Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Klepetalnica #115

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

prinzessin napisal/-a:Od zosa da bi ti postalo slabo? Ker drugače res obstaja recept, da zmleto kavo+olivno olje zmešaš, pa deluje kot piling...sama sem probala že neštetokrat, zelo dobro deluje, pa mi ni bilo še nikoli slabo...edino vonj po kavi čez nekaj časa mi ne diši več :P.

Ne od zosa, ampak od kofeina v zosu. Jaz ne vem kak si to mešate, js sm si dala za polno pest zosa v malo tuš gela in se zdrgnala cela, tudi obraz, vrat, celo telo, okončine, skratka cela :D .

Sproščanje kofeina iz mlete kave je odvisno od določenih faktorjev, npr. tud od tega koliko je kava prevreta. V mojem zosu je pač bilo očitno še dost kofeina, da mi je pronical v podkožne kapilare in direktno v sistem. Bedela sem celo noč, s pulzom nabitim do neba in slabostjo, ki so klasični znaki predoziranja s kofeinom. Potem sem pač celo noč ful pila da sem čipmprej spravila kofein iz telesa.

I ain't doing that again, ne glede na vse recepte :D
Sunshine
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sunshine »

..Evelyn.. wiiii, darilca :)
Uporabniški avatar
kana_bis
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kana_bis »

Okej, rabim en hiter nasvetek. Ker bi si rada na forumu nastavila avatar me zanima kje lahko najdem kakšnega primernega, ki bo ustrezal velikost i od 0 do 6 KB.
Pač vsi meni všečni avatarčki imajo prb. 20KB (100×100), pa res nevem kje je fora...
Pa sem si shranila nekaj avatarjev od drugih uporabnikov pa vidla, da tudi njihova velikost fila presega dovoljeno. Tko, da...kakšen nasvet? :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: London, UK
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a mastermind »

Probaj shranit v .gif format.. Moralo bi prit okoli 5kB
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Kam vse po Sloveniji bi peljali obiskovalca iz tujine? Malo manj postojnskih jam in malo več sprehajalnih poti in placov za žurke!
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Odvisno koliko casa imas in od starosti.. Jst sem zadnjic enega Kanadcana oeljal na Bled, okoli jezera, v blejski vintgar, potem se do Bohinja in nazaj v Lj. Ce se ti da malo dlje peljat so tudi Zelenci fajn, pa v okolici Kranjske je fajn za hodit.

Lustna so tudi Lovrenska jezera na Pohorju, pa mogoce tudi Podpec privLjubljani je ok..

Za zure pa imas itak bolj bogo sceno v LJ. Metelkova, v Rogu zna bit kej, ce ces kako kvalitetno glasbo je tudi Zlati Zob v Mostah-Lj fajn, Jazz club Gajo.. In itak Cirkus, Top, Kms in te diskaci. :)
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Aja, pa fajn zna bit tudi Lj grad zvecer.. Ce mas koga simpaticnega na obisku lahko zganjas se malo romantike :D
Uporabniški avatar
andrkavr
Kršitelj/ica 2. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a andrkavr »

kana_bis napisal/-a:Okej, rabim en hiter nasvetek. Ker bi si rada na forumu nastavila avatar me zanima kje lahko najdem kakšnega primernega, ki bo ustrezal velikost i od 0 do 6 KB.
Pač vsi meni všečni avatarčki imajo prb. 20KB (100×100), pa res nevem kje je fora...
Pa sem si shranila nekaj avatarjev od drugih uporabnikov pa vidla, da tudi njihova velikost fila presega dovoljeno. Tko, da...kakšen nasvet? :)

Največji avatar uploadan na ta forum je:
Slika,
velik točno 6469B oz. 6.31738 KB, največja dovoljena velikost avatarja pa je 6480B. V bistvu lahko še 11 bytov večji avatar uploadaš.

Če ima kdo večji avatar je verjetno na kakem drugem strežniku, kar je precej trivialno uredit, uploadaš avatar na kak shrani.si ali podobno zadevo, ter link do njega prilepiš v polje "Povezave izven tega foruma".

Tale je eden večjih, če ne največji... pa ne po merah ampak po teži, celih 50,8KB:
Slika

Od 884 avatarjev uporabnikov tega foruma, ki so na zunanjih strežnikih jih dela 600, ostali ali ne obstajajo več, ali pa se ne naložijo v 10 sekundah.

245 od teh 600 delujočih je večjih od 6KB.

Prijazno do drugih uporabnikov (ki se še niso dramatično poslovili) bi bilo upoštevati dejstvo, da ogromen avatar še dodatno upočasnjuje nalaganje že tako ne najhitrejše strani (te, prav grozne, popačene, negativno radikalno spremenjene brez posluha za uporabnike, na lastno pestne, grde, z razpacanimi gumbi, nevljudne, ne ozirajoče se na spletni bonton, vsiljene, vzete in pokvarjene vrnjene, preveč bele, preveč ozke, s preveč oglasi, neokusne, prepametne, z stalno prazno baterijo, zastarele, nemoderne, nedodelane, skropucalaste, ki jo je narisal en froc v srednji šoli in jo je najbolje zapustit, pa ne zaradi tega,...).

Zato se takega avatarja ne da več nastavit. ;)

Nasvet torej?

Malo teorije:
Slika je sestavljena iz pik, vsaka pika je sestavljena iz rdeče, zelene in modre komponente, katerih vrednost je od 0-255 (če je alfa kanal - prosojnost, je tu še vrednost od 0-255 za to), števila od 0-255. Vrednost od 0-255 zapisana binarno gre v 8 bitov, kar je približno 1 byte. Za vsako točko slike torej 3 ali 4 byte. Za 105x105 pik veliko sliko (kakršna je trenutno največja dovoljena velikost) potrebujemo 11025 pik, če imamo za vsako sliko 3 bajte je to približno 33075 bajtov oz. 32,2KB plus še kak dodaten bajt metapodatkov. Tako velike so nekompresirane RGB slike. S kompresijo (recimo JPEG) se pa tako velika slika zlahka spravi pod 4KB.
GIF format, ki ga predlaga mastermind zgoraj, zmanjša velikost slike na račun števila različnih odtenkov barv, za predstavitev posamezne pike potrebuje samo eno vrednost od 0-255, torej 1 bajt, ki je potem zaporedna številka sivine oz. barve v barvni paleti GIFa.

Potencialne rešitve tvoje težave so:
1.
Pod Splošno odpreš temo s peticijo za povečanje največje dovoljene velikosti avatarja, kasneje ugotoviš, da so moderatorji in administratorji kot voli, ki silijo po svoje in ne prisluhnejo uporabniku, v silni togoti lahko tudi zapustiš forum (vse igrače s sabo, nikoli več te ne bo nazaj, seveda čez cca 1 uro prideš pogledat, kaj si o tem misli preostanek foruma, oz. če se je kak vol strašno zasekiral in povečal velikost slike na 2MB. (to se ne bo zgodilo)) - osebno tega ne bi priporočil. ;)

2.
Poiščeš tisti avatar ki ti je tako zelo všeč. Za primer vzemiva tale Avatar avatar:
Slika,
v enem slabših slučajev je slika shranjena v BMP formatu velika 32KB in ne gre gor, če avatar avatar shraniš kot PNG, se velikost zmanjša na polovico, izgleda pa takole:
Slika
Še vedno je prevelika, zato jo poskusiš optimizirati na http://tinypng.org/ (kot zanimivost, panda v logotipu te strani je že druga panda v tem odgovoru in precej podobna tisti iz največjega avatarja na forumu). Optimiziran avatar avatar v formatu png je velik 8.7Kb, izgleda takole:
Slika
Samo še 2,4Kb prevelik. Zato sliko shraniš raje v JPEG formatu, ker hočeš čim večjo kvaliteto in pri shranjevanju v JPEG to ponavadi lahko določaš, nastaviš kvaliteto na 100, oz. največjo možno, dobiš cca 10KB veliko datoteko, izgleda perfektno:
Slika
Le prevelika je še vedno. Če kvaliteto znižaš zgolj za 5% pa je slika že 5.7Kb, izgleda takole:
Slika
To bi pa že šlo, kajne. Potem ti pride pa na misel še tretji odstavek tegale pisanja, in poskusiš zadevo še malo zmanjšat, greš na en naključen rezultat iskanja za "image optimizer" na googlu, recimo tale brez pande: http://www.webresizer.com/resizer/ in iz prejšnje slike dobiš 39% manjšo (3,39KB):
Slika
ne da bi se sploh poglabljala v vse nastavitve tam spodaj. Super.
Ista slika je lahko velika tudi 2,6KB:
Slika

Seveda je velikost odvisna od motiva, ampak načeloma bi moralo it z vsako sliko, pač zmanjšuješ kvaliteto dokler slika ni dovolj majhna, oz. slika ni preveč grda. Da se seveda še marsikaj nastavit kar se formata in kompresije tiče, ampak tole gornje bi moralo zadostovat. Simpl je tanartabulš.

Če bi ne dovolili zunanjih avatarjev, bi bil avatar Pikaboo po branju tegale nasveta lahko velik namesto 50KB recimo 5.2KB pa bi še vedno izgledal popolnoma ok:
Slika
Ker pa ta kofetarica že skoraj leto ni prišla na forum, se ne bomo sekirali.

p.s.: ja sem zdaj prebral da piše hiter nasvet, ampak ne bom krajšal, pa hitreje berite. Če ste pa že počas prebral, pa smola, ane.
!
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mastermind mam simpatično sestrično na obisku :D tko da romantični upam, da ne bova kej dost :D stara je 23..no neki tazga sm razmišljala ja, bled je skor obveza, pa misnla sm jo peljat na en tak celodnevni trip po ljubljani (če le ne bo dežja) pa enkrat tud do obale..metelkova pa ehm ja, cirkus tud.. :D moram zapolnit še s čim..cel teden bo tu in nočem, da bi naju dolgcajt preganjal :/
Uporabniški avatar
kana_bis
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kana_bis »

Dragi andrkavr, najlepša ti hvala za tvoj obsežen odgovor, mi je zelo pomagal :D :D
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

..Evelyn.. napisal/-a:mastermind mam simpatično sestrično na obisku :D tko da romantični upam, da ne bova kej dost :D stara je 23..no neki tazga sm razmišljala ja, bled je skor obveza, pa misnla sm jo peljat na en tak celodnevni trip po ljubljani (če le ne bo dežja) pa enkrat tud do obale..metelkova pa ehm ja, cirkus tud.. :D moram zapolnit še s čim..cel teden bo tu in nočem, da bi naju dolgcajt preganjal :/

Fajn zgleda? :) No, nevem, po mojih izkušnjah ti vzame Bled, sprehod okoli jezera, obisk Blejskega gradu, vintgarja, če se zapelješ še do Bohinja, cel dan. Si privoščiš še kremšnito in pico na bone, pa si zmagala.

Potem imaš pa še posočje, pa naše primorje s Piranom, res ogromno destinacij na dohvatu ruke :) Postonjska jama je pa močno overpriced, mogoče Škocjan ne bi bil slab nadomestek..
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Bom spustla irelevantnost njenega izgleda.. :D :D ja posočje sm tud razmišljala, me daje samo vožnja do tja in nazaj.. pa res bo dost odvisno od vremena :/
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Anjeske »

Drugač za izlet luštn je it v velenjski rudnik, pol greš pa še tja na grad, al se pa zapelješ e mal naprej do celja.

Nazadnje smo pa s kolegi enga modela iz tujine peljal gledat slap savica, pa čilirat na bohinjsko jezero (k je mrzlo se loh greš kopat v bohinjsko bistrico, majo bazen), pa šli smo na blejski grad, naslednji dan smo ga pa peljal še v postojnsko jamo in v izolo.

Mimgrede, ka pa če gresta na kšno degustacijo v vinsko klet? Zdj je lih primeren čas za to :D
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Kras!!!!
Štanjel, Pliskovica, na poti malo okoli glej napise in se lahko ustavite na kaki domačiji, kjer izdelujejo kak domač sirček in podobne dobrote. Mi smo našli ene prijazne okoli Tomaja, kjer smo med drugim poskusili sir s teranom.
Pa vinček, jasno :)

Pa Logarska dolina na drugem koncu.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

dayđremer napisal/-a:A se zoofilija šteje med fetiše? Ni bolj kot spolna usmerjenost?

Če se ne motim, je fetiš definiran kot objekt ali situacija, ki nekomu nudi spolno vzburjenje. Sicer je pri zoofiliji vse v sivih odtenkih, ker nekateri tedijo da si v živali zaljubljeni (torej bi lahko bilo gledano kot usmerjenost), spet drugi uživajo ob gledanju drugih med seksom s živaljo ali v seksu z živaljo (fetiš). Mislim da obstaja celo neka klasifikacija (kao romantični zoofili, sadistični bestialisti, fetišisitični zoofili, vizualizacijski), ampak ne glede na vse, v neki obliki (vezani na spolno vzburjenje in sam akt) je to fetiš.

Diskutabilna zadeva, ker izhaja iz vej stroke, ne pa znanosti (ne moremo jo zračunat, lahko pa o njej razparavljamo).

Mi je pa vse v tej smeri nerazmljivo in tega ne podpiram in podpiram tudi da se zakonsko preganja.

Medtem ko npr. v enem odgovoru navedenih stvari (grob seks, analni seks), ne dojemam kot fetiš. Če pa je ali ni pa.... Tak globoko se pa nisem pogabljala ;)
Odgovori