Bodoče študentke

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Tamceek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamceek »

Na fakulteti za naravoslovje in matematiko mb :)
Vem ja, da so raznolike želje :P prva in druga me zares veselita, tretja pa je pač rezerva, če mi na prvi2 ne uspe prit :P
..just wanna dance, wanna go insane...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

ali gre katera na zdravstveno nego lj?
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Gre katera na fakulteto za upravo (bolonjski sistem, UNI 3 leta)?
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

jaz pa sem se tudi zdaj odločla. grem na predšolsko vzgojo MB. še kdo mogoče?
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Joj, js ne razumem.

Na 1. mesto sem dala fakulteto s sprejemci, kamor verjetno ne bom sprejeta. Na drugo pa (skor) zihr bom, ker točk mam ful. Ampak zdej je neka fora z zaprtim vpisom (kaj je to??) in kao da sploh ni nujno, da pol avtomatsko prideš na drugo željo? Kako to gre?
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

classy napisal/-a:Joj, js ne razumem.

Na 1. mesto sem dala fakulteto s sprejemci, kamor verjetno ne bom sprejeta. Na drugo pa (skor) zihr bom, ker točk mam ful. Ampak zdej je neka fora z zaprtim vpisom (kaj je to??) in kao da sploh ni nujno, da pol avtomatsko prideš na drugo željo? Kako to gre?

Na primer: Vpisala si se na fakulteto, kjer sprejmejo 80 ljudi. Če jih ima 80 to fakulteto na 1. želji, bodo sprejeli teh 80.

Se mi zdi. Naj še kdo pove, ker nisem čisto sigurna, je pa nekako tako.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Klea_ »

Fakulteta se lahko odloči za zaprt vpis v primeru, ko je število kandidatov, ki so posamezni študijski program napisali na prvo željo, točno takšno (ali malo višje) kot je število razpisanih mest. V tem primeru kandidati, ki imajo ta študijski program na drugi ali tretji želji, niso sprejeti, ne glede na število točk.

tak primer je pogosto biokemija
Slika
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Jst mam tut en problem! A kdo ve, če kje uradno piše, kako sprejemajo študente na FF, dvopredmetno? Nikjer nism najdla te informacije. Zanima me pa tole:

Recimo, če jst napišem
1. X in Y
2. Z in W

Pa za X nimam dost točk, za ostale tri pa mam. Na katera dva te pol sprejmejo?
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

V primeru, da imaš na prvih dveh mestih dvopredmetna študija in premalo točk za enega v prvem paru, ti drugega kombinirajo z enim iz drugega para. Odobrijo ti polovičko prve želje in dodajo polovičko druge želje. Če ti njihova kombinacija ni všeč, se pritožiš in te pritožbe so ponavadi avtomatsko upoštevane (če izpolnjuješ pogoje).

Torej v tvojem primeru bi bila najverjetneje sprejeta na kombinacijo Y IN Z. Če bi ti bolj ustrezala kombinacija Y in W, se pritožiš in ti spremenijo.

Če pa na drugo mesto vpišeš enopredmetni študij in za enega v dvopredmetnem paru na prvem mestu nimaš dovolj točk, tudi na drugega (iz para) nisi sprejeta. V tem primeru si ob izpolnjevanju pogojev sprejeta na enopredmetni študij na drugem mestu.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Aaaa hvala. Kul stvar, tele pritožbe :D
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Še eno vprašanje:

Kako dijaski.net računa točke? Ker jaz sem en jezik pisala 8 enega pa 6 (ocene pri obeh jezikih sem imela enake, enak je bil pa logično tud moj uspeh in ostala matura), pa imam na tistem, ki sem pisala 8 89 točk, na tistem, ki sem ga pa pisala 6 pa 91 točk. In ne razumem, če sem mela vse enako, razen ocena na maturi je bila druga, kako mam lahko za slabšo oceno več točk? (pa tud kako on ve, kater je bil moj prvi tuj jezik in kaj je bil moj izbirni predmet?)
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a anca_kk »

Klea_ napisal/-a:V primeru, da imaš na prvih dveh mestih dvopredmetna študija in premalo točk za enega v prvem paru, ti drugega kombinirajo z enim iz drugega para. Odobrijo ti polovičko prve želje in dodajo polovičko druge želje. Če ti njihova kombinacija ni všeč, se pritožiš in te pritožbe so ponavadi avtomatsko upoštevane (če izpolnjuješ pogoje).

Torej v tvojem primeru bi bila najverjetneje sprejeta na kombinacijo Y IN Z. Če bi ti bolj ustrezala kombinacija Y in W, se pritožiš in ti spremenijo.

Če pa na drugo mesto vpišeš enopredmetni študij in za enega v dvopredmetnem paru na prvem mestu nimaš dovolj točk, tudi na drugega (iz para) nisi sprejeta. V tem primeru si ob izpolnjevanju pogojev sprejeta na enopredmetni študij na drugem mestu.

si ziher, da gledajo polovičke??
kolko sem jaz seznanajena jih neje! pač če nimaš dovolj pik za X (za Y pa imaš), kar gledajo drugo željo - torej si sprejeta na drugo kombinacijo Z in W.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Js tud prvič slišim za polovičke na FF, razen če so kej novega uvedl odkar se js vpisovala. Je blo pač tak, da če na enga na prvem mestu nisi bil sprejet, si odpadel z obeh, oz. odpadli obe možnosti na prvem mestu.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Hm, kaj zdej. Jst sicer vem za enga fanta, k je tkole napisu želje:

1. X & Y
2. X & Z
3. X enopredmetno

In je bil sprejet na Y in Z.
Klea_
Sramežljivka
Sramežljivka

kopirano iz "navodil za izbiro študija":

Posebnost je razvrščanje dvopredmetnih študijskih programov na Univerzi v Ljubljani, ki potekajo na Filozofski fakulteti v povezavi z dvopredmetnim študijskim programom Teologija na Teološki fakulteti, na Univerzi v Mariboru pa je možen dvopredmetni študijski program na Filozofski fakulteti v povezavi z dvopredmetnim študijskim programom na Fakulteti za naravoslovje ali dvopredmetnim študijskim programom na Teološki fakulteti.
Primeri razvrščanja na dvopredmetne študijske programe na Filozofski fakulteti:

Slika

Pri dvopredmetnem študijskem programu se vsak dvopredmetni program razvršča posebej, kandidat mora za obe polovički izpolnjevati pogoje, uvrsti se na prvi dve za kateri izpolnjuje pogoje, lahko gre za polovički iz različnih želja (glej primere razvrščanja zgoraj). Primer razvrščanja 3. kandidata (glej zgoraj) kaže, da ima dovolj točk za obe študijski želji, napisani na drugem mestu. Če ni zadovoljen z dodeljeno kombinacijo, to sporoči komisiji za pritožbe in prosi za drugo možno kombinacijo (v njegovem primeru je druga možna kombinacija zgo, fil).

link: klik
Odgovori