Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

men pa matura tko...npr. slovenščina mi je bla težka, geografija lahka (glede na pole prejšnjih let), najbolj me pa jezi mata, ki je bla en joke. tolj zajbavanja 4 leta s tem za tako đabe stvar...
joj to bom še vnukom govorila o tej moji mati na maturi. :roll:
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

urszika napisal/-a:joj to bom še vnukom govorila o tej moji mati na maturi. :roll:

Ja jst tud :D ok sej se ne prtožujem nad lepo oceno, sam en naš test iz mate je bil težji od mature.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

urszika napisal/-a:najbolj me pa jezi mata, ki je bla en joke. tolj zajbavanja 4 leta s tem za tako đabe stvar...
:roll:

sej to je men večina folka rekla k sm se z njimi o tem pogovarjala d so se prej ful mučl, pol pa d je blo tolk v izi.

no sej mene mta ne skrbi, me bl angla, sploh slušn del, kr glede na to kr smo v šol neki poslušal so eni intervjuji totaln nerazumljivi
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Ah listening je najlazji, nc se bat :wink: eno nalogo poslusas pa pol delas u tabelci klukce a je true al false trditev, druga mas pa vprasanja pa odgovarjas nanje. Gre pa use cist po besedilu, ni treba ksnga globljega pomena vn razbrat.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

legally blonde napisal/-a:Ah listening je najlazji, nc se bat :wink: eno nalogo poslusas pa pol delas u tabelci klukce a je true al false trditev, druga mas pa vprasanja pa odgovarjas nanje. Gre pa use cist po besedilu, ni treba ksnga globljega pomena vn razbrat.

sej smo že delal primere, vem kuko to gre, sam hočm rečt d je mal problem č ti en rus proba po anglešk guvort, udzati pa najbl prometna ulca kr jih lohk najdejo
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

največ kar lahko je,d a si res fuuul dober prebereš vprašanja, in to kar eneparx, tok da jih znaš skor napamet, pa potem ni problem slišat tut če ti zadi en violino nabija(tko kt je blo pri nas)
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

u_k_i napisal/-a:največ kar lahko je,d a si res fuuul dober prebereš vprašanja, in to kar eneparx, tok da jih znaš skor napamet, pa potem ni problem slišat tut če ti zadi en violino nabija(tko kt je blo pri nas)

alpa če ti ženska zunaj 5 metrov stran kosi travo. In to ne na hitr, ampak en kvadratni metr drgne 5 minut... :evil: No worries...ni tak težko spet...sploh pa če se zmeniš s tistim odspredj, da si pomagata :D
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objava Napisal/-a keya »

Nč bat glede mature, res je stresno vse skupi samo meni je bilo bolj stresno čakanje na rezultate kot pa sama matura. Predn se je matura začela mi je resda postalo slabo če sm samo pomislila najnjo... pa ko bi me to vsaj spravilo k učenju :roll: neeee, raje sm pospravljala, gledala televizijo, lutala okrog, .... (tega ne priporočam, škoda živcev ko čakaš na rezultate)
Vsaj enkrat čez snov (ne pa do polovice sm prebrat, tk k sm js blia fajn pametna) pa bo :)

Glede angle pa... sama sem v 4 letih angleščine pri naši ljubi špori videla 3-4 petice v redovalnici (1., 2., 3. letnik zaključeno 3, 4. pa zaključeno 4)... pa še to iz kakih govornih vaj, ne pa njenih testov :) sem si rekla probat ni greh, gremo na višji, manj ko 3+1 itak nebom nardila... pa je ratalo 5+3 :D
Sm z mirno glavo pa bo, če ti vsaj maalo leži angla tud nekih pretiranih vaj ni treba delat (sama sem naredila točno 5 vaj, še vem iz česa :) )
Za slušni pa... res ni drugega ko da dobro prebereš vprašanja, pa pri prvem poslušanju poskušaš čim bolj pozorno poslušat da pri drugem veš kdaj moraš biti pozoren na odg. pa da lahko, če ti kaj uide, sklepaš kaj bi lahko bil odgovor.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Hmm meni se zdi malo čudno, koliko vas je zdaj po maturi tako zelo pametnih z izjavami 'učil/a sem se en dan prej'... Ja super, ne vem, sama sem bila 4 leta gimnazije med 'tapridnimi' pa lahko mirne duše priznam, da sem v učenje za maturo vložila ogromno časa, energije in še česa... Pa nimam učnih problemov :) Zato ne vem, ali ste nekateri biseri res tako zelo intelegentni, da zmorete v enem dnevu naštudirat cel predmet in ga naredit uspešno... uspešno mislim tam od 4-5... zanimivo :)
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: koper-ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dd666 »

ja meni je uspelo-noo,priznam,zločin in kazen sm brala več kot en dan prej!!pač sm šla na maturo neobremenjena,ker nism mela omejitve in sm mogla samo naredit...malo sreče,nič živčkov pa je ful dobro šlo
''Ti si mi Arhimedova točka...
Mogoče res ne pašeš v moj svet, ampak jst te hocem v njem...''
Gost

dd666 napisal/-a:ja meni je uspelo-noo,priznam,zločin in kazen sm brala več kot en dan prej!!pač sm šla na maturo neobremenjena,ker nism mela omejitve in sm mogla samo naredit...malo sreče,nič živčkov pa je ful dobro šlo

Če nimaš omejitve je drugo...
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

bejbe...ki grete na fdv...najbrž ste že dobile pošto...a vi boste šle na tist...tutorski dan? Mislite, da se splača? Ker lublana mi ni lih...5 km stran...pa nevem, če se mi splača skos hodit gor pa dol po lublani...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka

ma dobro,sm nardila s 24 pikami in se mi zdi da je to kr dobro...vsaj za moje pojme,to je seveda od vsakega posameznika odvisno kolko je pričakoval os sebe
Gost

dd666 napisal/-a:ma dobro,sm nardila s 24 pikami in se mi zdi da je to kr dobro...vsaj za moje pojme,to je seveda od vsakega posameznika odvisno kolko je pričakoval os sebe

To je odvisno, ali si vzela kaj na višjem nivoju ali ne. Če ne, je to super rezultat :) Sicer pa... saj pravim, eni ste/so očitno ekstremno dojemljivi za šolsko snov, nekateri pač dlje časa pomnimo, da si zapomnimo :)

O količini učenja pa so tako ali tako po večini vsi že od osnovne šole lagali... ne vem čemu to služi.
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka

jst sm mela v šoli kr probleme...so mi vedno delale težave vse tiste podrobnosti ki bi jih mogla znat-na slošno sm si pa kr neki zapomnla in to je zdej 'prišlo vn' :D en predmet sm mela na višjem(mato)...res pa je da sm mela srečo in to FULL veliko!še posebej pri slovi,tako glede naslova pri eseju kot pri ustnem...maturo sm nardila s 4(6 pik),v šoli sm jo pa mela vsa 4 leta 2.glede količine učenja pa...jst lahko tudi za cimro potrdim,da smo počele vse kaj drugega kot se učile,vsaj tazadnje mesce pred maturo se nismo... :/ me pa nebi blo sram priznat da sm se učila,ker bi to pomenlo da se mi je vsaj uspelo spravit za knjige,in bi bla ponosna na to :) bi bil to že dosežek zame :) rezultati pa bi bli potem vrjetno tudi boljši,tako da...nevem zakaj bi o tem kdo lagal
Zaklenjeno