°rainbow° napisal/-a:Ena izmed najljubših je Zaupaj mi svoje sanje - Sidney Sheldon. Knjiga mi je ful zanimivo napisana, kar vleče te, da jo prebereš do konca.
Vsebina (vir:mladina.si)
Junakinja tega skoraj 400 stranskega romana je umirjeno elegantna in skrivnostno privlačna devičica Ashley Patterson, zadržana punca, ki se, pomenljivo, ne zaveda, da v sebi nosi še dva druga jaza oziroma osebnosti: agresivno Angležinjo Toni in polteno Italijanko Alette, ki pa se, zopet pomenljivo, med seboj zelo dobro poznata. Kako to? No, z odgovorom na zastavljeno vprašanje smo takorekoč že pri razpletu te na videz komplicirane zgodbe ... Odzadnja vsebina: Ashley je bolnica, ki trpi za boleznijo razcepljene osebnosti, v strokovni literaturi znane kot bolezni disociativne identitete. Bolezen se ponavadi začne zaradi travme v otroštvu, žrtev pa travmatično doživetje potisne v pozabo tako, da ustvari drugo osebnost. /To je način bega. Vsakič ko pride do šoka, se lahko rodi novi jaz .../ In tako sta se v Ashley, ki jo je oče v otroštvu zlorabljal, rodili Toni in Alette, prva kot "proizvod" očetovih pohotnih rok, druga njegovega priveska. Ljudje, ki imajo to bolezen, so popolnoma normalni, vendar samo do trenutka, dokler ne prevzame vodstva drugi jaz - takrat se namreč gostitelj ne zaveda ničesar, izgubi občutek za čas, v spominu pa mu zazija praznina ... Pet že omenjenih posiljenih, umorjenih in kastriranih moških je bilo seveda "te sreče", da so se zaradi takšnega ali drugačnega razloga oziroma namena znašli v Ashleyini intimni bližini: tu je gostiteljica kar naenkrat umanjkala; vlogo posiljevalke je odigrala vročekrvna Italijanka; - za zakol in razrez pa je poskrbela hladnokrvno zlobna Angležinja.
meni je pa ta ena izmed njegovih slabših... poizkusi še kakšno drugio njegovo, če še nisi... jaz še vedno padam dol pri diamantni dinastiji ali če bo kdaj jutri...
drugače sta trenutno najljubši:
The other boleyn girl (ker je res zelo dobro napisala in kljub temu, da se zavedam da je samo izmišljena zgodba z resnično zgodovinsko podlago dobim občutek, da bi se pa to vse skupaj lahko res zgodilo... oziroma še huje, podobne stvari se verjetno kar so dogajale!! in ob takih mislih me kar malo zmrazi... vredno branja, definitivno)
Staromodno dekle (ker je ena tistih nedolžnih, otroških zgodbic namenjenih vsem starostim, ker ima srečen konec in ker se vedno ampak res vedno zjočem poleg in sicer že pras strani prej, kot je dejansko kaj vrednega joka, samo zato, ker vem kaj bo sledilo! in seveda, ker ni ena izmed tistih zlo pocukranih ljubezenskih zgodbic... oziroma v bistvu še sploh nisem prepričana če sploh je ljubezenska zgodba ali ne...)
ursiika, tudi jaz bi mela kak poster na steni, če ne bi bla prestara že za to, ker je kljub mojemu nestrinjanju s filmom robert edjansko lep!
drugače pa, če prebereš prvbo knjigo ne rabiš nobenega filma, da si lahko predstavljaš like, ker so prfektno opisani! film edino pokvari predstave ki jih narediš na podlagi knjige!