Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Ja kondicija, to ti pa res ne bo pomagala nobena dieta. Boš mogla pa kr fajn telovadit.... ma js pravm, če kdo hujša nej hujša zard sebe, svojega zdravja in zato da bo sam s sabo zadovolen. Nikol zart koga druzga!!
Js sm sicer zdj tut na taki majhni shujševalni...po 6 uri zvečer ne jem, začela sm telovadit pa ne nekej ful pretirano...tm ene pol urce na dan. Pa sploh nimam več navem kakšne želje po hrani. Pa ful manj pojem...z nečim zanimivim se morš ukvarjat, da notr padeš, pol pozabš da si lačen :D

Kam pa greš naprej da boš rabila kondicijo?
Live your life like you want
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Abby »

@ela85: a mi prosim zaupaš svoj recept za polnozrnat kruh, kr sm pred kratkim pekla žemlce iz pz moke, pa ni dobr izpadl :?
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

jaz ga pečem v kruhomatu (količine glede na lonček/merico, ki je priložen):

- 1,5 lončka vode
- žlico soli
- žlico fruktoze (sadni sladkor)
- 1 lonček naravnih ovsenih kosmičov
- 1/2 lončka sončničnih semen
- 4 lončke pz moke
- 1/2 kocke kvasa

sem si ga včasih pekla tudi v pečici, naredila pa sem ga v obliki žemljic (kolikor se je dalo oblikovati).
Uporabniški avatar
Abby
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a Abby »

hvala, bom probala :)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

ela85 napisal/-a:jaz ga pečem v kruhomatu (količine glede na lonček/merico, ki je priložen):

- 1,5 lončka vode
- žlico soli
- žlico fruktoze (sadni sladkor)
- 1 lonček naravnih ovsenih kosmičov
- 1/2 lončka sončničnih semen
- 4 lončke pz moke
- 1/2 kocke kvasa

sem si ga včasih pekla tudi v pečici, naredila pa sem ga v obliki žemljic (kolikor se je dalo oblikovati).

Sliš se fajn, sam bi si mogla ta kruhomat kupt. Kolk časa pa kej zdrži ta kruh? Enim ful ni všeč, pravjo, da ta zadeva porab dve ure, da speče tist 'fčk' kruha :D
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Yazmeen napisal/-a:Sliš se fajn, sam bi si mogla ta kruhomat kupt. Kolk časa pa kej zdrži ta kruh? Enim ful ni všeč, pravjo, da ta zadeva porab dve ure, da speče tist 'fčk' kruha :D

"Fčk" kruha? :D Kaj naj bi to pomenilo - hlebček kruha?
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Fčk mi rečemo, k mislmo kšno mejhno stvar, to je u naših koncih vsem razumljivo :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja sej fora je v tem, da nevemkolk ljudi hujša zarad drugih.zarad pritiska okolice, domačih, kolegou, itn...in men se zdi to neumno, sploh neumno, da se oziraš na to kaj kdo pravi in ne gledaš na svojo srečo.
In take ki jih na tak "prekrasen način" motivira okolica, lohk zlo hitr ujame kšna bolezen...nevem no, s tem ne boš dosegu nič, če boš shujšal zaradi pritiska drugih, v sebi pa se še naprej pučutil praznega.

naprej?če bo use posreči, varstvoslovje/tacen..Policija uglavnem :)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Jap se strinjam. Sama sm bla na podobnem. Pč js sm se ful hitr razvila s telesom proti svojm vrstnicam. In me je ena zaničevala kakšna sem kok sm debela, pa u bistvu nisem bila. Nosila sm številko 36, sam pač mela sm prsi in tko, kar one še niso mele. In sm se ful zasekirala in nisem jedla dva mesca skupej, hrana mi je začela smrdet po nekaj časa in sm se komej navadla nazaj jest, mam pa od takrt neke probleme z zdravjem, tko da res nikol in nikdar več ne hujšam zart drugih in se z drugimi ne obremenjujem.

*purple* tisto ni faks ampak je samo u bistvu kot eno usposabljanje za policaja. Faks maš pa Fakulteta za varnostne vede, tm maš pa pol kriminalistiko in take zadeve. Tm u Tacnu boš samo navadna policajka..mislm to ti povem sam tko za informacijo, če si tega želiš, pa kr vztrajaj, čeprou ti povem da boš kr težko pršla notr v Tacn če ne boš mela res noro dobrih rezultatov, ker morš tm laufat do neke določene norme in nrdit nevem kakšne vaje.... tko da se res dobro pripravi, čimveč teka in delanja na kondiciji ti priporočam.
Od moje kolegice tip je letos šel tja med policaje in je športnik že celo življenje pa ga je kr mal skrbel če bo noter pršu al ne, pa baje da znajo težit zart prevelike dioptrije...mal sm OT sam useen povem kr vem :)
Live your life like you want
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ja sej tega je vedno več, ker okolica tok pritiska in želi spremenit ljudi v take kot oni hočejo, da potem nekdo ki pač ni dost trden hitro poleže..no, jst sm bla čisto nasprotje in sm si na takih opazkah in teženju, gradila samozavest...In zato je pri meni recimo problem mal večji in rabm mal več motivacije in nekoga da me pušne naprej, ker sem tok samozavestna, da se sama sebi zdim čist uredu.mene ne zmrazi če se pogledam u špegu, znam hitr izpostaut kšne dele ki so marsikomu zanimivi (recimo prsi) in sem zadovoljna.Težko je verjet, ampak dejansko je res.jst se nikoli nisem obremenjevala, je pa res, da mi gredo zlobni jeziki na žiuce.Pa ne zarad mene, ampak zarad marsikoga drugega ki zdele joče v kotu in je nesrečen, ker se pač ne zna zase postavt,okolica ga pa tlači in tlači..čemu sploh?tist ki to počne je zame itak popolnoma nesamozavesten človek, ki more svojo samozavest pumpat na račun drugih za katere kobajagi misli da so nekaj slabšega kot on?Pa so?se ljudi loči po lepoti, ali po osebnosti?Zame je ločevanje in presojanje po vizulanosti bedarija...Lepi lasje in postava mi ne povedo čisto nič o nikomer, niti mi nič ne morejo pomagati.

ne ne, tole je blo mišljen ali varstvoslovje, ali tacen, oziroma tacen in zraven vzporedno (potem ko recimo bi že imela poklic policaja) še izredni faks varstvoslovja.
drgač pa ja, čaka me douga pot in ker si tega res res želim, mislim da mi more uspet noo...sicer bom verjetno rabla še kšno pomoč koga da me mal pritiska naprej, ampak useeno...trudila se bom, kaj bo pa rezultat pa verjetno sam bog ve.
aja, dipotrije pa nimam, nč.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

*purple* napisal/-a:ja sej tega je vedno več, ker okolica tok pritiska in želi spremenit ljudi v take kot oni hočejo, da potem nekdo ki pač ni dost trden hitro poleže..no, jst sm bla čisto nasprotje in sm si na takih opazkah in teženju, gradila samozavest...In zato je pri meni recimo problem mal večji in rabm mal več motivacije in nekoga da me pušne naprej, ker sem tok samozavestna, da se sama sebi zdim čist uredu.mene ne zmrazi če se pogledam u špegu, znam hitr izpostaut kšne dele ki so marsikomu zanimivi (recimo prsi) in sem zadovoljna.Težko je verjet, ampak dejansko je res.jst se nikoli nisem obremenjevala, je pa res, da mi gredo zlobni jeziki na žiuce.Pa ne zarad mene, ampak zarad marsikoga drugega ki zdele joče v kotu in je nesrečen, ker se pač ne zna zase postavt,okolica ga pa tlači in tlači..čemu sploh?tist ki to počne je zame itak popolnoma nesamozavesten človek, ki more svojo samozavest pumpat na račun drugih za katere kobajagi misli da so nekaj slabšega kot on?Pa so?se ljudi loči po lepoti, ali po osebnosti?Zame je ločevanje in presojanje po vizulanosti bedarija...Lepi lasje in postava mi ne povedo čisto nič o nikomer, niti mi nič ne morejo pomagati.

ne ne, tole je blo mišljen ali varstvoslovje, ali tacen, oziroma tacen in zraven vzporedno (potem ko recimo bi že imela poklic policaja) še izredni faks varstvoslovja.
drgač pa ja, čaka me douga pot in ker si tega res res želim, mislim da mi more uspet noo...sicer bom verjetno rabla še kšno pomoč koga da me mal pritiska naprej, ampak useeno...trudila se bom, kaj bo pa rezultat pa verjetno sam bog ve.
aja, dipotrije pa nimam, nč.

Lih tko pišeš, k da uni, ki se odločjo hujšat pač sam zato, ker si želijo bit suhi, da so neumni. Pa mislm, da se vsak sprav hujšat zarad sebe, ne zato, ker mu je ne vem kdo reku, ker najprej mor bit želja pr teb prisotna, da začneš, ti ne pomaga, če ti 'svet Peter' reče, da začni hujšat. Lej vsak ma svoje razloge, ti maš pač take, eni drugačne in tud z drugačnimi ni nč narobe. Ene si pač želijo bit sam suhe, si želijo imet lepo, zdravo telo...kaj je tle narobe??? In če rečeš za nekoga, da je lep, da ma lepo postavo, pol še ne pomen, da gledaš sam na videz, gledamo pa ljudje med drugim tud na videz ja, tud s tem ni nč narobe, ker ma pač vsak svoj okus. Ne morš obsojat nekoga, ki mu je vizuelno bolj všeč suha ženska, kot debela. Sj enmu so pa bol všeč blondinke, kokr temnolaske.
Kakor kol že, iz kakršnih kol razlogov že hujšate, vam želim velik motivacije :wink:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lej yazmeen, prosm te usaj enkrat preberi moj post v netako očitljivem smislu, pa boš prec vidla kaj hočem povedat.
ne mislm nč slabga z ničemer.Tud nisem rekla,da so ti ljudje neumni, neumna je negativna motivacija, ki jih pripelje do tega.
Večinoma tud razna shujševalna bolezenska stanja, nastanejo lih zarad takih vrst negativne motivacije, bodisi ker kdo hoče bit kot kdorkoli drug v katerem vidi ideal, bodisi ker okolica to zahteva in on to naredi zaradi okolice.Ampak to ni prav.
Kot sm rekla, tak bo že shujšal, verjetno precej bolj nezdravo kot bi moral, in ko bo suh bo res suh..ampak ali bo zares srečen?Ponavadi taki še naprej bijejo boje z okolico in jih usako negatiuno nevoščljivo mnenje potre.
imam enga kolega, ki je biu usa ta leta ful okrogel.Ni imel punce, kolegi so ga podjebavali, bilo nas je malo ki smo ga zares razumeli.In se je odločil, shujšal precej na hitro in velik.Ampak še vedno ni srečen, še vedno je tak kot nekoč.Še vedno bije boje sam s sabo, ker ima v glavi še vedno use tiste negatiuke, ki jih je slišal na svoj račun.In še vedno, čeprav je hud ko marija, nima nobene punce.
fora je v tem, de se je treba najprej sprijaznit s tem kakršen si, šele potem narest stvari, ampak zase!in le na tak način s eboš lahko otresel usemu tistemu negatiunemu kar ti je okolica nekoč naredila.
in ne obsojam nobenga, ki mu je suha bolj všeč kot debela.Jst s tem nikoli nisem imela težav.Govorila sem pa predusem za recimo izbiro kolegou, izbiro ljudi nasplošno,katerih pač ne morem ne soditi ne izbirati po izgledu ker meni pač izgled (razen higiene) ne pove čisto nič.Lahko je lepa pa je tumpasta, lahko je debela pa je tumpasta, lahko je majhna pa je sitna, lahko je velika pa je pametna..lahko je blond pa je superkul,lahko je črna pa je osebnostno grozna...tukej pravila enostavno ni.
in največja motivacija oziroma pot h cilju more bit ta, da boš ti zadvoljen, ampak res zadovoljen, in ne okolica!
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

No zdej si že mal drugač napisala, oz. tko, da se nekak strinjam.
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a motorola »

hja, z mano je pa tako ... ko 1x začnem jest, ne morem nehat :roll: in potem raje ne jem oz. se poskušam z nečim zamotit, da pozabim, da sem lačna. vem, da preskakovanje obrokov ni zdravo in se mi slej ko prej itak vrnejo vse kile nazaj, ampak pri ljubem bogu si ne znam (več) pomagat. ker hodim iz ene skrajnosti v drugo. 3 dni jem ko hrček, 3 dni pa žerem ko prasica :? ne najdem lepšega izraza. se kateri dogaja kaj podobnega? kaj naj naredim, da si bom hrano dobesedno znala odtrgat iz ust in si znala razdelit teh nekaj obrokov? začaran krog ...
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na lepem
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ela85 »

Yazmeen napisal/-a:Sliš se fajn, sam bi si mogla ta kruhomat kupt. Kolk časa pa kej zdrži ta kruh? Enim ful ni všeč, pravjo, da ta zadeva porab dve ure, da speče tist 'fčk' kruha :D

moj kruhomat porabi za peko polnozrnatega kruha 3 ure in 40 minut. in mislim, da tudi drugi kruhomati približno enako.

no, to je slišati kar veliko, ampak del časa itak masa vzhaja, tak da je v mirovanju. najprej vse zmeša, potem vzhaja in na koncu se aparat segreje, da kruh speče. pečem si ga ponoči (ko je tudi elektrika cenejša) in sicer si nastavim uro. zjutraj je tako svež za pojsti.

jaz edina jem pz kruh pri naši hiši. včasih ga še mama, ampak je prej izjema kot pravilo. tako da je meni tisti hlebček dovolj za tri dni (zdrži tudi kak dan več), pozneje ga več ne jem, ker postane trd. plesen pa se na njem nabere veliko pozneje, kot npr. na kupljenem belem kruhu.

jem pa ga samo zjutraj. je pa res, da bi bil za eno 4 člansko družino tak kruh premalo za en dan. no, ja... odvisno, ponavadi je odvisno kaj je za kosilo in koliko časa smo doma.
Odgovori