In ja, kot nek zmeren pacifist (se pravi, da ne grem v ekstreme, ker jih ne maram) se tokrat MENI bruha, da daš kot prvo tako nerealno sliko za primerjavo (10 angin vs. 100,000 rakov, mislm, res: "AJ MEJK FAJR" varjanta analogije/primerjave), obenem pa s tem poveš, da je Silvo Plut mnogo boljši človek od Hitlerja, namreč zaradi prvega jih je trpelo nekaj manj. --> Standing ovation!
Ženska emancipacija. -> Kaj ŠE rabite? Po "zakonu" smo vsi enaki. Kako ga pa kdo dobro sebi v prid izkorišča je pa druga zgodba. In TU je tvoj problem, ker ti misliš, da so samo ženske depriviligirane, v resnici pa je REALNOST (o kateri tako blebetavo sprašučuješ - see what I did there? ^^) takšna, da so nekateri ljudje BOLJ enakopravni od drugih (Animal Farm reference), z drugimi besedami: spol v današnjem času nima niti malo veze z uspehom (po tvojem merilu je to biti parlamentarec - you go girl!), vsaj v t.i. razvitih državah ne, temveč kdo se bolj znajde in kdo bolj trdo dela, nekaj pa je odvisno od danih pogojev in kančka sreče oz. ne spuščanja priložnosti, ko se le-ta pokaže (Malcolm Gladwell reference).
Btw: ravno pri zgodovini: v tvojih očeh so celooo zgodovino ženske trpele in trpele, moški pa so le uživali dar raja, mar ne? Naslikaj si tipično srednjeveško družino nekje sredi Francije, pa mi povej kdo iz te tipične krščanske družine "bolj" trpi? .. Da me ne prehitiš in skočiš k sklepu, je moj odgovor takšen: Kakor kje, kakor kdo in kakor kdaj. Vstavi funkcijo "random" in tako dobiš odgovor. Če so želeli sodelovati so se imeli za kanček bolje, kot pa tisti, ki so se prepirali ... hmmm..sounds familiar, doesn't it? ... Aha torej neka ta "davna zgodovina" sploh ni tako daleč, kajne? .. Tebi se sigurno zdi gromozansko daleč kak Bismarck, ki je uvedel socialni sistem v Nemčiji? Ring, ring, wakey wakey! Percepcija človeka vara, tako pri višini, razdalji, hitrosti...in času...in točno tako kot si sama rekla (čeprav zanikala): danes je še VEDNO fevdalni sistem, kjer nekdo vlada, drug pa trpi in dela in JA še vedno z volovjem orje po njivah (pač v današnjem času delajo za tekočimi stroji). Pripomba: "Ja ampak danes lahko dela vsak kar hoče" ... seveda, tisti, ki je dovolj dober in ima neke pogoje (in ostalo o čemer sem prej govoril) ... hmm, zgodovina? mar ni bilo takrat TOČNO tako? ... zelo podobno pa!
In ja, draga Abby (brljuh), realnost je takšna, hočeš nočeš, make the most of it while you can in se nehaj sekirati zaradi brez veznih varjant kot so ženske pravice .. temveč se raje bori za človeške pravice na splošno

Ah ja, what a fine fine morning

P.s.: aha, sem opazil spet nebulozno razumevanje iz tvoje strani, nimam pojma kje za vraga si v mojem postu našla, da kakorkoli trdim, da so ženske lene. Mislim, če imaš pismenost na tem nivoju, potem KDO VE kako si boš razlagala karkoli drugega.
Za razumen del foruma: VSI uspešni se TRUDIJO in so DELAVNI in pri tej izjavi NI govora o spolu. Đizs....

Aha in točno tako kot je rekel pohorc od raziskave o bolj privlačnih ljudi vs. manj, kdo ima V POVPREČJU večje možnosti za uspeh!