Bog.. je to vse res ali samo legenda?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lizika.123 »

Mayflower* napisal/-a:T Krščanske norme in vrednote pa bi po mojem mnenju dones potrebovale eno temeljito prenovo (če vzamemo za primer spolno vzdržnost)!

a tist k ti pa ni ušeč je treba pa spremenit :P? recimo da je vzdržnost dobra za to ker s tem izkažeš spoštovanje bogu. pa bi bila spolno vzdržna če bi bilo tako? :)
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kikyca »

Ojej to temo si pa nekje iz arhiva potegnila, odgovarjaš na poste stare več kot 4 leta + ne rabiš štiri poste en za drugim pisat ampak lepo v enem vse odgovoriš. Aja pa močno dvomim, da boš dobila odgovor od teh ljudi glede na to da je že tolk let minilo in marsikdo od teh uporabnikov sploh več ni na forumu.
Yada, yada, yada...
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

kaj pa če tapravega boga bi že motilo, a obstaja cela nova populacija bogov in je nas naredil nek defekten drugi bog recimo sin pravega boga in je potem pravi bog prevzel krivido in poskuša zavret to kar nam je dano, ker se mu zdi da je tako prav? :D
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^:lol:

A ti neveš, da se Bog piše z veliko začetnico? :P
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Kykica.. vem, ampak je enostavno nočem uporablat :).

Drugače pa malo prebiram forum iz dolgcajta in ko se ob kaki stvari zataknem pač odgovorim. Citiram pa zato, da se vsaj ve na kaj se moj post nanaša :). Že od nekdaj so mi take debate, kakršna je ta, všeč :P.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Saj se ne gre za to, da ne bi smela citirat ampak da si 4 poste nabila lahko bi vse v enem scitirala in odgovorila :D

Kar se velike začetnice tiče je blo pa namenjeno Rollin :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Aja, a ti ne veš, da se NE VEM piše narazen :P?
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

Pač sem sproti brala in komentirala, nisem pa vnaprej vedela, da se mi bo še kaj zdelo "pomembno" komentirat =)
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Zato pa mamo gumb 'uredi' :D Sej nisem misla nič slabega sam za drugič, da boš vedla, če te ne bi jaz mal okregala bi se že kdo drug našel. Pa tisto z veliko začetnico sem se sam pohecala, ni blo mišljeno kot kritika nevem zakaj si se vpičla v to, glede na to da si jo sama itak z veliko napisala :D Drgač pa ja se tud men zgodi, da kdaj kaj narobe natipkam :oops:

Konc OT :D
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
lizika.123
Sramežljivka
Sramežljivka

No ne spoznam se glih na forume, pa ne vem da se sploh da post v celoti urediti :). Drgač boš pa mene vidla, da napišem bog z veliko, samo na začetku stavka hh :P. Zatipkamo se pa vsi :))
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dead_kid »

Boga ne nameravam navajati z veliko začetnico.
Meni se zdi, da ni boga, ni satana, so pa neke kozmične sile, ki na svoj način urejhajo vse skupaj. Verjamem v to, da je nad nami nekaj višjega; dobrega in slabega (za slabo sem bolj prepričana ;)).
Ne verjamem pa v boga, definiranega po krščanski veri... Za stvari, ki jih človek naredi dobro v življenju; npr. iznajde nek način za drugačno računanje (čist kr en primer), se mora zahvaliti sebi za potrpežljivost in iznajdljivost, ne pa bogu. Prav tako zahvala za hrano, haha, ta mi je najboljša- zahvaljujem se bogu za te dobrine.. Res, hvala ker si jih poslal direktno iz neba na našo mizo... (naše delo had nothing to do with it :D)
Se opravičujem, če sem koga užalila, samo izrazila sem svoje mnenje.
Sem pa ateistka, oz. agnostik.
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ +1, se kr podpišem pod tvoj post :P vključno z zadnjim delom, tud ateistka, niso me krstili in nič.

Pa naj vsak verjame v kar hoče.
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Izola

Neprebrana objava Napisal/-a Rollin #3 »

amen :D
Uporabniški avatar
Lady_Cristina
Debatorica
Debatorica
Kraj: Graz

Neprebrana objava Napisal/-a Lady_Cristina »

Bog? eh dajte, lepo vas prosim. vera se je začela ker ljudje niso vedeli kaj je dež, bliskanje, grmenje itd. sčasoma je nekaj inteligentnih ljudi ugotovilo da lahko s pomočjo vere ljudi kontrolira, zato so si zmislili biblijo in jim je uspelo. in jim še vedno uspeva. in glede na to da smo v 21. stoletju to samo dokazuje kako ljudje dejansko nimajo nič v glavi in kako enostavno je lahko z njimi manipulirat.

Dead kid: se popolnoma strinjam.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Odgovori