Klepetalnica #115
-
- Cosmopsiho
*Abby** napisal/-a:Daj, samo ne mešaj primitiven in neumen, prosim. In ne, ne obešam se na besede, se mi zdi tole zelo pomembna razlika.
Se strinjam, da gredo na strokovne šole v povprečju tisti, ki so imeli v OŠ nižje ocene, ne pomeni pa to, da imajo nižji IQ. In morda, samo morda, gre na strokovno šolo kdo tudi zato, ker ga res zanima ena stroka ... (Pa sem bila na gimnaziji, se niti ne morem počutit ''prizadeto'', kot pišeš.)
Posploševanje je tisto, kar je, predvidevam, zmotilo ostale.
It was forever..but it didnt last long..
Da nadaljujem iz teme o fazaniranju- seveda lahko vzamem osebno na nek način, ker realno gledano ni bila moja šola nič kaj lažja od gimnazije (izključujem matematiko in fiziko) in bom vedno! zagovarjala dejstvo, da posploševanje ne pripelje nikamor.
Sploh ko to pride iz ust (domnevam) da gimnazijca, ki verjetno nima pojma o stroki in o znanju, ki bi ga naj odnesel iz nekaterih šol.
In če bi tudi sama posploševala-si prebral danes v novicah, dijaki katere šole so bili nasilni do fazanov? Katera je omenjena?
Dejansko pa vsi vemo, da se obnašanje pod nivojem ne meri po obiskovanju določenega tipa srednje šole.
Sploh ko to pride iz ust (domnevam) da gimnazijca, ki verjetno nima pojma o stroki in o znanju, ki bi ga naj odnesel iz nekaterih šol.
In če bi tudi sama posploševala-si prebral danes v novicah, dijaki katere šole so bili nasilni do fazanov? Katera je omenjena?
Dejansko pa vsi vemo, da se obnašanje pod nivojem ne meri po obiskovanju določenega tipa srednje šole.
The world is as you are.
emanuela napisal/-a:Dejansko pa vsi vemo, da se obnašanje pod nivojem ne meri po obiskovanju določenega tipa srednje šole.
Točno tako. Je pa tudi res da ni samo mularija tista, ki se obnaša pod nivojem. Enkrat sem šla z mamo na sindikalni izlet v gledališče. Šli smo z avtobusom, na njem je bilo cca 35 ljudi, večinoma sami mali šefi in najbolj poštirkane tajnice (precej znana in uspešna slovenska firma). Peljali smo se samo kakih 45 min, ampak jaz sem po desetih samo še čakala kdaj bomo na cilju. Kakorkoli, jaz tako vulgarnega jezika, zaje*avanja v glavo, nespoštljivega odnosa do šoferja in med zaposlenimi med sabo še nisem videla. Da ne omenjam ene posebne perle, ki je z avtobusa pobral/pokral vsaj 3 tiste žametne prevleke za čez naslonjalo za glavo (kaj mu bodo??) in da sem videla 45letnico nalašč zalepiti čigumi na stol.
Jaz sem samo sedela in osuplo gledala.
trust napisal/-a:verjetno dekleta, ki pljuvate po mojem prispevku nimate avta, ker se ponavadi samo taki oglašajo in pljuvajo čez voznike, ker so sami pešci.
Ne vem, kako sem ta del posta spregledala.
A nisi ti tisti pokavec, ki je še v srednji šoli?
Izpit imam skoraj 6 let in sem prevozila na tisoče km-s svojim avtom, ne atijevim, pa sem še vedno ustavila pešcem, četudi niso bili hot tipčki, ki pač želijo prečkati cesto. Mimogrede, a se s svojo ritjo vsepovsod pelješ, da nikoli ne pešačiš?
Te dni lahko vsak prepotenten mulo dobi izpit. Ko pa se dogajajo nesreče, pa je krivo vse drugo, samo ti ne.
The world is as you are.
trust napisal/-a:verjetno dekleta, ki pljuvate po mojem prispevku nimate avta, ker se ponavadi samo taki oglašajo in pljuvajo čez voznike, ker so sami pešci.
Dragi moj mladič... moj izpit je verjetno nekje tvoje starosti.... torej kot izkušen voznik ti bom dejal naslednje:
1. v avtu si močnejši od motoristov, kolesarjev in pešcev.
2. po svetu hodijo/se vozijo tudi ljudje, ki so lahko v tistem trenutku pijani, zadrogirani, bolani, idioti ali kakršnikoli že, torej takšni, ki lahko v trenutku skočijo pred tvoj avto ali karkoli že.
Torej če takega človeka povoziš, kriv ali nekriv, in ga ubiješ ali narediš invalida, boš ti imel človeka na vesti, čeprav morda ne boš nič kriv. poleg tega boš morda razbil avto, imel laufanja po zavarovalnicah, servisih, karkoli...
je ustavitev pred prehodom za pešce, da šibkejšemu omogočiš prečkanje ceste, tak problem?
in ko boš ustavil in te bo pešec čudno gledal, ker ni navajen take kulture voznikov, ti pa mu boš z roko nakazal "izvoli, prečkaj cesto", on ti bo pa verjetno podaril bodisi nasmešek, bodisi se bo zahvalil z gesto, boš videl, da majhne pozornosti polepšajo dan...
Poskusi, boš videl, da ni težko!

- Tearjerker
- Cosmopsiho