Ozračje in temperature kar vplivajo na vonj in kako se razvija...
Na sebi najbolj zaznam malino in očitno mošus.
Sicer pa kakor potem gledam note pri različnih parfumih, ki jih sprobam... si prav želim, da bi imela priložnost note povohat posamično. Saj veliko stvari prepoznam, ampak za nekatere note sploh ne vem kaj prispevajo k vonju, jih ne prepoznam.
Sem sprobala v zadnjih dneh tri in sicer od Parfums de Marly - Delino in Delino Exclusif ter od Van Cleef & Arpels Orchidee Vanille.
Delino sem poznala že od prej, mi je lep vonj, za ta letni čas bolj primeren kot Delina Exclusif. Je pa ta Exclusif zanimiv vonj... na moji koži hitro postane kot neka kombinacija Si Passione in Valentinova Donna (vsaj na moji koži, glede na to, kako se omenjeni parfumi razvijejo po kake pol ure, kolegica pa ne vidi podobnosti z Donno)... Glede na note je razlog najbrž v kombinaciji hruške, vrtnice in vanilije. Tudi bergamotka, čeprav jo pri nobenem (Donna, Exclusif) ne zaznam. Predvsem zaznam vrtnico, ampak mi ne deluje staromodno, sladkobo hruške in ličija ter malenkost lesnih tonov. Prijeten vonj, bolj za pozimi, malo pudrast... mi je bil pa sicer preveč za tole toplo vreme. Zvečer, ko sem sedela na balkonu in se je shladilo pa je veliko lepše prišel do izraza.
Orchidee Vanille me je pa na prvi špric pustil nekako razočarano... aaampak potem se pa razvije v res njami, fluffy vanilijo, še pred tem pa čokolado. Sadnih in cvetličnih tonov na sebi ne zaznam. V bistvu zelo realistično gurmansko diši, dobesedno kot bi vohala pecivo, vanilijev puding. Projekcija je pa kar slaba, res švoh, čeprav vonj na koži se obdrži zelo dolgo. Na koncu ostane taka mlečna vanilija.
Čeprav ne vem, če bi prav želela realistično dišat kot čokoladno-vanilijev piškot.. no, se pa po obdobju "eau de bruheca" seveda ne bom pritoževala nad nobenim parfumom

Možu je bila Exclusif najbolj všeč, so mu bili pa vsi trije dobri.
(kolegica mi jih je prinesla za sprobat, do centra še nisem nič hodila. )