sanjaanja napisal/-a:No jaz bom volila SNS.
Druače se pa tukaj nihče ne najde, ki bi izjavil koliko ima prihodkov in koliko stroškov. Kaj s plačo, ki jo dobi on potem plačuje.
Lahko se gre za srednješolko, ki dobi 200 eur štipendije, a vse to lahko porabi za oblačila, pijačke in dopust, vse ostalo ti pa financirajo starši.
Ali pa dobiš 600 eur plače, plačuješ 400 eur najemnine za stanovanje, 200 pa ti ostane za položnice, hrano, zavarovanje, bencin,...
No, evo, ti bom js nekoliko potešila radovednost. Mi ni problem.
Midva imava najeto stanovanje, mava 2 avta, motor, vsak svoj mobi, mačko in psa.
Stanarina: 180€
Stroški: 170€
Mobi on: 50€
Mobi js: 25€
Bencin: 200€
Hrana, wc papir, mehčalci...: 200€
Mačka: 25€
Pes: 25€
Motor: 30€
Varčevanje: 50€
Nepredvideno: 100€ (predvsem zdravstvene zadeve)
Kavice, kino, vn: 50€
Cotke...haha, če je manj bencina, al pa mobitela, kavic, poleti ko je manj stroškov, če manj jeva, al pa kak pralni prašek pršparava, če nimam vnetga mehurja in ne rabim plačevat pregledov po 100€.....

Varčevalni ukrepi. Pri registraciji mi kdaj starši pomagajo, drugače pa sva neodvisna. Pršparala bi lahko tako, da bi prodala motor, mela samo en avto (spet vprašanje kolk bi proftirala, ker bi znal bit stroški javnega prevoza za drugega kr mastni, je pa res tud da ne bi blo vzdrževanja), če bi omejila klice (predvsem on, samo jih je velik službene narave), če bi nehala hodit na kavo ali v kino, tist 3krt na mesec ko greva....ampak, kaj bi pol mela od življenja?! Bi našparano vplinla za teden dni grčije? Kredit za stanovanje bi že lahko odplačevala, da ne bi šel denar za stanarino v luft, pa ga ne morva dobit, drug ga za naju ne bo vzel, četudi bi bila midva plačnika. Na morje sva šla v 5 letih dvakrt za vikend, pa letos za en teden k moji stari mami...in to je to. Trenutno nama nič ne fali, ampak, da bi razmišljala o kakšnem otroku pa niti pod razno. Tud če se odpoveva mački, psu, motorju in kino, vn, kave scenam, ni dovolj za enga pamžka.