Malo delo - DA ali NE?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
lipgloss
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lipgloss »

Ja res je tole s sosedom malo za lase privlečeno, ampak men je ta valda še vedno OK. Edino slabost ima, da je Pahor malce preveč pošten za svojo pozicijo in zato nima prave moči oz. avtoritete. Za vladarja moraš bit neusmiljen prasc! To je rekel že Makiaveli v svoji knjigi Vladar in se ni nič zmotu.
Zato bi ta vlada rada marsikaj spremenila na bolje, pa ji vedno polena mečejo pod noge.
Uglavnem tudi malo delo je bilo čist OK, samo so ga nasprotniki takoooooo popluval, da ubogi volilci sploh niso prebral zakona ampak so verjel nasprotnikom, ki so povdarili in napihnili minuse malega dela, nihče pa ni več poslušal vlade.
Dejstvo pa je, da je Slovanija očitno zadovoljna z današnjim stanjem, vendar pride dan, ko ne bomo več zadovoljni..... no takrat bo prepozno za spremembe.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Dorotheia napisal/-a:Meni pač ni všeč, da mi sedaj recimo (bom podala en čist banalen primer) - ne sme priti ploščic v stanovanje/hišo polagat stric ali bratranec. Pač čisto iz strani uporabnika. In ja, vedno več bo takih "idej" in celo zakonov predlaganih. Za bruhat. Naj mi potem nekdo pove, kako si bo en normalen človek lahko hišo naredil/obnovil?
Resda se nisem spuščala v vse člene itd. in se niti nisem poglobila v to, a take stvari res brez pomisleka zavračam, ker se mi zdi, da se denar skriva drugje, ne pa pri "malih" ljudeh.
In ja, dela na črno bo po mojem mnenju vedno več - le zakaj?

Pa se še enkrat opravičujem za :offtopic:

UG84, drugače pa moram reči, da mi je zelo všeč tvoj način izražanja oz. podajanja mnenja. :zustimm:

Ne sedaj, ŽE zdaj :) Če to tvoj bratranec tudi sicer opravlja kot poklic, sicer pa ni panike nobene.

Meni na primer se tudi to zdi neumno, pač lej maš možnost da ti nekdo naredi zastonj, al pa te zastonj ostriže ipd, HVALA BOGU da maš to možnost. Ampak zdaj so namesto tega to počeli ljudje, ki jih nisi poznal, ampak so ti naredili (kao) zastonj, potem pa si plačal pač na roko, brez računa, da je bilo ceneje. Ah, kdo pa tega še ni naredil....

Težava je v tem, da je to nemogoče regulirat, vsaj nekatere stvari - npr. moja kolegica frizerka me striže zastonj (hipotetično) - pride na dom in me postriže. V moj dom inšpektor ne more, kako bo kaj dokazal? Eno je teorija, praksa bo nekaj čisto drugega.

Predvsem to je problem tega zakona - praktično je nemogoče izvajati nadzor kot so si ga zamislili. In ja, gre za male ribe. Vsekakor. Se strinjam.

Pa hvala:*
:wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

lipgloss napisal/-a:Dejstvo pa je, da je Slovanija očitno zadovoljna z današnjim stanjem, vendar pride dan, ko ne bomo več zadovoljni..... no takrat bo prepozno za spremembe.

Ja, to je tko z vsemi stvarmi, pa ne velja samo za Slovence. Ko bo enkrat hudo udarilo, se bomo mogoče zganili. Enako je z ...ne vem...podnebnimi spremembami, evo - ko bo enkrat kakšna katastrofa res hudo prizadela zahodni svet in terjala hude žrtve, mogoče takrat bomo videli, da samo ločevanje odpadkov res ni več rešitev...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

lipgloss napisal/-a:Uglavnem tudi malo delo je bilo čist OK, samo so ga nasprotniki takoooooo popluval, da ubogi volilci sploh niso prebral zakona ampak so verjel nasprotnikom, ki so povdarili in napihnili minuse malega dela, nihče pa ni več poslušal vlade.
Mene pa bolj kot to jezi, da vem za vedno več ljudi, ki so bili ZA in NISO šli na volišče. :mad:

(če si vedu, da tisti dan ne boš imel časa, bi pa prej glasoval/po pošti oddal)
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ah ja, tudi to je stara zgodba, podobna tejle (na radiu so povedali kak dan, dva nazaj):

Vlado ne podpira 80% vprašanih od tega jih bi bilo 50% za predčasne volitve, katerih pa se 2/3 od te polovice ne bi udeležila.

:wall: :wall: :wall:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Zadnjih par dni sem mela šanso precej ljudi slišat glede tega referenduma (par praznovanj+ delovno mesto) in jih 95% ni vedlo za kaj se gre, so pa vsi glasovali PROTI. Slišala sem pa od verzij, kako ne bo sploh več štipendij, primešali so temu zakonu pokojninski zakon in o delu na črno. Res žalostno :?

Js če ne vem o čem se gre, ne grem na volitve, sploh!
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

moje mnenje je, da človek, ki dejansko ve in razume vsebino zakona o malem delu, ter je hkrati osveščen o naši družbeno politični situaciji, omenjenega zakona ne more podpreti v takšni obliki, kot ga je predlagala vlada.

vsi tisti komentarji v stilu bolje to kot nič, saj mogoče pa bo bolje, ipd. so naivni in utopični in samo dokazujejo, da ljudje nimajo razčiščenih pojmov in se ne zavedajo pomembnosti in odgovornosti odločitve, ki jo sprejemajo. po eni strani bi referendume ukinila, ker niso nič drugega kot strošek in manipulacija, pa še to neuspešna, glede na nizko udeležbo.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

purple_rain napisal/-a:
lipgloss napisal/-a:Uglavnem tudi malo delo je bilo čist OK, samo so ga nasprotniki takoooooo popluval, da ubogi volilci sploh niso prebral zakona ampak so verjel nasprotnikom, ki so povdarili in napihnili minuse malega dela, nihče pa ni več poslušal vlade.
Mene pa bolj kot to jezi, da vem za vedno več ljudi, ki so bili ZA in NISO šli na volišče. :mad:

(če si vedu, da tisti dan ne boš imel časa, bi pa prej glasoval/po pošti oddal)
To je bilo za pricakovat. Ker je skupina ljudi proti imela neposreden interes it glasovat proti (studentje in delodajalci). Tisti ki bi naceloma glasovali za pa pac nimajo neposrednega interesa in ne gredo na volisca. Ali pa nimajo mnenja in glasujejo proti ker je pac tko bilo receno v medijih (proti temu zakonu so kr mocne skupine nastopale na nasprotnem bregu pa radrobljena vlada).
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objava Napisal/-a Mahagonij »

Dorotheia napisal/-a: Poleg tega, je absurd tudi, da ne bomo smeli več sami graditi hiš ali vsaj kako stvar narediti pri tem velikem projektu, ki si ga danes itak lahko omislijo redki - sploh nimam besed za to. Spet bo šel denar v vladne roke oz. državne. Zakaj že?
Tle si cist mimo usekala, nic te ne bi omejevalo. Samo ne smes v lastnem fohu delat za druge. Ker to je delo na crno. In to so mediji cist prenapihnili. Kot prvo zelo zelo malo ljudi ima sosede ali prijatelje, ki bi jim delali gradbena dela zastonj (sploh ker je malo obrtnikov). Kot drugo 95% folka pojma nima zakaj se sploh gre in so v isti zmoti kot ti. In potem pletenicijo na 24ur in podobnih straneh in se celotna nacija spsihira v neko obsedeno stanje.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Mahagonij, lej tu imam pač svoje mnenje. Mediji gor ali dol.
Jaz pač imam sosede, ki bi mi lahko pomagali (se tudi ukvarjajo poklicno z določeno "obrtjo"). Pa mi po tem zakonu pač ne bi mogli. Ni mi pač všeč. Zame je delo na črno nekaj, za kar si plačan in ne izstaviš računa oz. ne plačaš davka. Kaj pa če živiš npr. v vasi, kjer si ljudje med sabo pomagajo oz. pomagajo eden drugemu? En zna npr. popravljat avte, drug zna ploščice polagat, tretji se spozna na elektroniko itd. Verjamem, da po mestih ni tega, ampak po vaseh pa je to še zelo prisotno in roko na srce - lažje in lepše. In po mojem ni tu nihče oškodovan. (Razen če pod to smatrate dejstvo, da je manj cekinov v državni blagajni).
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Glede na to, da se milijon stvari potem plačuje iz te državne malhe in da so pritoževanja čez to, da ni dovolj štipendij, študentskih domov, da so vrtci predragi in avtoceste zanič, na dnevnem redu, bi lahko utemeljeno trdili, da smo kot družba na slabšem, če imate vi tam neko menjalno gospodarstvo - sosed tebi streho, ti njemu koline, če je v tej malhi manj denarja.

Ste pa vi kot posamezniki na boljšem. Iz DDVja, ki priteče v državno blagajno od posla med menoj in mojim avtomehanikom imaš tudi korist. Hkrati se pa ti in tvoj sosed obrtnik plačilu davka elegantno izogneta. Kar pomeni, da midva z mojim avtomehanikom financirava tebe in tvojega obrtnika.

Ampak važno, da vi vzdržujete lepo slovensko tradicijo medsosedske pomoči in sožitja. Kar tako naprej!
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Kofe »

Izbrisan žaljivi post.
Žaljenje ni dovoljeno!

Emanuela
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Tvoja mami.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

se kar strinjam s tem, kar je julija_ napisala, tko da po eni strani omenjen zakon podpiram, po drugi strani pa se mi zdi, da je to spet en lov na male ribe, tako kot malo delo in pokojninska reforma in nič od tega ne bo rešilo problema, ki ga ustvarjajo velike ribe, nad katerimi pa tovrstne kontrole, ki jo želi pahorjeva vlada izvajati nad nami, ni. res ne vem, al se delajo norca, al resnično ne vidijo pravega izvora problema.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Saj moram priznat, da mi ni čisto jasno, kako bodo lovili ljudi in dokazovali, da ti je res sosed ploščice položil (itak lahko rečeš, da si jih sam), obregnila sem se ob samo trditev, da ni nobene škode zaradi takšnega početja.

Taka filozofija se mi zdi precej podobna tisti, da lažne samohranilke nikomur ne škodijo, ker itak samo državo goljufajo. Ampak v tem primeru smo država vsi mi, ne samo Pahor & co.
Odgovori