jemina napisal/-a:perpetua napisal/-a:jemina napisal/-a:Ima katera kadrovsko, da bi mi malo razložila v zvezi s tem.
Jaz jo imam. Lahko konkretno poveš, kaj te zanima?
Zanima me kdaj pridejo razpisi za te štipendije, kako visoke so in kako je potem z delom pri podjetju, ki te štipendira.
Pa če mi še lahko poveš zakaj si se ti odločila za kadrovsko štipendijo? :bussi:
Razpisi za kadrovske štipendije pridejo ven navadno aprila, objavljene so na strani od Zavoda za zaposlovanje in od Javnega sklada RS za štipendiranje (http://www.sklad-kadri.si/kadrovske/).
Potem pa je tudi od vsakega podjetja posebej odvisno, npr. Krka ima celoletni razpis na spletni strani. Potem so pa tu še kadrovske štipendije Vlade RS (to imam jaz), za katere je razpis po navadi konec julija.
Glede višine je čisto odvisno. So zakonsko omejeni na minimum (mislim, da ne smeš met nižje kadrovske od 30% dohodka, ki se dobi za delovno mesto za katerega se štipendira), po navadi so visoke toliko kot Zoisova (ker kar iste kriterije uporabijo) ali pa višje.
Dela se potem po navadi toliko časa kolikor se štipendira, razen če ni drugače dogovorjeno v pogodbi. Kako je za zasebni sektor niti ne vem, za javnega je tako, da ti morajo dat službo tam kjer si se prijavil, le izjemoma drugam. Če ti ne najdejo zaposlitve v 3 mesecih, pa si prost vseh obveznosti.
Za kadrovsko sem se odločla predvsem, ker mi je zdaj bolj jasno in malo bolj gotovo, kam po faksu in ker sem dobila štipendijo za področje, ki me dejansko zanima. Zaradi denarja ziher ne, ker dobim isto kot bi dobila Zoisove.
Če te bi še kaj zanimalo, me lahko tudi po ZS kontaktiraš