Kakovost hrane v Sloveniji

Gurmanski užitki.
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Čakaj malo, da si nekaj izmisli, ker ste jo napadle s temi sestavinami :lol: :D
The world is as you are.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

*mala* napisal/-a:
Sem danes vidla test o probiotičnih jogurtih, ki so ga naredili. Očitno so naši in hrvaški boljši od nemških in avstrijskih. Govorim o kvaliteti, ne o okusu.

Link? Naslov revije? :D

A veš kje to tudi najdeš? V reviji od AMZSja.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Mimi_M napisal/-a:
Z veliko verjetnostjo lahko rečem, da bi še več kot 120 € prišparala, če bi tega pol leta kupovala v Hoferju (zgolj primer, pač ne v M na to glupo foro pik, ko folk misli, kolk dejansko profitira)

Se ne strinjam s tabo. Izdelki v Mercatorju so meni boljši in lepši kot v Hoferju. Zdaj, če greš tja po dva izdelka se ti že splača it, če pa nakupuješ večjo količino se ti pa Mercatorjeve pike, popusti na piko in torkovi nakupi vsekakor splačajo. Da ne omenjam, da mi je kvaliteta, okus in še kaj boljši.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Vse veselje uničiš :D

Lahko pa vseeno naredim primerjavo 3 slojni iz Hoferja (Morana) in 3 slojni Mercatorjev.
Iz Hoferja ima 10×200 lističev (2,69€)
iz Mercatorja pa 8×150 lističev (1,59€).

Če bi Mercatorjev imel isto lističev kot Hoferjev, bi stal 2,65€. Razlika je torej 0,04€ (v prid Mercatorju) za isto količino wc papirja. Pa sem prepričana, da bi tudi ve opazile razliko med kvaliteto (ker vsi vemo, da niso kar vsi wc papirji enaki :D)

EDIT: če pa vzamemo tistega, kjer je 10×180 lističev iz Hoferja (2,29€), pa pride Mercatorjevega ista količina 2,385€. Torej v prid Hoferju za skoraj 0,1€

Pozabila si še na to, da je Mercatorjev odišavljen.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Da ne omenjam nekaj Mercatorjevih izdelkov, ki so iz bog ve kje... (saj se vsi spomnimo slavnih vloženih kumaric).

A niso te kumarice Tuševe?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sem našla ta test na ZPS: KLIK

Je pa res, da v testu primerjajo LE probiotične jogurte, tako da se ne da ravno posploševati na vse ostale.

Žal na tistem seznamu ni nobenega odišavljenega, tako da tega ne morem primerjati. Bom pa samo zate preverila koliko stane odišavljeni v Hoferju (če ga imajo seveda).

BTW: kaj je point odišavljenih wc papirjev? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Sem našla ta test na ZPS: KLIK

Je pa res, da v testu primerjajo LE probiotične jogurte, tako da se ne da ravno posploševati na vse ostale.

Žal na tistem seznamu ni nobenega odišavljenega, tako da tega ne morem preverjati. Bom pa samo zate preverila koliko stane odišavljeni v Hoferju (če ga imajo seveda).

BTW: kaj je point odišavljenih wc papirjev? :D

No jaz kupujem samo probiotične, zato sem to prečekirala.

No ti jaz povem, da je odišavljen, ker tega kupujem. A kaj je point? Kaj pa je point odišavljenih vložkov pa jih vseeno kupujete? Ja na WCju mi lepo diši.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

BTW: niso vsi 3 plastni Mercatorjevi odišavljeni :wink:

Ne uporabljam odišavljenih vložkov, ker če hočem da mi diši po rožicah in zelenih travnikih tam doli, bi se rajš naparfumala- isto sranje. Prej škodljivo, kot pa dobro. Da nam na WC-ju lepo diši imamo druge stvari :wink:

Sprijazni se, da je cena Hoferjevega wc-papirja nižja :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

orhideja1 napisal/-a:Se ne strinjam s tabo. Izdelki v Mercatorju so meni boljši in lepši kot v Hoferju. Zdaj, če greš tja po dva izdelka se ti že splača it, če pa nakupuješ večjo količino se ti pa Mercatorjeve pike, popusti na piko in torkovi nakupi vsekakor splačajo. Da ne omenjam, da mi je kvaliteta, okus in še kaj boljši.

... samo da je takoj težava, če si študent, ker potem lahko dobiš Mercator piko samo za gotovinske nakupe. Če si tako kot jaz, ko imam vse na kartico, je to potem kar brezveze.

Sicer pa mi ni jasno, zakaj so eni taki strogi zagovorniki Mercatorja, toliko, da ni vse zlato, kar tam prodajajo ... :? Če je trgovina diskontna, še ne pomeni, da je slaba. Par primerov:

Test lešnikovih krem; mercatorjeve so vse za Hoferjevo (ok, saj tu se tudi jaz strinjam, da je Nutella daleč najboljša)

Še en test olivnega olja, kjer so v Mercatorju vsa olja isto dobra ali slabša kot Hoferjevo, vsa, ki so isto dobra kot Hoferjevo, so pa tudi dražja.

Test mleka, ki pravi, da je vse mleko pri nas praktično isto.

Test medu, ki pravi, da je Hoferjev med veliiiiiko boljši kot Mercatorjev.

Pač ... za moje pojme ni neke 'najboljše' trgovine, so samo žepu bolj in manj prijazne. Mercator je drag, kakorkoli obrneš.
Every rose has its thorn
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a spice girl »

Strinjam se, da je Mercator najdražji. Lahko dam primer: prejšnji teden sem kupovala svež brokoli. Najprej sem šla v Mercator: 1.50€, Spar: 1.40€ in Lidl: 0.45€ (v akciji), sicer 0.80€. Poreklo povsod enkao: Italija.

Kajmak Meggle: Mercator 2.50€, Spar 2.30€.

Ok, saj v Mercatorju res dobiš pike, samo jih kar fajn preplačaš.

Sicer pa mi kupujemo največ v Sparu, v Lidlu imamo par stalnih artiklov, Hofer skoraj nič, Mercator pa, če so kakšne akcije, ki se jih splača unovčit.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

U ja, jaz sem zadnjič opazila da so orbit čigumiji oni veliki paketi v Sparu 2.90€ v Merkatorju pa kr 3.75!! :eek: To je ogromna razlika.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Mah dej ne pretiravej :P Če jih ob torkih kupiš 14 paketov, dobiš 10% ceneje :D + 5% popusta na pike (čeprov ne vem kako ta popust zgleda, ker ga očitno moja mami nikol ne dobi). Pa ko zapraviš za 360 evrov (=90 pik) dobiš še 11 evrov za zapravit :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Itak, če kupiš dovolj žvečilnih, na koncu še zaslužiš :)
Baby*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Baby* »

:lol: Pol pša začnimo kupovat v merkatorju bomo bogate ratale :)

Res je merkator drag in ko bi bila vsaj kvaliteta taka za tist dnar. Men ni težko dat par evrov več če kupim od kmeta pa vem da je domače pa zdravo:) drgač pa js tak ne kupujem velik , sadje, zelenjavo mamo na vrtu vse domače , mlek domače, kruh domač, sok domač....itd...
po trgovinah kupujem jogurte, razne namaze pa kake mandarine pozimi, banane redko, kavo, kosmiče...take stvari lahk sm srečna da ma tašča tako vlko kmetijo in vse dobim domače pol pa dam v skrinjo da mam še čez zimo :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sem spregledala na prejšnji strani:

orhideja1 napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Da ne omenjam nekaj Mercatorjevih izdelkov, ki so iz bog ve kje... (saj se vsi spomnimo slavnih vloženih kumaric).

A niso te kumarice Tuševe?

Glede na LINK so "proizvedene" na Madžarskem. Ne vem kdo proizvaja za Tuš in ne vem, če še vedno proizvajajo tam (dvomim). Ampak tolk o kvaliteti :wink:

Preprosto ne razumem zagovarjanja Mercatorjevih izdelkov, še posebi pa ne argumenta, da so bolj slovenski. Če madžarski proizvajalec da gor slovensko etiketo jih to še ne naredi slovenske.

EDIT: edina zobna pasta, ki jo uporabljam Sensodyne Pronamel stane v Mercatorju 6,82€, medtem ko jo v Mullerju in DM dobim že za okoli 4€.
Zadnjič spremenil *mala*, dne 17. Dec. 2009 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori