orhideja1 napisal/-a:Se ne strinjam s tabo. Izdelki v Mercatorju so meni boljši in lepši kot v Hoferju. Zdaj, če greš tja po dva izdelka se ti že splača it, če pa nakupuješ večjo količino se ti pa Mercatorjeve pike, popusti na piko in torkovi nakupi vsekakor splačajo. Da ne omenjam, da mi je kvaliteta, okus in še kaj boljši.
... samo da je takoj težava, če si študent, ker potem lahko dobiš Mercator piko samo za gotovinske nakupe. Če si tako kot jaz, ko imam vse na kartico, je to potem kar brezveze.
Sicer pa mi ni jasno, zakaj so eni taki strogi zagovorniki Mercatorja, toliko, da ni vse zlato, kar tam prodajajo ...

Če je trgovina diskontna, še ne pomeni, da je slaba. Par primerov:
Test lešnikovih krem; mercatorjeve so vse za Hoferjevo (ok, saj tu se tudi jaz strinjam, da je Nutella daleč najboljša)
Še en test olivnega olja, kjer so v Mercatorju vsa olja isto dobra ali slabša kot Hoferjevo, vsa, ki so isto dobra kot Hoferjevo, so pa tudi dražja.
Test mleka, ki pravi, da je vse mleko pri nas praktično isto.
Test medu, ki pravi, da je Hoferjev med veliiiiiko boljši kot Mercatorjev.
Pač ... za moje pojme ni neke 'najboljše' trgovine, so samo žepu bolj in manj prijazne. Mercator je drag, kakorkoli obrneš.