Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

kinna napisal/-a:dragi Alwaleed! me je pa nekaj zelo zmotlo... to da je nekdo star 17 let, kakšen avatar ima in ali že ljubi, ima resno zvezo in nevem kaj še pa ti sklepat ne moreš!! lahko je nekdo pri svojih 17 tako zrel, kot nekdo pr 25... :twisted:

Se kar strinjam. Samo da Tynah ni ena od njih. Zrelost, ki jo je izrazila v njenih sporočilih v tej temi, kar ustreza njenim letom.

kinna napisal/-a:ampak kje piše, da če z partnerjem nimata odprte zveze, da ziher vara oz da je takrat večja vrjetnost, da ugre z drugo? js dam roko v ogen, da so bolj to izjeme kot pa pravila...

Je še kar pogosto. Med mladimi pari jih je 20-30% varalo:

Paul Andrews at Virginia Commonwealth University in Richmond and colleagues gave 203 young heterosexual couples confidential questionnaires asking them whether they had ever strayed, and whether they suspected or knew their partner had strayed. In this, 29 per cent of men said they had cheated, compared with 18.5 per cent of women.

To je pri mladih parih.

Upoštevaj, da jih je verjetno nekaj lagalo tudi pri vprašalniku, ker je pretvarjanje najbolj uspešno, če si popolnoma dosleden.

Procent se gotovo še vsaj malo zviša, če govorimo o partnerstvih, dolgih več deset let.

Drugače pa ne, seveda ni nujno, da bo v monogamni zvezi nekdo varal. Samo približno 50% verjetnost je. 70%, da ne bo varal moški; 80%, da ne bo varala ženska; to zmnožimo; pride 56%, da ne bo varal nihče.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 30. Okt. 2009 9:02, skupaj popravljeno 1 krat.
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

hmmm... bom še začela študirat, da me moj vara :D

pa ja no.. moje mnenje, da mladi pač varajo, kr nimajo kaj v glavi... enim se pač to zdi samoumevno. ampak starejši :eek: najbrž maš na nek način prav. ampak osebno še vedno stojim za te, da če hoče bit nekdo moj partner, bo zvest. dokler da ne zvem, nič ne morem (torej če me sploh vara) ko pa zvem, me pa nebo mogo več varat... lahko je nevem kolko krat dokazano, js nebom stopla od tega.... zj je pa odvisno, kakšnega partnerja maš :?
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kinna napisal/-a:hmmm... bom še začela študirat, da me moj vara :D

Glavna prednost odprte zveze je, da te to zelo redko teži!

V odprti zvezi je težje soočenje z lastnimi čustvi. Kaj čutim v tej situaciji? Zakaj? Ali imajo moja čustva kak smisel? So racionalna? Kam ta čustva vodijo? Naj se jim prepustim?

V odprti zvezi nimaš družbeno odobrenega izgovora, da bi se slepo prepustil najbolj destruktivnim čustvom, ki obstajajo. ("Kastrirala ga bom... Ubila bom tisto prasico... Tam so vrata, spakiraj in pojdi...")

Ker nimaš tega izgovora, se moraš s temi destruktivnimi čustvi soočiti in ugotoviti, kaj sploh pomenijo.

Če si dovolj močen za to, če vztrajaš pri iskanju jasnosti, se vse to eventuelno pred tabo razblini. Po principu "There is no spoon."

Ljubosumje je znotraj votlo, okoli ga pa nič ni.

kinna napisal/-a:pa ja no.. moje mnenje, da mladi pač varajo, kr nimajo kaj v glavi... enim se pač to zdi samoumevno. ampak starejši :eek:

Sodeč po tem med mladimi in starejšimi pari pri varanju ni bistvene razlike.

Mislim, da ne gre za zrelost, temveč za tip karakterja.

kinna napisal/-a:najbrž maš na nek način prav. ampak osebno še vedno stojim za te, da če hoče bit nekdo moj partner, bo zvest. dokler da ne zvem, nič ne morem (torej če me sploh vara) ko pa zvem, me pa nebo mogo več varat... lahko je nevem kolko krat dokazano, js nebom stopla od tega.... zj je pa odvisno, kakšnega partnerja maš :?

Najlepše ti lahko odgovorim s tem citatom:

Here's something from the Paris Review, Summer 2009. #107:

Gay Talese on infidelity.

"Here's what people don't get. Sex is not that important. It isn't the most important thing in any relationship. Marriage is never about sex, and yet in American fiction so many stories and novels present a sexual dalliance as an unpardonable sin. (In real life) I never thought that should be true. Marriage is the main event. These other relationships bring me into worlds I would otherwise not know. These relationships have helped our marriage. ..I think of all these people who get divorced over minor matters...I don't see how people can live in conventional marriages. "

Gay Talese has a fifty year marriage with a very accomplished,independent and fiscally successful wife.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

Alwaleed napisal/-a:V odprti zvezi je težje soočenje z lastnimi čustvi. Kaj čutim v tej situaciji? Zakaj? Ali imajo moja čustva kak smisel? So racionalna? Kam ta čustva vodijo? Naj se jim prepustim?

V odprti zvezi nimaš družbeno odobrenega izgovora, da bi se slepo prepustil najbolj destruktivnim čustvom, ki obstajajo. ("Kastrirala ga bom... Ubila bom tisto prasico... Tam so vrata, spakiraj in pojdi...")

Ker nimaš tega izgovora, se moraš s temi destruktivnimi čustvi soočiti in ugotoviti, kaj sploh pomenijo.

Če si dovolj močen za to, če vztrajaš pri iskanju jasnosti, se vse to eventuelno pred tabo razblini. Po principu "There is no spoon."

bolj kot te berem, bolj me ma da bi mela odprto zvezo (ko bom mal starejsa...). se mi zdi da cist razumem to vse in si zlahka predstavljam (ceprav trenutno psihicno se nisem pripravljena na kaj takega). poklapa se z vsemi mojimi predstavami o zvezi, seksu in ljubezni!

kako pa gledas na morebitne otroke, ki jih bosta mela, in to da bi vaju videli z drugim?
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:bolj kot te berem, bolj me ma da bi mela odprto zvezo (ko bom mal starejsa...). se mi zdi da cist razumem to vse in si zlahka predstavljam (ceprav trenutno psihicno se nisem pripravljena na kaj takega). poklapa se z vsemi mojimi predstavami o zvezi, seksu in ljubezni!

Me veseli! Kakor komu paše, seveda.

In seveda rabiš za tako stvar pravega človeka - torej, morata biti zainteresirana oba. :)

red_rose napisal/-a:kako pa gledas na morebitne otroke, ki jih bosta mela, in to da bi vaju videli z drugim?

Otrok se veseliva, verjetno kmalu v naslednjih letih.

Iskreno rečeno nisva tako pogosto z drugimi, da bi otroci rabili o tem kaj dosti vedeti. Eno je, če bi živeli v istem gospodinjstvu s kako prijateljico ali parom. V tem primeru bi se otrokom pač moralo nekako razložiti, da se imajo atki in mamice radi. Drugo je pa, če gresta mama ali ati kam na obisk ali na potovanje na vsake kvatre. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo treba vsebino takega obiska podrobno razlagati.

Sicer pa - saj se otrok ne rodi s holivudskimi predstavami o zvezah in seksu. Normalno se mu zdi pač tisto, kar vidi v svojem okolju. Če vidi v svojem okolju ljudi, ki na seksualno monogamijo ne gledajo kot na najpomembnejšo stvar na svetu, se mu bo pač to zdelo samoumevno.

Gotovo bo pa razumel(a) tudi tradicionalno gledanje, saj je temu težko ne biti v vsakem filmu in reviji izpostavljen.

Zase bo pa verjetno izbral(a) pač tisto, kar mu/ji bo najbolj všeč.
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

tud js bol ko berem, bol pametno se mi zdi... (čeprav kot je povedla red rose, še nism prpravlena...)

za otroke pa tako kot jim razložiš... isto, kot pri istospolnih partnerjih... če normalno razložiš, bo otrok vedo kak pa kaj...
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

.....zasrala
Zadnjič spremenil renatka_, dne 30. Okt. 2009 10:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

red_rose napisal/-a:bolj kot te berem, bolj me ma da bi mela odprto zvezo (ko bom mal starejsa...).

Ka pa bi tvoj reku na to? :) Bi z njim furala to varjanto, al s kom drugim?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

renatka_ napisal/-a:
red_rose napisal/-a:bolj kot te berem, bolj me ma da bi mela odprto zvezo (ko bom mal starejsa...).

Ka pa bi tvoj reku na to? :)

saj nicesar ne planiram! :D in tut sama trenutno nisem sposobna tega tako da to odpade, ampak ce takole pomislim bi MOGOCE rada nekoc tako zivela, odvisno kako bo naneslo... naceloma se strinjam z odprtimi zvezami in se mi zdijo zelo dobra alternativa ustaljeni praksi :gut:
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

@ Isis
Kaj naj rečem? Res je, vsi bi lažje živeli, če se ne bi obremenjevali s skrbmi. Obstaja poseben izraz za to - naše življenje bi bilo brezskrbno! Edina skrb bi bila, da se zjutraj pravočasno vstaneš in greš v službo/šolo. No, pač, da poskrbiš zase. Ostali pa naj skrbijo zase.
Ampak menim, da je skrb vseeno neko naravno čustvo.
Nisem še starš, ampak verjamem, da so čustva, ki spremljajo skrbnega starša, iskren strah pred tem, da bi se otroku resnično kaj zgodilo. Če otroka ne opozarjaš pred nevarnostmi, se bo sicer res sam naučil, da si bo zlomil nogo, če bo lazil po posušeni jablani - ampak zakaj ga ne bi v svoji skrbnosti poučil/opozoril/obvaroval pred to hudo bolečino? Preveč bi moral otrok pretrpeti, če staršev ne bi skrbelo zanj. Negativno za starše - pozitivno za otroka.
To je to, zdaj pa, če apliciram skrbnost v razmerje med partnerjema. Oziroma ne skrb, ker zanj me pa res ne skrbi, saj zna sam poskrbeti zase. Bolj čustvo straha pred izgubo. Strah spada med osnovna čustva. Torej, sam po sebi ni nič nenavadnega. Bojimo se tistega, kar bi nas lahko prizadelo. Če partnerja izgubim - me bo to prizadelo. Tudi to je ok.
Ampak, Isis, ne razumem te pa v tem delu: Če bi se zavedal potenciala, da se počutiš dobro, ne bi postavljal zahtev drugim, da se spremenijo, da se boš ti bolje počutil.
Zakaj bi si želela, da bi se spremenil? Ravno zato ga ljubim, ker je to, kar je. Okej, so malenkosti v stilu "nobody 's perfect", ampak celota je pa najboljša možna. Jaz si želim, da se ne spremeni - torej da je z mano. Da je z drugo, je sprememba. Da je z mano, pa je temeljno stanje.
Okej, če se človek spreminja na boljše, postaja bolj zrel, valjda ga k temu spodbujaš. In ga opozarjaš, ko dela korake nazaj.

Pa da ne bo kdo narobe razumel, ne kritiziram odprte zveze. Nasprotno, trudim se razumeti, kako to funkcionira. Radovedna sem, zato pa sprašujem.
Hkrati pa se počutim ogroženo, ker opažam vedno več kritik na račun tradicionalne zveze, ki ceni zvestobo. In ker tako razmerje furam s svojim partnerjem, je logično, da ne trpim podcenjevanja le-te.

@Alwaleed
Jaz priznam, da ne bi mogla, ker sem človek, ki se preveč prepušča trenutnim navdihom in že tako v življenju me velikrat vrže na napačni breg.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

hmmm... kolikor vem z drago prakticirata napol odprto zvezo. On lahko pleše z drugimi, ona pa lahko sexa z drugimi :D
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

Horus napisal/-a:
puma napisal/-a:horus prakticira sex v troje?
horus prakticira odprto zvezo?

:gruebel:

Horus prakticira trenutno "odvetnistvo" odprte zveze. A mislis, da na sodiscu odvetnika, ki zagovarja obtozenega, vprasajo, ali je on pocel iste stvari, kot bi jih naj obtozeni?

Sicer pa, da ti odgovorim, podpiram oboje, prakticiram ne nobenega. Moja draga je glede tega tradicionalna, poleg tega pa se mi zdi, da lazje jazst pozabim na to, kot da ona to sprejme. In ker sem kot strom zagovarjam zmeraj "po liniji najmanjsega odpora", zatorej prakticiramo tradicionalizem ;)

se mi je zdelo, da si eden tistih tipov, ki so pred svojo drago kot polizani cucki (pardon na izrazu), v resnici pa jih mika nekaj čisto drugega, ampak tega nikol ne bojo upali priznat svoji dragi, ker so pač prpe in jih je strah, da jih bo ta skenclala ... seveda se potem taki dečki vedno zgovarjajo, da so raje tiho zaradi miru v hiši ... lol.
in potem so vsi glasni na forumu :D
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 11:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori