Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.
Zaklenjeno

a si grizete ??

da
22
51%
sem si
5
12%
ne
16
37%

Skupaj glasov: 43

@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

bi pomagala pa ti žal ne morem.

mogoče bi ti bolj lahko pomagali na kakem medicinskem forumu
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ormož/MB
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a aco111 »

Saj iščem forume, pa pač sprašujem, vseeno hvala. Če kdo ma kak naslov med. foruma lahko napiše, hvala.

Lp. Allesandro.
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Se mi kr smilš :eek: :? mgoče probej na 24ur kjer zdravniki svetujejo..
It was forever..but it didnt last long..
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

..Evelyn.. napisal/-a:Se mi kr smilš :eek: :? mgoče probej na 24ur kjer zdravniki svetujejo..

Tam več ne najdem rubrike popovi zdravniki od kar so spremenili obliko strani. :roll:

Lp. Allesandro.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

probaj še h kakšnemu drugemu zdravniku...vztrajaj...tako verjamem da ne moreš živet :( na pop tv pošlji mail če ti lahko posredujejo mail od zdravnika.če so kukr tolk uredu ti bojo poslali.
pa drži se..
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Saj, tudi sem napisal tale blog, da če bi kdo tudi kakšnega izkušenega dohtarja poznal, ali pa če kdo že ma kak tak problem.

Lp. Allesandro.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

Mogoče bi vsaj skopiral txt problema?? Ker mi sto let odpira file
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Problemi

Opis razvoja problema:
Nekje leta 2001 sem začel imeti probleme v sinusnem predelu med nosom in sredino čela (nekje leto dni po padcu na tirnico na trtico), zato pa sem se oglasil pri ORL v Mariboru. Tam so mi vrtali nad zobmi, da bi pogledali, če je zagnojeno. Med vrtanjem je luknja razkrvavela in nič niso mogli videti. Po tistem se nisem vrnil nazaj vse do konca junija 2006 zaradi zelo močnih bolečin, ker tri inekcije niso dobro prijele. Med tem časom, nekje od konca leta 2004 se nisem mogel več sploh pošteno naspati, to pomeni, da sem nenaspan ves čas. Stanje se je zelo počasi slabšalo.
Konec junija 2006 sem začel dobil močne bolečine v sinusnem delu in glavi. Kakršno koli fizično delo je bilo nemogoče. Takrat sem šel na ORL, Rentgensko slikanje glave, CT slikanje glave, alergo teste. 22.7.2006 sem šel k doktorju, ker sem dobil en 3cm izpuščaj na čelu, v predelu, kjer sem imel močne probleme v sinusih. Ker ni bilo nobenega napredka, na ORL ni vedel, kaj je krivo. Januarja sem šel k bioenergetiku, na kar mi je kar olajšal stanje za obdobje mesec dni. Od takrat spim proti severu. 13.9.2007 sem šel na prvo terapijo od petih pri kiropraktiku MO-GY v Mariboru in mi je šlo na bolje. Pri kiropraktiku sem po njegovi diagnozi in terapijah ugotovil, da Po koncu terapij, sem opravljal ene vaje, pri katerih, vsakič pri prejšnji vaji je začelo tako mantrati, da sem se mogel nujno uleči, kar sem večino krat kar zaspal. Ves ta čas sem le imel in še vedno imam le lažje blažje bolečine. Med terapijami so mi tudi začeli dreveneti prsti na rokah in še vedno mi. Od začetka zaposlitve pri firmi Tempus nova d.o.o. 1.7.2007, na dalje sem doživljal vse več pozabljivosti, neskoncentriranosti, omotice, v počasni in blagi količini. Ti simptomi so se kazali tudi prej, ampak tak blago, da ni bilo tako pomembno. Vse probleme sem zadržal v sebi, ker če bi šefu povedal, bi me vrjetno odpustil, zato sem stisnil zobe in delal. Tako je bilo vse do 25.10.2007.
Na datum 25.10.2007 smo delali od devetih zjutraj do pol šestih zvečer nepretrgoma, s 5/10 min pavzo. Zvečer, nekje eno uro pred koncem, sem začel občutiti vedno večjo omotico, nestabilnost na nogah, ampak sem še lahko naredil stvari. Ko smo se odpravili domov s dela, prišli smo na naše zbirališče, tam je že bilo to, da se nisem mogel zravnati, niti hrbtenice nisem mogel zravnati. V tistem sem komaj prišel v sobo, še dobro da je le par minutk vstran, vsi simptomi s lažjo bolečino v celi hrbtenici, s nekakšnimi pritiski iz hrbtenice v glavo ter še vedno s lažjimi blagimi bolečinami v hrbtenici in glavi. V sobi, ko sem se usedel na posteljo, pričele so nekje 1,5 urne muke. V tistem času, sem se komaj kaj zavedal realnosti, prostora, vsega. Roke so se mi tresle, mene je kar sem pa tja nosilo, nemirna glava, blage bolečine kot vedno, le za malenkost večje, pritiski neki ali kaj je bilo, so bili močni, v tistem času nisem se mogel niti vstaniti. Po teh mukah se je stanje nekako večinoma umirilo, da sem lahko kaj počel. V petek zjutraj spet 1,5 ure muk, le s tresenjem desne roke in malo milejšimi problemi, ampak potem spet pomirilo, in to je bilo vsako jutro, če sem spal leže, sede je bilo daleč bolje zjutraj. V soboto zjutraj, ko sem se koliko toliko pomiril, me je cimer spravil do bolnišnice, ker je rekel, da je res slabo zgledalo. V bolnišnici sem dobil eno inekcijo v rit, in je umirilo pritiske, pa vse probleme. Takrat sem ugotovil, da se sedečki najbolje počutim, ležečki pa nikakor. Po obdobju nekje mesec dni, je stanje začelo nihati/izboljševati zjutraj, ker so napadi (muke) bili različno dolgi in različno močni, manjši kot prej. Po dnevi pa se je in še vedno se počasi slabša stanje, četudi niha, malo na bolje in malo na slabše. Nekje v sredini decembra, so se problemi še dodatno poslabšali, kar pomeni da sem takrat dobil zvečer kratek a močnejši napad, kot na dan, ko sem prišel s dela in to prvič, ko sem bil buden že en čas. Drugi tak kratek in močen napad je bil nekje na koncu decembra (simptomi so opisani spodaj). Nekje ob polnoči s 2.1 na 3.1.2008 sem ugotovil, zakaj je sploh do tistega zvečer po službi sploh prišlo. Če glavo nagnem v katero koli smer razen naprej do konca ali skoraj do konca, začne krckati v območju vratnih vretenc, ter še vedno, dokler ne ustavim v normalnem navpičnem položaju in kot posledica, vsi simptomi se ojačijo za obdobje približno 20 sekund. Tisti dan sem montiral zasilne luči na strop, torej sem gledal gor, in glavo sem obrnjeno imel nazaj, zato je prišlo do tega, tako rečenega »preloma«. Torej, moje mnenje je, da grem na magnetno resonanco hrbtenice in predvsem vratnih vretenc. Če še omenim, da na zgornji strani vratnih vretenc do pred malimi možgani čutim rahlo bolečino (nekje mesec dni, prej pa po celem delu, ko me je masiral terapevt). Naj omenim še to, da imam ramenske mišice prenapete, kar se tudi izraža v tem, da že ko kaj lahkega nesem na ramah, me rama začnejo boleti, in po enem času, že težko nosim. Ugotovil sem, da ob več gibanja, tudi čez dan imam močnejše simptome. 16.1.2008 sem spet imel napad, samo na srečo je bil srednje močen onega močnega napada, časovno pa malo dlje. Ob jutrih še vedno močnejši simptomi kot čez dan, ampak daleč manj kot od začetka, res pa je da se čez dan slabše počutim kot prej.
Po tem sem parkrat imel napade, bil sem pri nevrologinji ter psihiatru (psihiater mi je dal ene antidepresive za mesec dni, jaz sem po treh tednih nehal jemati, ker ni bilo učinka). 11.2.2008 sem šel v komisijo za bolniško, ter odgovor da sem sposoben za delo mi naslednji dan dajo zadnji dan bolniške, ker je vse na psihološki bazi. Jaz vem kaj občutim, in bi skoraj zagotovo trdil, da je odgovor v vratnih vretencih, zato bom vztrajal pri MR vratne hrbtenice. 18.2.2008 sem se odpravil v Split, k enemu nevrologu, ker me je zanimalo še drugo mnenje. Ta nevrolog tam mi je dal ene tablete, ki sem jih jemal 10 dni, po 6. tableti nekje se je začelo vse skupaj umirjati, ter na drugem pregledu 28.2.2008 mi je napisal še drugi izvid in mi je vse kar se bi naj dogajalo razložil.

V glavnem sta dva dela problema po njegovem mnenju. Prvi del je ta, da ta tekočina, nahajajoča se med dvema vretencema/diskoma da se je izlilo ven in pritiska na hrbtenjačo ter še verjetno malo pokril kak živec kjer gre v roke, zato pa drevenenje prstov. Drugi del pa je ta, da žila, kjer je na hrbtenico pritrjena, da ne potuje ravno, ampak da je malo zavita in zato pride do slabše prekrvavitve delov možganov, kjer nadzoruje vse te druge simptome. Ta nevrolog je tudi zapisal, da je neobhodno slikanje MR vratnih vretenc. Zato ob prihodu domov sem šel do nevrologinje v Ptuju ter mi je napisala napotnico za MR cervikalne hrbtenice. Meni se je stanje izboljševalo počasi, ter umirilo, nato pa se je nekje 14.3.2008 začelo nazaj počasi slabšati stanje.
16.4.2008 sem bil na MR cervikalne hrbtenice in se ni dalo slikati do konca, zaradi vse slabšega mojega stanja v aparatu (po doktoru zaradi občutka utesnjenosti), kar je kasneje sledil napad. Teden dni kasneje sem ugotovil zakaj je do tega tudi prišlo. Ugotovil sem namreč, večji pritisk je na vratna vretenca, močnejši simptomi so. Do tega sem prišel, ko sem si vzglavnik zvil, in podprl vrat kot v napravi MR in praktično prihajalo do istih rezultatov kot na dan v napravi, le da sem 15 minut ležal. Ob tem se spomnim, iz heca, ko je en kolega pač iz heca s rokami pritisnil na vrat in začeli simptomi se večati vse do napada, kasneje pa se je umirilo, to pa je bilo nekje novembra.
7.5.2008 sem poklical nevrologa v Splitu, namreč teden dni nazaj sem mu poslal slike ter izvid MR cervikalne hrbtenice (vrata), kjer je se posvetoval s radiologom. Prišla sta do zaključka, da se vidi v blagem načinu diskushermije (3. in 6. vretenca če se prav spomnim) in da ni operativna stvar in še da je porušena statika..Torej delati le lažje stvari, izogibati se gledanjem navzgor, nič nositi.

Jaz sem osebno (ne zdravniško) dobre volje, nisem depresiven, mirno prenašam vse kaj se dogaja, ni problemov doma, ob moči fizičnega napora se enakometno povečujejo simptomi, kar lahko pride, da se zgrudim na tla.…, tako da težko verjamem če sem osebno kar v redu, da dela take probleme psiha.

Vsakdanji simptomi:
- Omotica cel čas.
- Nestabilna hoja, dejansko se moram pošteno posvetiti hoji, mam občutek, kot da bi vsak čas lahko padel, se zgrudil na tla, dejansko se komaj držim skupaj.
- Drevenenje prstov na roki že od časa, ko sem bil pri kiropraktiku.
- Še vedno občutim lažje bolečine v sinusnem predelu ter glavi.
- Vidim rahlo bledo vse, glede na količino problemov tudi bledost niha.
- Kot da bi mi na očeh non-stop nekaj migalo, mrgolelo, … .
- Nekje od začetka novembra, se včasih zgodi, da se mi odpirajo in zapirajo oči nenadzorovano.
- V področju vratnih vretenc rahlo boli in občutim nek pritisk.
- Med lopaticama na hrbtu občasno občutim lažje pritiske, bolečine niti ne. Ko se uležem na hrbet, oz. na ta del med lopaticama, začne omotica, pritiski vedno bolj, na bok ali trebuh pa malo.
- Non-stop zaspan, utrujen.
- Pozabljivost.

Simptomi kratkega in močnega napada:
- Najprej vedno bolj omotičen, nato pa nekaj kot mravljinci preplavijo me po celem telesu, naprej po hrbtu, potem pa na prednjo stran, nato pa še v noge, čez en čas med napadom pa zginejo.
- Delno zavedanje realnosti.
- Večinoma nenadzorovano premikanje telesa.
- Občasno tresenje rok.
- Globoko dihanje skoraj ves čas.
It was forever..but it didnt last long..
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

..Evelyn.. hvala. :) .

Lp. Allesandro.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

nekaj mi ni jasno:
ko so tebi v sloveniji slikali vretenca, kaj so takrat dejali?
oz kakšno terapijo so ti predlagali?
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

puma napisal/-a:nekaj mi ni jasno:
ko so tebi v sloveniji slikali vretenca, kaj so takrat dejali?
oz kakšno terapijo so ti predlagali?

Citiram iz izvida:

MR VRATNE HRBTENICE
Preiskavo opravimo le v sagitalni ravnini saj pacient zaradi občutka utesnjenosti ne zdrži preiskave do konca. Izvid je le orientacijski.
V sagitalni ravnini je videti nekoliko izravnano cervikalno lordozo. Signali iv. diskov so ohranjeni.
Spinalni kanal je videti primerno širok, bistvenih utesnitev ni videti. Višina iv. prostorov je ohranjena.
MNENJE: Na prikazanih ravninah vratne hrbtenice večjih patoloških sprememb ni videti, spinalni kanal je primerno širok.

Nič mi niso predlagali, le to kaj piše, piše v izvidu.

Lp. Allesandro.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

kaj pa pravi osebni zdravnik na te izvide?
aco111
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Za nevrologinjo, še predno mi je dala napotnico, pač za njo je kriva psiha, zato pa osebni doktor sprejema njen nasvet. Nevrolog iz Splita pa ni predloga da je psihična težava oz. še sam točno ne ve kaj bi to blo krivo v celoti, deloma so vratna vretenca kot pravi. Pravi tudi, da naj zamenjam psihiatra, če bi se odločo za to terapijo.

Lp. Allesandro.
Uporabniški avatar
Bejbika23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bejbika23 »

Med.overnet lahko vprašaš zdravnike. So zelo ažurni z odgovori.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

a to si vedno hodu v bolnco al tut h kermu dohtrju samoplačniško?
Zaklenjeno