Klepetalnica #115

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

Če štejem pod hotel mama, nebi dala nič za hrano praktično. Ne vem no, včasih sploh nisem lačna, pa vegi sem, -meso res stane več.. Kruh če bi si kupla- 1kg mam za 2 tedna ziher, npr, kava 1 oz. 2x na dan, špageti- polnozrnati 500g cel teden, tuna ipd... Jaz sem računala da zdaj ko živimo trije skupaj, damo 150€ na hrano, torej sem povzela da bi zame šlo približno 50€. Sadje, zelenjavo mamo veliko doma, v bistvu vse- od jabolk, borovnic, krompirja, treh vrst solat.. tudi npr zdaj so gobe in če jih kdo nabere (ok jaz ne), jih jemo v juhi, omakah, damo v zamrzovalnik.. tega ne kupujem oz. bom nosla od doma, tudi ko bom zase živela..
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Neprebrana objava Napisal/-a Picatinny »

haylee napisal/-a:Okej, čist resno - kako vam rata dat 50 eur na mesec za hrano?

Edini način, ki se ga morem domisliti, je uživanje pasjih briketov... :roll:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *Abby** »

^^ Moraš pa jako veliko hodit v trgovino, da je to edini način, ki se ga lahko domisliš!

Za 50€ lahko kupiš dovolj hrane za eno osebo, če predvidevaš, da ta oseba je kosmiče in mleko za zajtrk in večerjo, vmes pa testenine s tunino ali paradižnikovo omako. Ni bog ve kaj, se pa da prit skozi mesec. In če dodaš kaj z domačega vrta (babice, starši, sestrične, tete ...), je celo čisto spodobna prehrana.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Jaz ne vem točno, koliko odštejem za hrano, pojem pa vsak dan 400 - 600 gramov pustega belega mesa, včasih - največ 1x tedensko 'nagradim' še z junk foodom se prav hambiči pa picami, poleg tega pojem še kakšnih 400 gramov riža (včasih namesto tega krompir), spijem liter mleka ali pa jogurta, plus večjo količino zelenjave, nekje 100-200 gramov fižola (če tisti dan pojem manj mesa, pač več fižola in obratno), eno do dve glavi zelene solate, pol kile brokolija ali pa cvetače ali pa pač kaj drugega...zelje, peso, korenje...aja pa jajca itak, 3x na teden (ko imam na sporedu manj mesa recimo) pojem 4-6 jajc. Od sadja največ paradižnik, občasno kakšne banane, jabolka, hruške...

naj hrana so mi pa borovnice s sladoledom, borovnice padejo pogosto, sladoled bolj redko, pa sladkarije 1x tedensko ampak ne več k 200 gramov.

Zaradi mesa in jajc razmišljam o lastni vzreji perutnine.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

No, če bi se ti hotel najesti, definitivno ne bi bilo najceneje, da ješ poceni (beri zanič) pasje brikete.

Sicer pa ... s takšno količino hrane, kot jo ti navajaš za en dan,živim jaz deset dni! Sicer pa zdajle ne vem, kako natančno naj si te predstavljam ... kot nepredstavljivo debelega ali gnusno nabitega ... hm. Verjetno to drugo, glede na sestavo jedilnika ... (Mimogrede; a si se hotel pohvalit, da veš, da paradižnik spada med sadje, ali se mi samo zdi?)

Pa totalen WTF na to, da poješ ''maksimalno'' 200g sladkarij ... a ti veš, da je to ... OGROMNO?
Zadnjič spremenil *Abby**, dne 08. Sep. 2013 23:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

*Abby** napisal/-a:^^ Moraš pa jako veliko hodit v trgovino, da je to edini način, ki se ga lahko domisliš!

Za 50€ lahko kupiš dovolj hrane za eno osebo, če predvidevaš, da ta oseba je kosmiče in mleko za zajtrk in večerjo, vmes pa testenine s tunino ali paradižnikovo omako. Ni bog ve kaj, se pa da prit skozi mesec. In če dodaš kaj z domačega vrta (babice, starši, sestrične, tete ...), je celo čisto spodobna prehrana.

No, če ti folk šenkava zadeve, potem pa res ni težko lagodno živeti...ampak hej, tvoja forum kolegica s srednjo frizersko lagodno živi s 50 evri na mesec za hrano...očitno 'lagodno' zanjo pomeni, da te ne boli želodec od lakote, ampak da je nekaj notri.

Drugače pa tudi doma pridelana hrana stane, ni ravno zastonj
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Kar sem jaz naštela, je vse za 50€, kupljeno v trgovini. Domače zadeve so pa za dodatek in niso nujne ... no, ne po tvoji prehrani za velikane ... (a ti veš, da ti bodo žile eksplodirale od toliko jajc??)

Pa doma pridelana hrana ne stane nič, če tudi seme sam pridelaš ... samo za prvo rundo semena daš ... kar je zastonj. ;) Pa seveda je potem lahko lepo bio, nič gnojeno in špricano ...

Plus, moja ''forum kolegica'' ni s frizerske ... mimogrede. ;)
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

..Evelyn.. napisal/-a:"Splošno znana dejstva" niso dejstva, še zdaleč pa ne nespremenljive narave. In ne, strokovna gimnazija je ekvivalent gimnaziji, govorim o srednjih strokovnih šolah (4 ali 2+3). In to o "preživetemu" kritiziranju posploševanja me pač sili v to, da na tej točki takoj zaključim debato. Kot sem rekla, eni pač ne dojamete. Vas definira "zdrava kmečka pamet". In omenila sem, da na to temo ni raziskav. Na večino tem, ki so "splošno znana dejstva" ni raziskav. Potem pa butneš ven to, da posploševanje pride prav pri operiranju s podatki. Ja, s podatki, ko se gre za statistične raziskave, to o čemur ti govoriš ne temelji na podatkih, temveč na stereotipih in predsodkih. In ja, pridemo nekam, če izpostavljamo vedno posameznike, do enakopravne in pravične obravnave.

No, na splošno znana dejstva se opre celo sodišče, vsaj v kazenskih zadevah. Pa ravno strokovna gimnazija bi bila odličen argument, kot sem že dejal, za tvojo 'tezo' o primerljivosti gimnazij in strokovnih šol namesto strokovnih in poklicnih šol, zakaj, pove ogromno že ime samo 'strokovna gimnazija'...

Kar se tiče tvojih navajanj v zadnjem delu teksta, pa najbolje če se kar citiram ''Pri operiranju s podatki je posploševanje zelo koristna zadeva, kajti če gremo pri vsaki lastnosti, količini, karkoli že pač merimo, opsiujemo ali pa zgolj debatiramo o nečem, vedno izpostavljati vsakega posameznika, pač ne pridemo nikamor.''

Kako recimo debatirate o problemu pomanjkljive izobrazbe med dolenjskimi Romi brez posploševanja, ko ''izpostavljamo vedno posameznike'', pa mi preprosto ni jasno. Očitno kazuistično obdelate vsakega posebej in nato po 4 tednih branja seznama 6000 oseb ugotovite, da to ni splošen problem, saj ima eden med njimi gimnazijo (btw, gre za gospoda M.). Še dobro, da ne odločaš o razporejanju sredstev, bi vsi prej dočakali stoletnico preden bi se kaj naredilo. :cry:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

A nisi ti, Tini, star tam nekje okoli 50 in genialen? Kaj delaš na forumu med študenti, ko pa očitno ne sodiš med njih ... mora biti pa res patetično tvoje življenje ... če bi tule našla svojega očeta, bi mi bilo na smrt hudo zanj, da je tako ubog ...
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Od kje ti pa podatek, da sem star 50? :lol:

No glede na tukajšnje pisne izdelke nekaterih, si upam trditi, da kljub precej bornim kriterijem večine slovenskih fakultet, boste morda res še pri 50-ih tukaj gor kot 'študentke' :roll:
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Vsekakor pa gospodu res ne želim travme, da bi bral tvoje poste. :cry:
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Ti si pa res eno patetično, žalostno, pomilovanja vredno bitjece. :D
Uporabniški avatar
Picatinny
Picatinny 1. stopnje

Ne projiciraj. :D
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

Picatinny napisal/-a:ampak hej, tvoja forum kolegica s srednjo frizersko lagodno živi s 50 evri na mesec za hrano...očitno 'lagodno' zanjo pomeni, da te ne boli želodec od lakote, ampak da je nekaj notri.
Drugače pa tudi doma pridelana hrana stane, ni ravno zastonj

Končala gimnazijo :) Tvoje razlikovanje med gimnazijami in srednjimi strokovnimi šolami pa se mi zdi vseeno blesavo, primitivno, ne ločiš niti med poklicno in strokovno srednjo šolo.. Ma ti si biser med gimnazijci.

Lahko je zastonj, če pa ne pa tista semena, gomolji.. ki jih kupiš 1x se ne morejo primerjati s porabo, če bi šel vsak drugi, tretji dan v trgovino kupit..

khm

projicírati -am nedov. in dov. (ȋ) 1. geom. s projicirnimi žarki skozi točke tvorbe presekati projekcijsko ploskev: projicirati kvadrat, piramido, premico; projicirati na krivo, ravno ploskev 2. z optično pripravo prenašati sliko na (projekcijsko) platno, steno: projicirati diapozitive, fotografije / projicirati celovečerni film 3. psih. podzavestno prenašati kaj iz lastne duševnosti na druge osebe, na predmete: projicirati neuresničene ambicije v sina; projicirati svoje želje v igro, sliko / nanjo projicira lastnosti, ki jih sam nima 4. publ. prenašati, prikazovati: projicirati na oder zapleten človeški lik / pisatelj je projiciral zgodovinski dogodek v živalski svet / projicirati svoja doživetja na papir zapisati projicíran -a -o: projicirana piramida; slika, projicirana na steno ♪

Ne proviciraj, si mislil?
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik

Picatinny napisal/-a:Ne projiciraj. :D

Ah, bi introjecirala, pa ne morem. :wink:
Odgovori