 2009 16:43

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

ena zelo slaba slikca jabolčne pite. ful je bla dobra :)
Slika
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Pridružen: 07. Jun. 2011 9:27
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

_patchouli_ ful dobro! kaj mi poves kako naredis tale riz? Izgleda ravno prav skuhan in nic pacast.
MBrando
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 62
Pridružen: 11. Jan. 2012 16:56

Neprebrana objava Napisal/-a MBrando »

Fatalna: Kot velik ljubitelj čajank in razočaran nad slo. nezmožnostjo da si ljudje vzamejo čas, spijejo skodelico ali dve čaja in uživajo ob dooolgem klepetu ter domačih sladicah sem bil prav PAF, ko sem videl da DEJANSKO pa pri tebi izgleda zadeva KOT ČAJANKA z vsem kar spada zraven.
Ravno semv nabavi ene dobre knjige o ČAJANKAH iz Anglije in bom definitivno poročal o tem, ko jo dobim.
Me pa zanima, ali ti to org. privat za svojo družbo ali dejansko ceo obstaja kakšna skupina kjer se redno dobivate in vsak nekaj prinese...
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2575
Pridružen: 25. Apr. 2008 17:57
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Rollin #3 napisal/-a:_patchouli_ ful dobro! kaj mi poves kako naredis tale riz? Izgleda ravno prav skuhan in nic pacast.


Riž ni pacast, ker je basmati (iz Hoferja), ki se ne razkuha. Jaz ga večinoma kar v vodo vržem in skuham, včasih, če se mi da, ga najprej prepražim na čebuli in česnu (in če imam, obvezno še ingverju), da postekleni, potem pa ga zalijem s tolk vode, kot piše v navodilih. Oziroma mal manj in če izpari preden je riž gotov, lahko vedno še dolijem vodo, ker ne maram razkuhanega riža. Aja, tudi če ga skuham samo za prilogo, ponavadi vržem notri za kaka 2 cm debelo rezino ingverja, da se kuha zraven, ker tako riž dobi malo ingverjeve arome.
Tistile zgoraj je bil pa narejen se mi zdi nekako tako: skuhala sem riž in posebej na čebuli prepražila bučke, papriko in verjetno še kako zelenjavo. Vse to ful na hitro, da je ostalo čvrsto. Potem sem zalila z malo svetle sojine omake, dodala nasekljan svež ingver, v terilniku strte posušene pekoče čilije. Tik pred koncem še ananas iz pločevinke, indijske oreščke ter zeleni del pora. Primešala sem kuhan riž, še malo sojine omake in žlico medu. Vse še malo pražila in je bilo.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Pridružen: 07. Jun. 2011 9:27
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

Hvala hvala hvala :jump:
(se ucim kuhat :D)
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Im makiinggg cheeeeeeseeeeeeeeecakeeeeeeeeeee. :P
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Pridružen: 03. Avg. 2004 14:39

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ SLIKE, sicer nč ne verjamem :P :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Pridružen: 04. Apr. 2008 18:32

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Slika
Slika

My cheeseeecaakeeee <3 so delicious, ua ua.

Ne, res, mega dobra je, sem se malo ustrašila že zaradi barve, ampak dejansko ni zažgana, ta trjav del je še najbolj okusen hehe. Recept je pa tisti, ki ga je objavila sirovka prejšnjo stran, razen, da sem dala dva praška pudinga, ne enega in nisem bila prepričana če naj nrdim piškotno obrobo tudi..na koncu kot vidte nisem, zato pa je rjavo. :) Vglavnem res mega dobro! Moja prva čizkejk! :D
It was forever..but it didnt last long..
Odgovori