tmis_ napisal/-a:smotkA napisal/-a:Jst sm že prebrala tko Pimlico kot Neznosno lahkost bivanja ... Mislm, da smo pri tej starosti še nesposobni razumet take knjige, ker gre se precej na notranjiem razmišljanju itd itd. Velik bo dela na lastni interpretaciji itn. Men drugač nista slabi knjigi sploh. Pač nepoznani obe, pa že z mal negativnim pristopom sem ju šla brat, vendar sta se izkazali kot čisto nasprotje že prej povedanega. Marsikakšno življenjsko resnico lahko najdeš v tih dveh delih ...
Neznosna lahkost bivanja je kar fajn, je knjiga, ki bi jo vzela v roke, četudi ne bi bila za maturo

Je pa res, da se moraš v knjigo precej poglobit, ker je koker sem opazla, ogromno nekih skritih pomenov in povezav. Vsaj v šoli dost kompliciramo z obravnavo, ker moramo znat prav vsak detajl

Pimlico pa še nisem prebrala, sem jo pa prelistala in se mi zdi, da bo še bolj zakomplicirana kot NLB- kot da bi bilo to potrebno...
The Curious Incident of the Dog itd. mi je bila pa prav super! Prav z velikim veseljem sem jo prebrala in se na momente kar dobro nasmejala

(za razliko od Look Back in Anger, ki mi je milo rečeno, zoprna in tudi dosti bolj zahtevna).
se čist strinjam:). NLB in Pimlico sta mi obe všeč, vendar sem ena redkih v razredu. Kaj čmo - večina jih res še ni 'dozorelih' za tako tematiko ali pa ne premorejo globljega razmišljanja.
Za anglo je Look back in anger totalna beda, sam glede na to, da smo jo pr navadnih urah fuuul predelali, 2x smo gledli film in 1x predstavo + na višji ravni smo debatiral o odnosih ter pisali esej, tko da knjigo skor znam na pamet

. Dans smo pa zaključli z The curious incident - pa mi je tud ful fajna
P.s: a dela ktera matematiko na VR? jst hodim k uram ... sam zdj se drastično približuje ta datum, ko se mormo dokončno odločit, kam bomo hodl ... pa ful ne vem, če bi ostala al ne? ker mi je precej zahtevno, čeprav rečmo, da spadam med tiste, ki jim matematika gre. Ima kdo izkušnje z VR?