Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tammyka »

freaky napisal/-a:Mene pa zanima, če je že kira pisala poskusno maturo iz matematke, višji nivo? Me mal zanimam, kakšne so ble kj naloge.
lp :)

kr težke, kokr sem jih gledla. OR je bla pa ful u izi ... če bi se mi dalo mal bolj reševat:)

a bi lahk kdo slučajn skeniro pole od poskusne mZGO, ker jo nasledn tedn pišemo (za oceno), pa bi si rada dobla dobro oceno??
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a In Love Girl »

amm...a ma katera doma od matematike poskusno ker jutri pišemo pa bi rada malo pogledala, da bom vsaj kj znala :D
...I`m a good girl!...(Only when I`m sleeping!)
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Še nekej me zanima: je mogoče katera pisala poskusni esej za slovenščino? če bi mi samo naslov oz. navodila povedala prosim :D
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

Na ustnem pomojem ne bom mela problemov, bomo videli. Drgač zdej tole sm mela 66%, tko da če bi blo ustno 20pik (in s tem v seštevku 20%), pol bi blo lih ujela un lanski procent za 8.

men zdej neki ni jasno. ti pravš 66% pisni del +20% ustni=86%
ok
js sm pisala anglo na višjem 80% ... ampak to od 100% pisnega dela ane. temu potem prišteješ še ustno ... mah ne vem, zgubila sem se, ni mi čisto jasno. ne razumem tega, help :?:
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

In Love Girl napisal/-a:Še nekej me zanima: je mogoče katera pisala poskusni esej za slovenščino? če bi mi samo naslov oz. navodila povedala prosim :D

Naslov je bil Matjaž "na obali brez obzorja". Treba je blo razložit njegovo bivanjsko stisko, opisat Matjaža in Nastjo ter kako doživljata ljubezen, kdo je bil njuno nasprotje po tvojem mnenju in zakaj. Razložit tvoj odnos do modernega načina izražanja v knjigi, kako je to vplivalo na razumevanje. Približno tako, mislim da je vse.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
tammyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tammyka »

In Love Girl napisal/-a:Še nekej me zanima: je mogoče katera pisala poskusni esej za slovenščino? če bi mi samo naslov oz. navodila povedala prosim :D

Pimlico - oba eseja, int. in razp.

En je bil za primerjat 3 odlomke o postaji Pimlico - kako jo vidijo Nastja, Jonas in Matjaž, tadrug je mel pa naslov na obali brez obzorja (predstavitev matjaževe os. stiske, razlika med nastjo in matjažem, ... )
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: sončna pega

Neprebrana objava Napisal/-a psenica »

punkie_ napisal/-a:men zdej neki ni jasno. ti pravš 66% pisni del +20% ustni=86%
ok
js sm pisala anglo na višjem 80% ... ampak to od 100% pisnega dela ane. temu potem prišteješ še ustno ... mah ne vem, zgubila sem se, ni mi čisto jasno. ne razumem tega, help :?:

a ni tak, da se teh 66%množi z 0,8 in potem prišteje koliko točk si dobil na ustnem?
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ja no sej to se mi je zdelo čudno. ne moreš kr tko seštet. če pišeš 66% pisno in dobiš vse procente na ustnem maš še zmeri 3+1 pika. i think?
Uporabniški avatar
In Love Girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Hvala vm vsm za odgovore :D
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

punkie_ napisal/-a:men zdej neki ni jasno. ti pravš 66% pisni del +20% ustni=86%
ok

Preračunala sem si po tem, kok je kej procentov od celotne ocene ..
OCENJEVANJE Pisni del ocenijo zunanji ocenjevalci po merilih, ki jih pripravi DPK SM za angleščino.
Izpitna pola 1 A – 20 % ocene
Izpitna pola 1 B – 20 % ocene
Izpitna pola 2 – 10 % ocene
Izpitna pola 3 A – 10 % ocene
Izpitna pola 3 B – 20 % ocene

Ustni del oceni učitelj angleščine po merilih, ki jih pripravi DPK SM za angleščino. Ustni del do 20 % ocene

Se prav vse izpitne pole skp nanesejo 66% od 80 možnih % celotne ocene (in ne 66% od vsega, kar je blo na pisnem delu).. 20 % se pa pol še z ustno da dobit, ane. ;)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Se prav vse izpitne pole skp nanesejo 66% od 80 možnih % celotne ocene (in ne 66% od vsega, kar je blo na pisnem delu).. 20 % se pa pol še z ustno da dobit, ane.

emm.. ne vem če je čist tko veš. ti dobiš 66% od 100% pisnega dela. v celotni maturi sicer predstavlja pisni del 80% in ustni 20%.
računček: 66/100 * 80 + 20=72,8
končna ocena je torej 3. plus 1 pika, ker si na višjem.
ne znam razložit ampak skor ziher sem da je tko.
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

punkie_ napisal/-a:
miikena napisal/-a:Se prav vse izpitne pole skp nanesejo 66% od 80 možnih % celotne ocene (in ne 66% od vsega, kar je blo na pisnem delu).. 20 % se pa pol še z ustno da dobit, ane.

emm.. ne vem če je čist tko veš. ti dobiš 66% od 100% pisnega dela. v celotni maturi sicer predstavlja pisni del 80% in ustni 20%.
računček: 66/100 * 80 + 20=72,8
končna ocena je torej 3. plus 1 pika, ker si na višjem.
ne znam razložit ampak skor ziher sem da je tko.

Preberi še enkrat. ;) Nisem šla računat, kok procentov sem dobila pri celotnem pisnem delu, ampak kok procentov je blo pri posamezni poli ..
Se pravi, procent, ki sem ga mela v poli 1A x0˙2, procent od pole 1B x0˙2, procent od pole 2 x0˙1 ... In sem seštela kok je vseskupi in je pršlo 66%. Se pravi je to 66% od vseh teh pol .. In če pogledaš na tistem k sem iz RICa citirala pa sešteješ procente od vseh teh pisnih pol, dobiš da je to skupi 80% končne ocene, ane?
In men to pač nanese 66% od 80% možnih na pisnem delu, ja?
In pol ostane še ustni del, kjer lahko dobim še ostalih 20% .. In sem predpostavila, da tam recimo dobim vse pike pa bi ti procenti skupaj nanesli lih 86%.

Od 100% pisnega dela bi dobila pa več procentov, če bi seštel vse pike in delil s kolkr je blo možnih oz. računal kako povprečje al karkoli, ne sam borih 66. ;)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

...
Zadnjič spremenil punkie_, dne 03. Apr. 2007 17:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

zdaj mislim, da mi je kapnilo :D
js sm razmišlala z drugega zornega kota. nam so v šoli to popravili in je naneslo 80%.
bolje bi bilo rečeno, da si pisni del pisala 86% ane. (80%-66%=14% torej je 100%-14%=86%)
če bi tak že na začetku rekla nebi blo težav :P
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Haha, ja no, med tem k si tole natipkala si dobila en dolg zs z objasnitvijo, kako nej bi šlo .. :P

Pa se opravičujem, če sem bla nejasna (v glavi mi je čist razumljivo zvenel, ker mi je blo jasno, kaj sem mislila), sam sem napisala da je tko (pač 66% od teh 80%), ker se ubistvu niti ne zračuna, kok procentov maš ti celoten pisni del, ampak po posameznih polah tega dela. :)
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Zaklenjeno