positive vibration napisal/-a:Boris napisal/-a:Hyades napisal/-a:# Katera je tista lastnost, ki enostavno nima smisla?
To, da vsem odpusca.. In potem zakaj sploh obstaja pekel??
Zelo dobro vprašanje, na katero pa ima RKC prav preprost odgovor - ti lahko celo življenje delaš pizdarije... če pa na koncu življenja kupiš odpustni listek (beri: se iskreno pokesaš pred bogom), ti je odpuščeno in boš šel v nebesa, ali pa v vice morda (to zavisi od tega, kje si rojen, ker Američani npr. o vicah ne vedo nič

(vsaj tisti, ki so mene poučevali o S.P. ne )). To komu smrdi malo?
Tvoje izjave so totalno napačne.
Cerkev uči, da so nebeška vrata odprta vsem. Zunaj bodo ostali tisti, ki sami ne bodo hoteli vstopiti - ki bodo sami zavrgli Boga. Bog je namreč velikodušen in vsem daje možnost, da se pokesa, tudi tistim, ki so cel lajf delali pizdarije. Seveda pa vsak v svojem srcu ve, koliko se v resnici kesa. In poleg njega to ve edinole še Bog.
V bistvu si zanikala svoje trditve, kar pa je povsem v nasprotju tega, kako RKC poučuje in interpretira priliko o izgubljenem sinu.
Veš da me je prav začelo zanimati, kaj naj bi si razlagal napačno (hehe, da ne pozabiva bistvenega dela pri tem - ti si veleum, ki si seveda razlaga stvar prav), ker ne vidim razlike v kontekstu tega, kar si napisala ti in tem, kar sem napisal jaz.
Bom pa za hec napravil analogijo, ker menim, da imaš težave z razumevanjem.
Boris
ti lahko celo življenje delaš pizdarije... če pa na koncu življenja kupiš odpustni listek (beri: se iskreno pokesaš pred bogom), ti je odpuščeno
Zakaj je v povedi beseda "če"? Poskusi ugotoviti. Vprašanje za milijon €. Boš polovičko? Ah, itak ti ne bo uspelo, z vsemi bonusi (glas ljudstva,...)... no, zato je tam, ker z njo povem, da ima človek sam možnost odločitve - bo vstopil kam ali pa zavrgl boga.
positive vibration
Zunaj bodo ostali tisti, ki sami ne bodo hoteli vstopiti - ki bodo sami zavrgli Boga.
Bog je namreč velikodušen in vsem daje možnost, da se pokesa, tudi tistim, ki so cel lajf delali pizdarije.
Pa še drugi analogni povedi...
Boris
(beri: se iskreno pokesaš pred bogom)
positive vibration
vsak v svojem srcu ve, koliko se v resnici kesa. In poleg njega to ve edinole še Bog.
Če si se ali se nisi iskreno pokesal, to v večini primerov veš le ti sam, pa seveda domnevni bog, to je samoumevno. In zanimivo je, da si ti to razložiš "Boris totalno narobe razume", potem pa napišeš enako reč: "Vsak v svojem srcu ve, koliko se v resnice kesa...."
Tako da, sory positive vibration, napisala sva isto. No, enako. Tebi pa se je zazdelo malo drugače. Kako to!? Ker je princip pisanja malo drugačen pri nama. Jaz se vidno norčujem, ti pa ne. Te boli v dušici, ko se norčujem?