Malo delo - DA ali NE?
Hmm, mene pa ne skrbi. Lej, moje skromno mnenje - če je/bo večina proti (s tem mislim več kot 70%), potem očitno je nekaj na tem.
Vlada bi se po mojem mnenju lahko tudi spokala počasi, nobene podpore nima več in je škoda, da se na ta račun dejansko problemov ne da več reševati. Sem OT, zato bom raje nehala.
Res je, problemi bodo z današnjim dnem še vedno ostali - a sem mnenja, da se jih da lepše rešiti kot bi se s tem zakonom. MHO
Vlada bi se po mojem mnenju lahko tudi spokala počasi, nobene podpore nima več in je škoda, da se na ta račun dejansko problemov ne da več reševati. Sem OT, zato bom raje nehala.
Res je, problemi bodo z današnjim dnem še vedno ostali - a sem mnenja, da se jih da lepše rešiti kot bi se s tem zakonom. MHO
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Dolgoročno, če ga zdaj eno leto ne smejo, ga dva meseca pred volitvami verjetno tudi ne bodo. Naslednja vlada se bo pa ziher spomnila kaj podobnega, a rahlo drugačnega.
Mislim, itak bodo prej ali slej nekaj spravili skoz in regulirali študentsko delo in omogočili nekaj malemu delu podobnega. Samo pod drugačnim imenom, malo delo je danes failalo for good.
Mislim, itak bodo prej ali slej nekaj spravili skoz in regulirali študentsko delo in omogočili nekaj malemu delu podobnega. Samo pod drugačnim imenom, malo delo je danes failalo for good.
Ta vlada ima z vsemi svojimi pomankljivostmi zelo nezavidljivo situacijo. Na oblast je prišla v najslabšem možnem času in se lotila najmanj popularnih ampak nujnih reform. Ne rečem, da nima slabosti, valda jih ima, ampak vsebina je bila pa na pravi poti.
Me res zanima kako bi bila opozicijska opcija boljša. Imeli so boljše čase pa niso z nič naredili.
Me res zanima kako bi bila opozicijska opcija boljša. Imeli so boljše čase pa niso z nič naredili.
Dorotheia napisal/-a:Hmm, mene pa ne skrbi. Lej, moje skromno mnenje - če je/bo večina proti (s tem mislim več kot 70%), potem očitno je nekaj na tem.
Ni nujno. Vprašaj ljudi okoli sebe, kaj ga je vlada najbolj polomila. Večina jih ne bo znala povedati niti enega vladnega projekta. Veliko stvari gre po principu "če vsi lajajo, bom pa še jaz".
UG84 napisal/-a:Dorotheia napisal/-a:Hmm, mene pa ne skrbi. Lej, moje skromno mnenje - če je/bo večina proti (s tem mislim več kot 70%), potem očitno je nekaj na tem.
Ni nujno. Vprašaj ljudi okoli sebe, kaj ga je vlada najbolj polomila. Večina jih ne bo znala povedati niti enega vladnega projekta. Veliko stvari gre po principu "če vsi lajajo, bom pa še jaz".
To je res. Sama opažam predvsem skrajno nezadovoljstvo ljudi okrog sebe - pa ne mislim po omenjenem principu, ampak resno nezadovoljstvo zaradi brezposelnosti (po mojem mnenju zakon o malem delu tudi to ne bi spremenil). Meni najbolj absurdna tematika/problematika pa je zakon, ki se pripravlja - da ti sosed/prijatelj ne bo smel več pomagati pri določenih opravilih, temveč boš moral najeti strokovne delavce. To je zame absurd in samo kaže na to, kako požrešna je vlada (pa s tem nočem reči, da bi bila katera druga kaj drugačna, vlada pač) - da bo še malo več prispevka šlo v roke države (kot da že ne gre dovolj). Poleg tega, je absurd tudi, da ne bomo smeli več sami graditi hiš ali vsaj kako stvar narediti pri tem velikem projektu, ki si ga danes itak lahko omislijo redki - sploh nimam besed za to. Spet bo šel denar v vladne roke oz. državne. Zakaj že?
Zakaj pa ne sprejmejo zakona, ki bi npr. omejeval najvišjo plačo v državi? Zakaj nekateri prejemajo po 20jurjev na mesec ali 1500eur na dan? Zakaj se denar ne vzame od tistega konca, kjer dejansko je denar.
Mene dejansko mineva vse skupaj. Moje mnenje.
Omejevanje plač je tudi absurd. Ljudje bi bežali iz države. Konec koncev se sveti vrti okrog tistih, ki imajo denar. Večina teh poganja naprej gospodarstvo. Samo pomisli kako bi bilo brez ljudi, ki ustanavljajo podjetja, brez investitorjev, itd. Prerazdeljevanje (od bogatih k revnim) je pa že aktualna zadeva.
Ok, če bi bil denar dejansko namenjen k investicijam in ne osebnem luksuzu in zapravljanju (kot npr. ko nekateri vladni politiki večkrat letijo s svojim letalom v shopping v Pariz in razna druga podobna nakupovalna mesta) - vau, to je res investicija in to res poganja gospodarstvo pri nas.
Itak je pa to pretežka tema za tako uro in prek teh sporočil se marsikdaj marsikaj narobe razume.
Samo še to - če se bo tako stanje nadaljevalo in ne bo nobene spremembe slej ali prej bodo ljudje tudi bežali iz države.
Itak je pa to pretežka tema za tako uro in prek teh sporočil se marsikdaj marsikaj narobe razume.
Samo še to - če se bo tako stanje nadaljevalo in ne bo nobene spremembe slej ali prej bodo ljudje tudi bežali iz države.
beri1 napisal/-a:Kofe napisal/-a:Ma butelj si. Kaka primerjava. Jao. Tam imajo večji standard kot tule veš.
Pazi, v kolikor nekdo misli drugače kot ti = butelj ???!!!!
Bravisimo - maestro.
Kdo je kriv za tako nizek standard v Sloveniji ?????
Yebat ga, jaz ne vem , ker sem buteljKofe napisal/-a:V Nemčiji npr visoke davke plačuje res majhen procent ljudi (res bogati), tukaj pri nas pa ubistvu revni plačujejo skoraj enako kot zelo bogati. Sfalirano ane?
Ne rabim jaz nič prečitat, osebno poznam ljudi , ki tam delajo ampak jaz nisem suženj slovenske politike, kjer delodajalci jamrajo in bi vse ukinuli;odpravnino, regres , malico, prevoz na delo,........
Si kdaj slišal da navadni delavec v Avstriji ob upokojitvi dobi odpravnino od 30.000€ - 40.000 €.
PS. pazi se, butelj ima še informacij, katere razni Semoliči prikrivajo javnosti.
Ja sej si. Meni nobena slovenska politika ne pere betice, iz Nemčije ter Skandinavije OSEBNO poznam veliko ljudi, tako zdomcov kot pravih državljanov, bil tam že nekajkrat tako, da vem v grobem kako tam zadeve stojijo.
Meni se pa približno svita kdo je kriv za nizek standard, v pretežni meri to da smo še zmeraj BALKAN kar severnjaki ob misli na Slovenijo še zmeraj mislijo, da to je kar ubistvu to je. Kaj je pa za balkan značilno pa veš, se mi ne da naštevati...treba bi bilo korenito spremeniti veliko stvari, ne govorim, da je vse zanič samo, če nočemo nazadovati in se iti neko "Evropo" se bo treba zmigati.
Dorotheia napisal/-a:Ok, če bi bil denar dejansko namenjen k investicijam in ne osebnem luksuzu in zapravljanju (kot npr. ko nekateri vladni politiki večkrat letijo s svojim letalom v shopping v Pariz in razna druga podobna nakupovalna mesta) - vau, to je res investicija in to res poganja gospodarstvo pri nas.
če bi se le folk manj brigal kaj vsak počne s SVOJIM denarjem...
Vsak raj ima svojo kačo.
Dorotheia napisal/-a:Meni najbolj absurdna tematika/problematika pa je zakon, ki se pripravlja - da ti sosed/prijatelj ne bo smel več pomagati pri določenih opravilih, temveč boš moral najeti strokovne delavce. To je zame absurd in samo kaže na to, kako požrešna je vlada (pa s tem nočem reči, da bi bila katera druga kaj drugačna, vlada pač) - da bo še malo več prispevka šlo v roke države (kot da že ne gre dovolj).

Že v obstoječem Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno velja, da se za sosedsko pomoč NE šteje delo, če ga opravi pravna oseba ali samozaposlena oseba, ki opravlja dejavnost, ki je neposredno vezana na opravljeno delo.
Tega določila ni uvedla današnja vlada. Tudi sama se ne strinjam z nekaterimi stvarmi, ampak dejmo bit pošteni. In roko na srce, če ne bi ljudje samo iskali lukenj v zakonih, tega verjetno sploh ne bi rabili.
Dokler bo pa mentaliteta ljudi taka kot je da samo gledajo kako bi obšli katerikoli zakon že, smo pa tu, kjer smo.
s0nckic4 napisal/-a:Dorotheia napisal/-a:Ok, če bi bil denar dejansko namenjen k investicijam in ne osebnem luksuzu in zapravljanju (kot npr. ko nekateri vladni politiki večkrat letijo s svojim letalom v shopping v Pariz in razna druga podobna nakupovalna mesta) - vau, to je res investicija in to res poganja gospodarstvo pri nas.
če bi se le folk manj brigal kaj vsak počne s SVOJIM denarjem...
Tu se gre predvsem tudi za naš denar. Zato sem to izpostavila. Kaj pa ljudje počnejo s svojim denarjem mi dol visi. Je ziher luštno tako "meni nič tebi nič" oditi na en shopping na račun davkoplačevalcev ane.
UG84, sicer je res zelo izven teme a vseeno - se strinjam, da so mediji napihnili tole zadevo (roko na srce, katere pa še niso). A se nasplošno z zakonom ne strinjam, vsaj kar sem do sedaj prečitala mi ne diši. Pa saj je vseeno, katera vlada je kaj uvedla - meni so vse iste.
Meni pač ni všeč, da mi sedaj recimo (bom podala en čist banalen primer) - ne sme priti ploščic v stanovanje/hišo polagat stric ali bratranec. Pač čisto iz strani uporabnika. In ja, vedno več bo takih "idej" in celo zakonov predlaganih. Za bruhat. Naj mi potem nekdo pove, kako si bo en normalen človek lahko hišo naredil/obnovil?
Resda se nisem spuščala v vse člene itd. in se niti nisem poglobila v to, a take stvari res brez pomisleka zavračam, ker se mi zdi, da se denar skriva drugje, ne pa pri "malih" ljudeh.
In ja, dela na črno bo po mojem mnenju vedno več - le zakaj?
Pa se še enkrat opravičujem za

UG84, drugače pa moram reči, da mi je zelo všeč tvoj način izražanja oz. podajanja mnenja.