Matura [Združena tema]
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Tole je pa zihr:
40. člen
Kandidat je opravil maturo, če je pri vseh maturitetnih predmetih dosegel pozitivno oceno.
Kandidat, ki je pri enem izmed predmetov skupnega dela mature dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri dveh izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).
Kandidat, ki je pri enem izmed predmetov izbirnega dela mature dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).
Kandidat, ki je dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno pri predmetu, ki ga je opravljal na višji ravni zahtevnosti, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno prav dobro (4).
Vir: RIC, Pravilnik o maturi
40. člen
Kandidat je opravil maturo, če je pri vseh maturitetnih predmetih dosegel pozitivno oceno.
Kandidat, ki je pri enem izmed predmetov skupnega dela mature dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri dveh izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).
Kandidat, ki je pri enem izmed predmetov izbirnega dela mature dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno dobro (3).
Kandidat, ki je dosegel najmanj 80% točk, potrebnih za pozitivno oceno pri predmetu, ki ga je opravljal na višji ravni zahtevnosti, je pri tem predmetu pozitivno ocenjen, če je pri ostalih predmetih, iz katerih je opravljal maturo, ocenjen pozitivno in je vsaj pri enem izmed njih dosegel najmanj oceno prav dobro (4).
Vir: RIC, Pravilnik o maturi
no in danes je dan d. kak ste naredle maturo? jaz sem že šla ob petih rezultate na net gledat, pa je stanje tako:
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1
se mi je zdelo da matematike ne bom naredla
(manjkajo mi 4 točke do pozitivne)
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1

Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
Sherry napisal/-a:oj, jz sm tud lih mislna napisat-sm tud nrdila, ne glih nevem kuk dobr ampak je paedin za zgodovino sm pa res presenečena ker sm vse znala in sm prčakvala 4 al pa 5
![]()
mat-2
slo-4
geo-2
zgo-2
ang-4
nastasja, sj nrdila si, anepogojno, ker maš ostale ful dobre ocene?
nisem pogojno naredla 4 točke mi manjkajo do tega da bi mi dvignili oceno
Some days ... the whole world seems upside down. And then somehow, and probably, and when you least expect it, the world rights itself again.
nastasja napisal/-a:no in danes je dan d. kak ste naredle maturo? jaz sem že šla ob petih rezultate na net gledat, pa je stanje tako:
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1
O jej bogi revež

Sam tole je pa res bedno, zarad enga predmeta ... Kaj pa če greš pogledat matematiko? Če so ti vse kul točkoval pa tko?

Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
tiasha napisal/-a:nastasja napisal/-a:no in danes je dan d. kak ste naredle maturo? jaz sem že šla ob petih rezultate na net gledat, pa je stanje tako:
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1
O jej bogi revežto je pa res bedno ... pa druge ocene maš prou lepe, oki sociologijo pustmo, ampak matematika
Jst sm joj tut vedno sovražla ...
![]()
Sam tole je pa res bedno, zarad enga predmeta ... Kaj pa če greš pogledat matematiko? Če so ti vse kul točkoval pa tko?Mogoče pa kej rata
Tut js ti to svetujem...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
nutella napisal/-a:tiasha napisal/-a:nastasja napisal/-a:no in danes je dan d. kak ste naredle maturo? jaz sem že šla ob petih rezultate na net gledat, pa je stanje tako:
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1
O jej bogi revežto je pa res bedno ... pa druge ocene maš prou lepe, oki sociologijo pustmo, ampak matematika
![]()
Sam tole je pa res bedno, zarad enga predmeta ... Kaj pa če greš pogledat matematiko? Če so ti vse kul točkoval pa tko?Mogoče pa kej rata
Tut js ti to svetujem...
Je pejd pogledat, sj zgubit nimaš kj, pa enga inštruktorja matematike vzem s sabo on bo zih kj najdu
jemina napisal/-a:nutella napisal/-a:tiasha napisal/-a:nastasja napisal/-a:no in danes je dan d. kak ste naredle maturo? jaz sem že šla ob petih rezultate na net gledat, pa je stanje tako:
SLO-5
NEM-4
ZGO-3
SOC-2
MAT-1
![]()
Tut js ti to svetujem...
Je pejd pogledat, sj zgubit nimaš kj, pa enga inštruktorja matematike vzem s sabo on bo zih kj najdu
ja bom šla pogledat, pa mojo inštruktorco bom sabo vzela, mogoče mi kaj najdejo. če ne pa mam še zasilno rešitev. sem se vpisala s poklicno maturo v poslovno ekonomijo. ker lani na poklicni sem mela ful dobre ocene. sicer rabim tudi peti predmet, ampak za tega se mi upošteva zgodovina. je pa en problem ne, v drugem roku so imeli razpisanih 41 prostih mest, prijavilo pa se jih je 171

pa punce hvala za nasvete
-
- Kofetarica