punkie_ napisal/-a:miikena napisal/-a:Se prav vse izpitne pole skp nanesejo 66% od 80 možnih % celotne ocene (in ne 66% od vsega, kar je blo na pisnem delu).. 20 % se pa pol še z ustno da dobit, ane.
emm.. ne vem če je čist tko veš. ti dobiš 66% od 100% pisnega dela. v celotni maturi sicer predstavlja pisni del 80% in ustni 20%.
računček: 66/100 * 80 + 20=72,8
končna ocena je torej 3. plus 1 pika, ker si na višjem.
ne znam razložit ampak skor ziher sem da je tko.
Preberi še enkrat.

Nisem šla računat, kok procentov sem dobila pri celotnem pisnem delu, ampak kok procentov je blo pri posamezni poli ..
Se pravi, procent, ki sem ga mela v poli 1A x0˙2, procent od pole 1B x0˙2, procent od pole 2 x0˙1 ... In sem seštela kok je vseskupi in je pršlo 66%. Se pravi je to 66% od vseh teh pol .. In če pogledaš na tistem k sem iz RICa citirala pa sešteješ procente od vseh teh pisnih pol, dobiš da je to skupi 80% končne ocene, ane?
In men to pač nanese 66% od 80% možnih na pisnem delu, ja?
In pol ostane še ustni del, kjer lahko dobim še ostalih 20% .. In sem predpostavila, da tam recimo dobim vse pike pa bi ti procenti skupaj nanesli lih 86%.
Od 100% pisnega dela bi dobila pa več procentov, če bi seštel vse pike in delil s kolkr je blo možnih oz. računal kako povprečje al karkoli, ne sam borih 66.