Cerkev in vera sta dva različna pojma.Sam mi ni pr srcu ne eno ne drugo.Re sm hodila k verouku(kam so me pod finto spravle stare mema pa mtka z njimi).Bla sm dete pa nism sploh vedla o čem se vse skup gre.Pa še fotr je bil v takrat že propadajoči partiji.Pa je blo to treba pred njim jako dobro skrivat.Sam tud k svetem obhajilu je blo treba it, še prej pa se krstit(kot dojenčk seveda zarad fotrovega šihta tu nism mogla bit).Pa je nastala ubitačna panika.Sam se je dobro izteklo, kar se seveda verskih obredov tiče.Pol se jebi s tem veroukom in nedeljsko mašo jebenih 8 let.To mi je bla največja muka.Poslušat neke stvari s kerimi ti že kot frocu nekej vbijajo v glavo in ti spirajo zdrav mozag.Citirajo ti sveto pismo, ker je to kao božja knjiga, a napisal jo je človek dolgo za prihodom krščanstva.Ful me nervirajo ti njihovi zakramenti, za kere jim je treba še plačat!!!i to masno plačat.Pa kaj se župnikov tiče mi tud gadno slabo postane.Pedrofili prekleti!Mi smo meli enga župnika, ki je bil kul pa še nekak smo ga otroci meli radi, aleto prej kot smo meli birmo so gapreselili, nihče pa ni vedel zakaj(zdaj je bil v Ormožu obsojen za 5 let čuze, ker je tam nadlegoval dečka).Pol smo dobli enga bedaka, ki je že na začetku ločil fante in puce, kar se razporedi verouka tiče in smo navohal marsikaj, zarad česa je bil tud on pred kratkim odstavljen iz našega malega kraja.Pa ves čas je zbiral darove za ogrevanje v cervi, ki ne vem, če je do danes sploh postavljeno.Se pa je zato skorej vsak mesec furičkal in igral gay frajera z drugim avtom.Pa še skos je povdarjal, da daje folk pr maši premalo v šparavec.ma P***a pohlepna!Kaj to uči vera?Kaj vera uči pohlepnosti?Kak se jaz spomnem pohlpepnost spada med 7 smrtnih grehov porkaduš!
Pa kak oni dečurliji pr veruki razlagajo o Bogu...Da je dober in pravičen, po drugi strani pa da je strog in brez milosti, da kaznuje.Bog ne kaznuje, kaznuje se človek sam!In tisto nabijanje o 10 božjih zapovedih,a najbolj jih oni kršijo pa se delajo poštenjake.Dejte povedat, če zna kdo odgovor, zakaj je cerkev oblečena od vrha do tal v marmor če je res tak potena?vse jim je sam krinka in folku mečejo blato v oči.Dobro, ajt proti sami veri nima kaj dost...če je kdo veren je pač veren.Naj veruje, če ga to izpopolni...sam naj mene noben ne prepričuje, da grem k maši.Ni šans!
Da prepovedan sex pred poroko...jebem jim ja...Prepovedan splav...ajd sej sm tud sama proti splavu, podpiram ga sam v ekstremnih situacijah...
prepoved uporabe kontracepcije...Ne vidim nč slabega v njej.Kaj bo pol cerkva dajala za preživnino za otroka?Tu v naši okolici mamo družino, ki imata 2 hčerki, ki sta priklenjeni na invalidski vozičknže od rojstva in to sta starša vedela še preden sta se rodili(za vsako posebej), so pa ful verni in sta obdržali otroka, kajti prepričani so, da jih je bog kaznoval in da morajo trpet celo življenje.mučijo sebe in hkrati njih.
Pa kaj se tiče te vere mi je slabo, ko vem, da nam je vsiljena.Mi smo SLOVANI!kolk naših praočetov in pramater so poklai, če jim se niso pokorili in se odrekli boginji Živi in vsem ostalim.Sam še v prejšnih časih pred slovanskimi bogovi so oni imeli drugačno vero.človek je bil bog, kar pa je tud dejansko res.Človek je zmožen dati in odvzeti življenje in le človek sam ima svoje življenje v svojih rokah in ne bog!boga ni, je le plod človekove domišljije!Tolk verskih vojn za to glupost, ki je pralni stroj za možgane primitivnega človeka.sam zdaj ni folk krov sam, ker je veren.Kriva je vzgoja.pač starši so bli v cerkvi pol pa še ortoci in to se ponavlja iz roda v rod.
Kot pravim, jaz nimam nč proti tistim, ki so verni, sam ob živce me spravljajo zagrizeni verski fanatiki.