Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

FemmeFatal napisal/-a:Nisem bila sprejeta ker po pricakovanjih nisem nardila mature.

mi je prov žal zate...
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

Res je, men matura je še zmeri bavbav :D Predvsem zarad vseh živcev, vsega čakanja. Tut ni neki čist na izi, vsaj zame ne. Jst sme mogla vložit kar neki truda, pa še zmer nisem zadovoljna z rezultati. Ah no, glavno da je za nami. :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Ah, js se nism cist nc redno ucila 4 leta, nasa sola pac podpira kampanjsko ucenje :wink: mi je pac znesl tko u soli.

Mi pa noben ne bo reku, da se ne da, mi je zlo zou, ker sm mela mocne tezave z ucenjem pred maturo zarad zdravja. Na dan sm pozrla po dva ketonala, da sm se sploh lohk spravla k knjigam pa sm kljub temu jokala zarad bolecin. Sm se pac ucila sam tkt k me ni zlo bolel. Ucit sm se zacela sele enkat konc maja, torej mal predn se je zacela matura, ker se mi prej pac ni dal, pa sm dons zlata maturantka.

Mogoce mam pa sam mal bolce ziuce k ostali in nism bla nc ziucna k sm pisala maturo, sam nihce me pa ne bo prepricu, da se ne da naucit najmn za pozitivno. Razumm pa da odpoves zarad ziucev oz. pritiska.
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

legally blonde napisal/-a:Ah, js se nism cist nc redno ucila 4 leta, nasa sola pac podpira kampanjsko ucenje :wink: mi je pac znesl tko u soli.

Mi pa noben ne bo reku, da se ne da, mi je zlo zou, ker sm mela mocne tezave z ucenjem pred maturo zarad zdravja. Na dan sm pozrla po dva ketonala, da sm se sploh lohk spravla k knjigam pa sm kljub temu jokala zarad bolecin. Sm se pac ucila sam tkt k me ni zlo bolel. Ucit sm se zacela sele enkat konc maja, torej mal predn se je zacela matura, ker se mi prej pac ni dal, pa sm dons zlata maturantka.

sej zgleda vse šole podpirajo kampanjsko učenje.

drugač pa čestitam :gut: !
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

legally blonde napisal/-a:Mogoce mam pa sam mal bolce ziuce k ostali in nism bla nc ziucna k sm pisala maturo, sam nihce me pa ne bo prepricu, da se ne da naucit najmn za pozitivno. Razumm pa da odpoves zarad ziucev oz. pritiska.

Ne, sej to se čist strinjam, da se da naučit za pozitivno oceno. Sam usest se je treba.
Itak je odvisno kakšen človek si, oziroma kolk maš v glavi in kakšne sposobnosti. Jst priznam, da mi je kakšen predmet enostavno zagustil- npr.pri zgodovini se nisem bila sposobna v parih dneh naučiti 10 tem. Problem je bil v tem, da nam med letom ni bilo treba delati čisto nič sprot, jst pa na žalost nisem tolk pametna, da bi mi v glavi ostalo tolk podatkov naenkrat.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
Annette
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: povsod po malo ;)

Neprebrana objava Napisal/-a Annette »

nardila sm s 23 pikami, učila sm se pa za vse skup pomoje ene 10 ur. škoda časa :razz:
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a t-e-a »

Če bi vedla da je matura tko u izi se sploh ne bi učila ;) jz sm vs čas, ki je biu maja namenjen učenju porabla za kavice s temu pa unmu pa uno itd in me je prov panika ko sm poslušala kako se učijo sošolci, ampak me to še ni premaknil ... vsega skupi sm se učila en dan pred vsako maturo, pa ostale 4 leta sm bla tud bl lena za učenje, pa sm nrdila z 28 pikam :D :D

drgač je pa najpomembnejš, da greš pisat sproščen, ker sm vidla na mojih sošolkah, ko so ble use živčne pa so ostala 4 leta izdelovale odlično, pa so nabrale komej da mal čez 20 pik, in to vse zato ka so preveč spaničarle in zablokirale še tist znanje kar so ga mele :?
Tko da brez nerviranja !!!
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

No ja, sej full dobr da vam je s takim učenjem uspelo naredit zlo uspešno maturo :) . Jst s takim učenjem (dva dni prej) nisem kaj preveč dosegla... in mi je zlo butasto trdit, da je matura izi...ker mi sploh ni bila. Hmm... ni bila niti tko težka, da se pozitivno nebi dalo narediti...sploh ne. Recimo...slovnica je bla čist adijo, angleščina mi je bla pa u izi.. Anyway...who cares :D matura je narejena, sprejeta sem...tko, da mi se prou pali za to kakšna je bila matura... :razz:
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Meni se je pred leti pri maturi poznalo, da mi pač bolj ležijo jeziki, saj se ang. naprimer nisem nikoli dejansko učila, ker mi ni bilo treba.

Nemščino že malo več, tako da so mi te ocene na maturi tud prinesle največ pik - ang. 8, ne. 5, slo. 7...

Mato in psiho je blo pa treba mal pogledat, pa se še danes jasno spomnim, da sem, namesto, da bi se učila psihologijo, očetu raje pomagala nameščat prevleke v nov avto, hehe :lol:
*_nincy_*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *_nincy_* »

Ja ni bla lahka pa ni bla težka...si se mogu usedt pa prebrt da si se spomnu za 4 leta...sicer pa če bi šla še 1x sigurno neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee SOCJOLOGIJE kot 5 predmet.... :!: :evil:
najprej imej sebe rad in potem te bodo imeli tudi drugi
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: koper-ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a dd666 »

nas so v šoli na dosti težje teste pripravljali...tako da se mi je matura-pri vseh predmetih zdela ful ful lahka...sej to je pa itak odvisnood vsakega posameznika,kaj in kako mu leži...
''Ti si mi Arhimedova točka...
Mogoče res ne pašeš v moj svet, ampak jst te hocem v njem...''
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

dd666 napisal/-a:nas so v šoli na dosti težje teste pripravljali...

Nas večinoma tudi, kar je po eni strani super, po drugi pa potem spet ne veš, kaj lahko pričakuješ na maturi. Pričakuj nepričakovano. :D Malo me je motilo, da je bil pri nekaterih predmetih v šoli sistem nalog drugačen, pa se je bilo težko navaditi na maturitetni tip nalog šele v 4. letniku. Jebiga, glavno, da smo preživeli. :wink:
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MajC¤ »

***Ally*** napisal/-a:Se popolnoma strinjam. Meni je blo grozno, nikoli več nebi šla čez to. Takega stresa kot sem ga doživljala zaradi mature nisem doživljala še nikoli in tudi kasneje ne za noben izpit.

Meni ni blo tak zlo stresno... mene je tisto cakanje v vrocini cis razpizdlo. bla sem recimo na vrsti ob pol 8 "po seznamu" pol pa so seznam okol obrnili pa sm prisla na vrsto pol dveh :?: :!: uhz ...tisto cakanje me je cis ubijalo. komaj sem cakala da bom fertik pa ce naredim al ne, res grozno.. pa zivcni sosolci itd. res super scena :roll:
Uporabniški avatar
SapraVeronika
Debatorica
Debatorica
Kraj: in the fairytale

Neprebrana objava Napisal/-a SapraVeronika »

mene je že zdaj te mature tok strah, resda strašijo..
sam nevem, sama sm rekla, to se morm zraven dat, pa da je nevemkaj :D ahja nekot bo že.. sicer mam pa jz itak ful slabe živce glede vsega..
strašijo me, da mi bo drugo leto dal popravca matematiko, če me letos ni vrgel, ker to rad nardi.. sam bo treba zagrabit.. ker najbolj grozna reč pa je, če dobiš v 4. popravca.. kriza res
Waves of sound they move my body
Touch my body, pull me deeper into you
So hold on to me, cause we're fallin weightlessly
Gravity callin, now I'm falling through.
alien
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: če bi vedla, bi povedla

Neprebrana objava Napisal/-a alien »

jst sm bla tudi ful živčna glede mature, ampak se je na koncu izšlo vse kot je treba...nrdila maturo in sm sprejeta na fax. kaj hočeš boljše :D
° the passion to ride
Zaklenjeno