Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

Horus napisal/-a:
Tynah napisal/-a:omajgod. bolj fukjene ideje pa še ne. maš po svoje prad. sam to se men zdi butasto da zato kr bi radi obdržali partnerja mu drugega pod nos tišijo. :o glih s tem ga lahko izgubijo kaj pa če se tist ko mu enga podturiš zalub v tistega ko si mu ga ti prpelala :o to je meni čist mimo. -.-

In s tem si pokazala, da si ti proti temu ne zato, ker bi imela partnerja tako rada, ampak ker te je strah, da bi ti z drugo usel :P In isto verjetno velja za vecino ljudi, ki so proti temu. Navsezadnje lahko na isti nacin omejujemo partnerja pri cemerkoli, kar se nam osebno zdi preiintimno. Nekateri bi tako prepovedali partnerju ples z drugimi (o cemer sem se ze pohecal), nekateri prepovejo tudi pijace z nasprotnim spolom, tretji takorekoc prepovejo vsakrsen kontakt z nasprotnim spolom. Vse to je izrazanje iste negotovosti kot prepoved sexa z nasprotnim spolom, le da je negotovost pri vsaki od teh stopenj pac toliko vecja.

ne strinjam se s tabo Horus!
ne gre tukaj za strah zgubiti partnerja ali ne, tukaj gre za to da so nekateri pari, ki se jim zdi čudno da bi v svoje intimne odnose vpletali še koga tretjega, nam zadostuje naš partner in ker ga spoštujem v sex v troje ne bi nikoli predlagala...če že ne zaradi drugega...
Glede straha da bo partner odšel z drugo/drugim, to se lahko še zmeraj zgodi, ne glede na to ali prakticiraš sex v troje ali sex v dvoje :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Horus napisal/-a:In s tem si pokazala, da si ti proti temu ne zato, ker bi imela partnerja tako rada, ampak ker te je strah, da bi ti z drugo usel :P In isto verjetno velja za vecino ljudi, ki so proti temu. Navsezadnje lahko na isti nacin omejujemo partnerja pri cemerkoli, kar se nam osebno zdi preiintimno. Nekateri bi tako prepovedali partnerju ples z drugimi (o cemer sem se ze pohecal), nekateri prepovejo tudi pijace z nasprotnim spolom, tretji takorekoc prepovejo vsakrsen kontakt z nasprotnim spolom. Vse to je izrazanje iste negotovosti kot prepoved sexa z nasprotnim spolom, le da je negotovost pri vsaki od teh stopenj pac toliko vecja.

Itak, da se "bojiš" tega, da bi ti partner "ušel" z drugo. Ker ga mam rada in si želim, da je z mano, ne z drugo. Če bi bil z drugo, kaj si naj potem jaz začnem, če pa mam njega rada? Tolk samozavestna, da bi si mislila, da sem boljša od vseh drugih bejb na svetu, pa spet nisem.
Normalno, da se bojiš za partnerja. Zato se tudi pizdim nanj, ko divja z avtom. Zato se tudi vedno skregava, če se pijan vozi okoli. Zato mu dajem podporo pri opuščanju kajenja. Zato ne kuhava z ocvirki, ampak v tefalu brez maščobe. Ker ga mam rada in si želim biti z njim. In ne želim prilivati bencina na ogenj. Ker mi je isto, če bi ga spodbujala, naj nažgan okoli divja, ali pa bi mu pripeljala bejbo v posteljo. V vsakem primeru je večja verjetnost, da ga izgubim, kot pa če tega ne bi naredila.

Zakaj se ti zdi to tako nesprejemljivo, da se "bojimo" za ljudi, ki jih imamo radi? To pomeni, da se zanje tudi borimo. Jih spoštujemo. Cenimo. Niso samoumevni.
Tudi starš se boji za svoje otroke in npr. skuša preprečiti hčeri zapletanje z mafijcem. Ker hčere ne želi izgubiti. A je tudi s tem kaj narobe?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

positive vibration... :gut:
Horus

Neprebrana objava Napisal/-a Horus »

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Horus napisal/-a:
positive vibration napisal/-a:Zakaj se ti zdi to tako nesprejemljivo, da se "bojimo" za ljudi, ki jih imamo radi? To pomeni, da se zanje tudi borimo. Jih spoštujemo. Cenimo. Niso samoumevni.
Tudi starš se boji za svoje otroke in npr. skuša preprečiti hčeri zapletanje z mafijcem. Ker hčere ne želi izgubiti. A je tudi s tem kaj narobe?

Ne polagaj mi besed v usta. Ne pravim, da je nesprejemljivo, da se bojimo za ljudi, ki jih imamo radi.

Poleg tega pa mesas pojma boriti za nekoga in nekomu nekaj prepreciti. Ce poskusas biti boljsi od konkurence, se boris za nekoga. Ce tega nekoga zapres v klet, da nima nobenega dostopa do drugih, pa to ni boj zanj ampak svoja negotovost, da si dovolj mocen za "borbo".

Besides, ce si prepricana, da te ima tvoj res rad, mu lahko pred nos postavis katerokoli zensko, pa njegova ljubezen ne bo preskocila iz tebe nanj.

In, ali si se mogoce kdaj vprasala, da s tem, ko pizdis nanj zaradi oslarij, ki jih dela, stanje se poslabsujes? Mislis, da ne ve, da je voziti pijan oslarija? Pa da divjanje ni pametno? Tisto, kar je prepovedano, je zmeraj bolj mamljivo. Besides, kaj mislis nardi, ko pride v druzbo prijateljev? Rece si nekaj v stilu "Kocno brez moje, ki mi itak sam tezi. A je kdo za eno dirko?". In nazdravi s pirom.

Moski se ob zenskem nerganju naucimo samo eno. Obnasanje, ki nerganje povzroci, boljse skrivati.

Basically, ti svojemu tudi zaupas ne, da se bo obnasal po pameti. In kot sama pravis, si zelis, da je s tabo, ne z drugo (isto verjetno velja, da si zelis, da je ziv, zato da je lahko s tabo), mu nergas iz sebicnih vzrokov. Ce bi hotela, da je srecen, bi mu pustila, da pocne, kar zeli, in zaupala, da take zenske ne bo hotel izgubiti.

Isto glede starsa in hcere. Kontakt z mafijcem (po tvojem pisanju) ne preprecuje, ker se boji za dobro hcere, ampak ker je sam noce izgubiti.

Kako ze gre un cheesy rek?
If you love someone, set them free. If they come back, it is real. If they don't, it never was.

Jaz ne preprečujem, lahko gre. Vrata so odprta. Ampak potem nima vstopa nazaj. Sicer bi mi blo hudo, toda ne bi mu branila odhoda. Ampak - naganjala ga pa tudi ne bom. Če razumeš prispodobo.

Primer, ki si ga dal, v stilu prepovedanega greha, pa je brezvezen. Kaj naj bi mu ploskala, ko ima momente, da me kliče sredi noči, v stilu: "Lubi, jaz pridem zdaj k tebi." 40km daleč, v agregatnem stanju aviona? Veš da ga nakurim, ker drugače bi se pripeljal.
Jap, ljubezen je tudi selfish. Saj moraš prvo ljubit sebe, da lahko ljubiš drugega. Ti povem en drugi rek: Ne ljubim te zaradi tega, kar si, temveč zaradi tega, kar sem jaz, ko sem s tabo. Sicer se ne strinjam čisto s tem, ampak je pa tudi en tretji vidik na vse skupaj.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Horus

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tynah »

horus oprosti me pa čist nč ne skrbi da bi mi z drugo všou, kr najina zveza temelji na zaupanju in si zaupava in neevem zakaj bi z drugo šou če me ma rad bol kot vse, jas pa njega tut. Verjemi enim ni vredno zajebat ljubezni zard tiztih ki so jim pač "sexy". in vrjem da js in moj partner obadva dober vema kaj use bi zgubila če bi šla narazen. ;)
Horus

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Pa ni res, veš. Vrata ma odprta, sam če gre, naj ne hodi nazaj. Ker jaz pričakujem, da bo ostal, ne pa, da bo šel in se potem vrnil. A-a. No way back.
Glej, da razjasnima. Tisti, ki furajo stil odprte zveze in hkrati pravijo, da se ljubijo in imajo resno zvezo.
Mnogo punc vrešči, da se gonijo vsepovprek, da one ne bi mogle gledat, da bi tam kr eno nategnil...
In vsi, ki furajo ta stil zveze, odgovarjajo, da ne fukajo kr z vsako, da to ni običajna vsakodnevna praksa. Ampak predpostavljam, če ti je katera bejba res huda, ful dobra, ono wow, je pač torej verjetno dovoljeno. Okej, razumem.
Ampak - dobro, sem mela ONS-je, ki so bli by the way. Bilo i prošlo. Ampak - če me kak tip res hudo podžge, pa da mi je dovoljeno se nategnit z njim in da je mera strasti še polna za nameček - priznam, da bi moja zveza bila resno ogrožena.
Bolj, kot pa če furama zvestobo. Ker z enim za brezveze se dol dajat je itak brezveze, s tistim, ki pa te podžge, je pa lahko nevarno za zvezo.
O tem ti govorim. In sam pojem odprte zveze je za mene prilivanje bencina na ogenj.

Edina resnično prava ljubezen - caritas - pa je ljubezen staršev do otroka. Vse drugo počnemo iz raznoraznih sebičnih nagibov. Če nisi ravno Mati Tereza.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

positive vibration napisal/-a:Pa ni res, veš. Vrata ma odprta, sam če gre, naj ne hodi nazaj. Ker jaz pričakujem, da bo ostal, ne pa, da bo šel in se potem vrnil. A-a. No way back.
Glej, da razjasnima. Tisti, ki furajo stil odprte zveze in hkrati pravijo, da se ljubijo in imajo resno zvezo.
Mnogo punc vrešči, da se gonijo vsepovprek, da one ne bi mogle gledat, da bi tam kr eno nategnil...
In vsi, ki furajo ta stil zveze, odgovarjajo, da ne fukajo kr z vsako, da to ni običajna vsakodnevna praksa. Ampak predpostavljam, če ti je katera bejba res huda, ful dobra, ono wow, je pač torej verjetno dovoljeno. Okej, razumem.
Ampak - dobro, sem mela ONS-je, ki so bli by the way. Bilo i prošlo. Ampak - če me kak tip res hudo podžge, pa da mi je dovoljeno se nategnit z njim in da je mera strasti še polna za nameček - priznam, da bi moja zveza bila resno ogrožena.
Bolj, kot pa če furama zvestobo. Ker z enim za brezveze se dol dajat je itak brezveze, s tistim, ki pa te podžge, je pa lahko nevarno za zvezo.
O tem ti govorim. In sam pojem odprte zveze je za mene prilivanje bencina na ogenj.

Edina resnično prava ljubezen - caritas - pa je ljubezen staršev do otroka. Vse drugo počnemo iz raznoraznih sebičnih nagibov. Če nisi ravno Mati Tereza.

bravo punca, se popolnoma strinjam! :gut:
Horus-tvoja stališča tipa selfish ljubezni so tako za lase privlečena , da mi gre že na smeh. Punca ti je fajn napisala, preberi in se poglobi v vsaku stavek posebej, sej mneja tak ne boš spremenil, in prav je tak, vsakmu svoje, samo ne pol govorit da tisti ki nismo istega mnenja kot ti smo pa kr sebični do partnerja.
lp
Uporabniški avatar
Tynah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Tynah »

Horus napisal/-a:Vse kar si napisala zdaj je da je zate sex isto kot ljubezen.
pa kaj je s tabo ? zame je ljubezen ljubezen.! Sexa se pa loh tut pre ljubezni tak da nikjer nisem rekla da je sek isto ljubezen, razn če se ti z vsakim fukaš a po lvsakega ljubiš ? haha
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

horus prakticira sex v troje?
horus prakticira odprto zvezo?

:gruebel:
Uporabniški avatar
Isis
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Isis »

positive vibration napisal/-a:Zakaj se ti zdi to tako nesprejemljivo, da se "bojimo" za ljudi, ki jih imamo radi? To pomeni, da se zanje tudi borimo. Jih spoštujemo. Cenimo. Niso samoumevni.

Enkrat sem brala neko dobro knjigo, ki je zadnji del tvojega posta prav dobro opisala in na vprašanje podala tudi (meni osebno všečen) odgovor.
Seveda se starši bojijo za svoje otroke. Otroku poveš, da lahko pade, če spleza na previsoko drevo in se polomi, to je naravno. Ampak pri tem se je dobro zavedat, da ga ne boš mogel celo življenje braniti pred nevarnostmi. Povedal mu boš, katere igre se je nevarno igrati. Ampak v resnici ti bo vseeno, ali se igra skrivalnice ali slepe miši. Če se polomi, ga boš seveda oskrbel. Ampak naslednji dan se situacija zopet ponovi.
Ampak tvoja skrb ne izvira iz straha pred tem, da bi se otroku kaj zgodilo. Izvira iz straha pred občutki, ki bi se ob tem pojavili v tebi. To pa je opisal že Horus.
Če se res globoko zamisliš, ugotoviš, da je skrb nepotrebno čustvo, ki žre tvojo energijo. Ni mi še uspelo priti tako daleč, da bi se lahko na nepotrebnih nivojih močno omejila, pa vendar - verjamem, da se lahko vsak v končni fazi otrese takšnega negativizma.
Strah pred izgubo osebe je že ena takšna stvar. Če bi se zavedal potenciala, da se počutiš dobro, ne bi postavljal zahtev drugim, da se spremenijo, da se boš ti bolje počutil. Znebil bi se tistega nemogočega občutka po potrebi kontroliranja sebe, partnerja, otroka, ali pa vsega sveta.
Ko narediš premik v glavi, in se zaveš, da si edini, ki oblikuje lastno resničnost, se stvari nenadoma spremenijo. Veš, da si neodvisen od drugih.
To, da se ljudje odločajo za odprte zveze, in soglašajo v tem, je ena od oblik delanja nečesa, v čemer določeni ljudje. Krščanski nazori so 2 tisočletji omejevali ljudi v vseh pogledih. Vesela sem za vse, ki razmišljajo z lastno glavo, in počnejo tisto, kar jih najbolj veseli. Mislim, da tisti, ki kritizirate odprte zveze, medtem ko o njih očitno ne veste skoraj ničesar, nimate pravice označiti svobodno mišljenje kot nekaj slabega. Res je, da si vsak sam oblikuje mnenje o dobrem in slabem, da so sodbe le nekaj relativnega. Moje mnenje je, da je "dobro"vse tisto, kar pri vseh sodelujočih v določeni stvari vzbuja pozitivne občutke - torej, da s svojimi dejanji ne prizadeneš nikogar od tistih, ki so v to vpleteni.

In pa - ene same prave ljubezni, kot je nekdo omenil, ni. Obstaja samo splošno mišljena ljubezen, ki se na določenih vidikih razlikuje. Je pač tako, da je spolnost najvišja raven fizične ekstaze, če je posredi ljubezen, pa ni važno, ali je z enim partnerjem ali z večimi. Seveda, če se vsi vpleteni strinjajo.
Pa še nekaj o spolnosti brez ljubezni. Ok, če vam ni do nje, v redu. Z njo sicer ni narobe čisto nič, ni ne škodljiva, ampak po mojem mnenju tudi koristna ni. Brez ljubezni pač zamujaš najlepši del izkušnje.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

Isis napisal/-a:Če se res globoko zamisliš, ugotoviš, da je skrb nepotrebno čustvo, ki žre tvojo energijo. (...) Strah pred izgubo osebe je že ena takšna stvar. Če bi se zavedal potenciala, da se počutiš dobro, ne bi postavljal zahtev drugim, da se spremenijo, da se boš ti bolje počutil. Znebil bi se tistega nemogočega občutka po potrebi kontroliranja sebe, partnerja, otroka, ali pa vsega sveta.

Hmmm... zelo zanimivo.

Skrb je koristna, če je usmerjena vase ("kaj lahko učinkovitega naredim?"), namesto v druge (preverjanje, nadzorovanje, kritiziranje, prigovarjanje).

Zdi se mi, da ta distinkcija - med funkcionalno navznoter usmerjeno skrbjo, in disfunkcionalno navzven usmerjeno skrbjo - dobro opisuje nevrotičnost preveč posesivnih in nadzorovalnih. Tako staršev, kot partnerjev; celo kakšnih šefov.

positive vibration napisal/-a:Ampak - če me kak tip res hudo podžge, pa da mi je dovoljeno se nategnit z njim in da je mera strasti še polna za nameček - priznam, da bi moja zveza bila resno ogrožena. Bolj, kot pa če furama zvestobo. Ker z enim za brezveze se dol dajat je itak brezveze, s tistim, ki pa te podžge, je pa lahko nevarno za zvezo.

To je res. Taki eksperimenti so za ljudi, ki vedo, zakaj so v svoji zvezi. S takim ognjem se lahko igraš, če veš, da ti ne bo ušel iz nadzora. Če imaš to gotovost, potem lahko raziskuješ ta čustva in se na tej poti naučiš več o sebi, o svoji zvezi, in o drugih.

Če nimaš te gotovosti, potem se je v kaj takega bolje ne spuščati.

Tynah: Tale tvoj dinozaver, ki pravi "Hi!", mi je pa prav srčkan. Če se ne motim, si stara 17. Če ti je prav, bom še nekaj let počakal, preden se bova pogovarjala o ljubezni, zaljubljenosti, ljubosumju in odprtih zvezah. :)
kinna
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kinna »

dragi Alwaleed! me je pa nekaj zelo zmotlo... to da je nekdo star 17 let, kakšen avatar ima in ali že ljubi, ima resno zvezo in nevem kaj še pa ti sklepat ne moreš!! lahko je nekdo pri svojih 17 tako zrel, kot nekdo pr 25... :twisted:

in ja, nekareti smo pač zahtevni, želimo da je partner samo naš, da samo nas poljublja, nas splolno zadovoli ipd... vem, da moški gledate druge ženske, tud ženske jih pogledamo, da ocenimo konkurenco... in tud ženske gledamo druge moške-mislim logično... ampak kje piše, da če z partnerjem nimata odprte zveze, da ziher vara oz da je takrat večja vrjetnost, da ugre z drugo? js dam roko v ogen, da so bolj to izjeme kot pa pravila...
Odgovori