jelchi napisal/-a:Iz Kaira do Aswana oz. Luxorja z vlakom (1st class - daleč od mojih predstav o 1. kategoriji)

, ostalo pa z busi oz. taksiji. Ja, teh check pointov je ogromno in za moje pojme je to en velik larifari. Nas niso niti enkrat natančno pregledali - najbolj jih je zanimalo, če imamo še veljavno vizo in ko smo šli v Hurghado v minibusu (ker je avtobus zamujal več kot 5 ur!), brez konvoja, so nekaj komplicirali o naši varnosti, ko pa jim je voznik dal bakšiš, so takoj pozabili na "nevarnost"!!

jp, jst sem se tud s tem vlakom vozila... kao naj bi bli to noter letalski sedeži prvega razreda, samo mi smo mel kao spalnik... tko, da udobno je kar blo, samo mene je komad zebl, ker skoz tok klimo laufajo... sm bla kr s spalko pokrita...
te kontrole so bl tko, nekaj dokaj nepotrebnega, itaq so to bl take kontrole, da bi komot lah tud največji kriminalc pršu skoz pa lepo zbombardiru kaj... itaq so vsi srečni sam, da dobijo bakšiš... itaq je pomoje fora sam to, da ma čim več folka službe, ker je že itaq brezposelnost velika, ker je čist preveč folka...
a ste šli iz hurgade s trajektom čez na sinaj? ...mi bi mogl it pa je bla takrat ladijca v okvari, tako, da smo šli z busom
tm na vlaku se nam je neki zanimivga zgodil, mi smo celo pot dajal smeti v eno vrečko, pa res pazl, da nismo smetil...pol mal pred aswanom pa pride en tip pa vzame vrečko...smo mislil fino zdaj jo bo pa lepo v koš vrgu... pa ne... najprej je prebrov ven kar mu je blo všeč (neke revije) pol je pa vse ostalo začel metat dol iz vlaka ob progo... ni čudno, da je povsod vse tko umazano...