Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

MsN napisal/-a:Micamaca, načeloma se strinjam s tabo, ampak vmes mi takoj skoči en pomislek - če boš ti nekoč mamica, a boš prva otrokova leta nonstop doma? Ne boš nikoli želela, da kot družina oditete izza štirih sten, da ne kuhate doma in se najeste v kakšni restavraciji? Tako kot si zdaj občasno človek zaželi kosila nekje veni in ne doma, tako je verjetno tudi kasneje - saj te želje z rojstvom otroka ne izginejo kar tako ali pač?

ne, te želje gotovo ne zginejo oz. se jim sama ne bi odpovedala... lepo bi pobasala otroka in ga peljala k moji mami (k itak že komi čaka na to svoje poslanstvo... če ga bo dočakala je pa še velko vprašanje) in se šla razvajat v miru v restavracijo ali štacuno... in bi bil volk sit in koza cela :D ... ker itak kot si sama rekla človek sploh ne more res uživat če se stalno boji, kdaj se bo froc začel dret, ali se bo posračkal in bo treba letet plenice menat ipd...

ampak ok, to sem jst, vem pa, da nekateri pač nimajo možnosti pustit otroka nekje... in da grejo enkrat na mesec z njim nekaj pojest ali v šoping center ni nič narobe... ampak kaj hudiča k je ljubljana tako majhna, da vedno srečujem ene in iste ženske (nekatere od njih tud moje kolegice) kako v Müllerju probavajo pudre, kremce in šminke, zraven pa en ogromen voziček
The secret of success is consistency of purpose.
PIKApolonica15
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PIKApolonica15 »

micamaca napisal/-a: ene in iste ženske (nekatere od njih tud moje kolegice) kako v Müllerju probavajo pudre, kremce in šminke, zraven pa en ogromen voziček

ja :?

zadnjič sm vidla dvojni voziček, notr okrog leto stara otroka, eden je jokal in mahal z rokami iz zbijal kramo iz polic po tleh... Drugi je pa metal svojo plišasto igračo po tleh... :roll:
Mimo se ni dalo pridt, mamica je pa pol ure sprobavala šminke, in sploh ni trznila ko je en otrok jokal. :?

Ne bit take mame, ker greste s svojimi otroki vred vsem na živce. :lol:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Ok, men ne gre na živce, če pride mamica z otrokom v trgovino (pač v trgovino je treba it in vrjetn si je težko vsak tedn 2x al pa še večkrat varstvo najdet za ta cajt), gre mi pa na živce, če je otroček že vsega sit, joka, kriči..., mamica se pa sploh ne da motit in lepo gleda cunce, otrok pa skor pregori od dretja v vozičku :roll: Najrajš bi ga jst vzela iz vozička in nesla ven.
PIKApolonica15
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PIKApolonica15 »

Ja sej; men se smiljo taki otroci...
Ko že vsi v trgovini čudno gledajo, baba pa še kar šminka tam.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Ok no tisto glede restavracij pa že mal pretiravate no. Če se npr. cela družina odprav na en izlet , pa gredo pol še nekam na kosilo se men zdi to čisto normalno. A boš samo zaradi tega , ker nekateri ne vidijo radi dojenčkov v restavracijah pušču otroka doma? Hmm ne :!: .
Dobr res je, da je to tud odvisno od starosti dojenčka.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

Yazmeen napisal/-a:Ok, men ne gre na živce, če pride mamica z otrokom v trgovino (pač v trgovino je treba it in vrjetn si je težko vsak tedn 2x al pa še večkrat varstvo najdet za ta cajt), gre mi pa na živce, če je otroček že vsega sit, joka, kriči..., mamica se pa sploh ne da motit in lepo gleda cunce, otrok pa skor pregori od dretja v vozičku :roll: Najrajš bi ga jst vzela iz vozička in nesla ven.

učas tud na kričanje in jokanje ne moreš dost uplivat, ker mejhni otroci jokajo praktično za usak drek (če se lahko mal podomače izrazim) in je lahko za jok krivo ozračje, hrup ali pa nepravebarve bunda sonakupovalca.
drgač pa nevem, treba je it pač iz bajte a ne in skos ni varstev in usega.jst praktično še vedno ne vidm slabe stvari v smislu, da bi otroku škodilo če bi šel v šoping al pa u restavracijo al pa kamrkoli.
zanč je clo ena h mehaniku pelala s sabo otročka, ker ni mela varstva zanj, in sta lepo potrpežljivo oba čakala v delavnci notr, da popraujo auto.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

meni se ne zdi nič narobe, da froca tudi v šoping vlačiš s sabo. najbrz bo moj tamau hodu z mano tudi v zaro gledat ceveljce, zraven mu bom se jasno govorila kateri so lepi in kateri ne, da bo že zgodaj razvil smisel za modo.
ne, sej ne. zabito se mi zdi, da hodijo starši v btc na sprehod namesto v tivoli, ampak taki starsi so hodli v btc na sprehod tudi ko niso meli frocov. in ko se mali začne na polno dret se mi zdi edina smiselna stvar da ga odpeljes iz trgovine, konec konec s tem pokaze da mu ni fajn ob vsej redundanci luč, sijaja, glasov in vsega ostalega. sej, komu pa je?
vse v pravi meri :wink:
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

*purple* napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Ok, men ne gre na živce, če pride mamica z otrokom v trgovino (pač v trgovino je treba it in vrjetn si je težko vsak tedn 2x al pa še večkrat varstvo najdet za ta cajt), gre mi pa na živce, če je otroček že vsega sit, joka, kriči..., mamica se pa sploh ne da motit in lepo gleda cunce, otrok pa skor pregori od dretja v vozičku :roll: Najrajš bi ga jst vzela iz vozička in nesla ven.

učas tud na kričanje in jokanje ne moreš dost uplivat, ker mejhni otroci jokajo praktično za usak drek (če se lahko mal podomače izrazim) in je lahko za jok krivo ozračje, hrup ali pa nepravebarve bunda sonakupovalca.
drgač pa nevem, treba je it pač iz bajte a ne in skos ni varstev in usega.jst praktično še vedno ne vidm slabe stvari v smislu, da bi otroku škodilo če bi šel v šoping al pa u restavracijo al pa kamrkoli.
zanč je clo ena h mehaniku pelala s sabo otročka, ker ni mela varstva zanj, in sta lepo potrpežljivo oba čakala v delavnci notr, da popraujo auto.

Ok, zgleda, da nis dojela, kaj sm napisala. Napisala sm da me NE mot, če ljudje vzamejo otroke s sabo v trgovine, ampak me mot, da če se otrok joka do onemoglosti, mtka pa sploh ne reagira in lepo nakupuje naprej, k da ni nč, se ne da motit pr šopingu.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

kaj sm pa jst napisala kar nebi blo v povezavi?
mogoče se je post razvil potem bolj an splošno, ampak želela sem sam povedat, da ni nujno da otrok tuli zarad tega ker je tm notr, kot so pač to opisovali par strani nazaj.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Po mojem otrok joka takrat ko mu kej ne paše...
:P
Če bi mu blo vse kul nebi jokal... In to da se ga ignorira ko joka tut ni normalno... (pa tut če joka za vsak drek kot je ena napisala)

Da ne bom ot:
Jaz sem dans merkala moja bratrančka (4 in 6 let) pa sem čist navdušena nad malimi :D ... (sam po mojem bi jih mela po 1 dnevu vrh glave) :lol:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

fun napisal/-a:Po mojem otrok joka takrat ko mu kej ne paše...
:P
Če bi mu blo vse kul nebi jokal... In to da se ga ignorira ko joka tut ni normalno... (pa tut če joka za vsak drek kot je ena napisala)

Da ne bom ot:
Jaz sem dans merkala moja bratrančka (4 in 6 let) pa sem čist navdušena nad malimi :D ... (sam po mojem bi jih mela po 1 dnevu vrh glave) :lol:

mal drugac je ce so tvoji al tuji...js sem bla au-pair poleti in sem 4 mesce 8 ur na dan prezivela sama z 4-letnikom pa me je tut proti koncu vcasih melo da bi ga kam zaprla, zaklenla in zbezala :D ampak tega seveda nisem pokazala (to otroci hiter zacutijo! :D )
medtem ko mam tut sama brata skoraj 4 leta starega in mam valda z njim velik vec potrpljenja =)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Samo, babe, po drugi strani: kaj naj mamice delajo? Reagirajo na vsak jokec? Naj majo otročke skozi po rokah? Zato, da se ne bodo drli?

Sem absolutno proti temu, da se froce vozi v nakupovalna središča. To ni plac zanje.

Ampak, če bom mela otroka in ne bom mela druge izbire, kot da si grem nabavit puder, ki mi je zmanjkal s ta malim v vozičku zraven (in bo to enkraten dogodek), mi bo prav vseeno kolko se bo drl in katero frkljo bo to motlo. Malega ne mislim scartat in se z njim ubadat vsakič ko se mu sprdne ali mu je malo dolgčas.
Imaš, da me vikaš!
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Ne, jst ne govorim o jokcu. Jst govorim, ko ma otrok mal manj k že histerični napad, k se dere, k da bi ga iz kože dajal in starši nč ne ukrenejo. Sm zadnč vidla tak primer v H&M-u, mtka lepo gleda cunce vsa zatoplena, tamau je pa tko joku, da so nam skor bobnčki popokal. Ona pa nč! Men bi blo gadno, že zarad ostalih, bi ga poskušala pomirit, al pa šla ven. Pa še enkrat, jst ne govorim za normaln jok, otrok pač mal pocmera, pa kaj, jst govorim za un jok, k je otrok že čist rdeč v glavo in komi pride do sape.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Ja sej jaz sem mela tut v mislih jok in cmeranje, ki traja pri nekaterih tut preko 10 min v eno... Men se smiljo otroci takrat, če prov jih ne poznam...
In prav tako nebi pustila da otrok razmeče stvari iz polic
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Use do neke meje.

Sm se zdle spomnla ene scene leto nazaj. Z mami sva ble u City parku na kavi, u lokalčku, k je res mejhn, med šankom in stoli pa lih tok placa, da gre lahko kelnarca s pladnom mem.
In se je naslikala ena fensi mama s hjuuuđ vozičkom. Lokal ma mize tut mal stran, kjer je več prostora za tovrstne maneure, ampak ne, mama se je šla rint točn tja, kjer je blo to praktično neizvedljivo, zasedla še eno mizo zravn, se sploh ni dala mott, višek svojga "jst sm pa zdej mamica, klanjajte se mi usi po vrst" obnašanja pa pokazala s tem, da je nadrla kelnarco, kr je ta prosila, če lahko mal premakne vozičk, kr pač ne more mem ... :eek: :steinigung:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Odgovori