Evropska unija je sprejela direktivo, ki uporabniku daje moč, da o piškotkih sam odloča. V slovensko zakonodajo jo je prinesla lani sprejeta sprememba zakona o elektronskih komunikacijah, uporabljati pa se ureditev začne 15. junija. (vir:rtvslo)
Ja ja, sj to mi je vse jasn nism včer odkrila interneta haha sam to pač kar je pisalo ob straneh.. pi, p, pi, piškotki? zdaj je namesto tega tam watermark, kjer piše o! wtf cosmopolitan
ja mogoce je res malo cudna. samo menda so zakoni taki da ne gre drugace... meni se po eni strani zdi ok, ker je res bedno da ti povsod sledijo, ce si ne namestis adonov + potem trgujejo z osebimi podatki. to je malo wtf. zdaj se vsaj folk vprasa kaj se dogaja
Najvecji problem so razni google analytics cookiji (ter ostali tracking cookiji, ki so namenjeni sledenji in belezenju navad uporabnikov). Je pa potem se veliko ostalih, ki omogocajo, da stran pravilno dela oz. si zapomni kaksne uporabnikove nastavitve in je s tem uporabniku bolj prijazna. Ker je pa folk na splosno tup in paranoicen, bo itak vedno stisnil, da noce sprejet cookijev.
Jaz bi itak vrgel en banner s obvestilom in dokler ne sprejmes cookijev sploh ne mores dostopati do strani. Ali pa toliko casa moril folku, da bi bil prisiljen potrdit cookije.