saarijarvi napisal/-a:Za splav si naceloma sploh niso zenske 'krive same', 100% splavov bi lahko bilo preprecenih, ce moski (ali drugi imetniki penisa) ne bi ejakulirali v vagine. Drugace povedano: za cisto vsak splav ali nezeleno nosecnost je v bistvu kriv imetnik penisa. Pride mu lahko dobesedno kamorkoli drugam.![]()
no, jaz vidim drugače:
predpogoj za odgovornost je, da ima človek pravico izbirati. če ni mogoče izbirati, odgovornosti ni.
dokler ima ženska pravico izbirati, s kom ima spolni odnos, je odgovornost za njeno telo izključno njena. vedno ima pravico reči ne (oz. po novem mora jasno izreči ja).
če ženska zanosi in je to nezaželjeno, ima 100% pravico izbirati, kaj se zgodi z zarodkom – torej je odgovornost izključno njena.
moški je tu popolnoma brez pravic (za spolni odnos mu da pravico ženska) maternice nima, ne sme odločati glede svojega zarodka, zato pač tudi nima odgovornosti.
če se ženska ne zaveda tveganja, ki ga spolni odnos prinese, pa se vseeno prostovoljno odloči za to, je to izključno njena stvar. ženske pri spolnem odnosu tvegajo mnogo več kot moški, in imajo hkrati tudi ogromen privilegij, ker lahko ustvarijo otroka, takšni so zakoni narave in nobena feministična ideolgija tega ne bo spremenla. na ženskah je, da izbirajo, s kom se bojo spustile v spolni odnos - zato so tudi ženski kriteriji pri izbiri spolnega partnerja mnogo višji kot obratno. to je pač bistvo spolnega razmnoževanja na splošno, pri vseh bitjih. in pri ljudeh so to običajno kvalitete, ki nakazujejo, da bo človek dober in zdrav partner in starš, ko bo lahko skrbel za žensko in otroka in prispeval k čim boljšemu preživetju življenja.
moje telo - moja izbira - MOJA ODGOVORNOST