Tako ga pogrešam...kako ga preboleti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno

Kako dolgo ste rabili,da ste preboleli končano zvezo?

manj kot 1 mesec
80
8%
1 mesec
58
6%
2 meseca
52
5%
3 mesece
83
8%
skoraj 1 leto
157
16%
več kot 1 leto
150
15%
takoj
46
5%
še nisem
380
38%

Skupaj glasov: 1006

Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Jaz se strinjam z vsem, kar je rekla 2good4you...Ne vem, zakaj bi nekoga res kar brisali iz življenja, če pa je bil (recimo pri meni 9 let) tako močno povezan s teboj, sta se dobro razumela..
potem pa če pač ne moreta več bit partnerja, ne vem zakaj ne bi mogla biti prijatelja... :?:
lubenica
Debatorica
Debatorica
Kraj: lublana

Neprebrana objava Napisal/-a lubenica »

ja ma model bi spet bil rad s tabo mona...pusti zdej te filozofske razprave...za neki cajta ga morš dat na hladno...ko bo pripravlen bit sam frend s tabo potem je valda kul a ne, sama pa si rekla, da zgleda to še ni in potem ne vidim zakaj hočš ti bit njeegova frendica če on tega noče....on želi zvezo!
2good4u
Debatorica
Debatorica
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a 2good4u »

Mah ja on bi biu z mano, samo jaz sem mu pvoedala da to ne bo šlo. To ja...ampak je pač reku, da bi pa vseeno rad da bi bila del njegovega življenja, čeprav ne na tak način kot on želi...

Pa niso filozofske razprave,ampak so čist življenjske...
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Bershka »

Mimi_M napisal/-a:Jaz se strinjam z vsem, kar je rekla 2good4you...Ne vem, zakaj bi nekoga res kar brisali iz življenja, če pa je bil (recimo pri meni 9 let) tako močno povezan s teboj, sta se dobro razumela..
potem pa če pač ne moreta več bit partnerja, ne vem zakaj ne bi mogla biti prijatelja... :?:

ne govorim o brisanju iz življenja za vedno!! če je ob prekinitvi razmerja nekdo hudo prizadet, je zanj tako bolje, lažje preboli (vsaj jaz sem). ko se najmočnejša čustva pomirijo, pa ne vidim ovir za prijateljstvo. če pa se že prijateljsko razideta, potem pa sploh ni problema...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

ja ma model bi spet bil rad s tabo mona...pusti zdej te filozofske razprave...za neki cajta ga morš dat na hladno...ko bo pripravlen bit sam frend s tabo potem je valda kul a ne, sama pa si rekla, da zgleda to še ni in potem ne vidim zakaj hočš ti bit njeegova frendica če on tega noče....on želi zvezo!

tole sm jst mislna...dokler bo on želel imet nekej več s tabo, verjemi da vajino prijatelstvo ne bo uspevalo, pa naj se še tako trudiš...še vedno drži, da če so vmes čustva, prijatelstvo ne deluje...sploh pa če so čustva samo z ene strani, druga je pa popolnoma nasprotna..
jsz nism rekla, da ga briši iz svojega življenja...seveda ne...ampak če se boš skos družila z njim, boš njemu dajala upanje...in on bo znal še bolj forsirat..na kncu ponavad tko pride, da ga sploh neboš več pogledat hotla, ker ti bo šel na živce...sicer pa ne poznam ne tebe ne njega, tko da ne morm točno govorit...
kar sepa tiče naših bivših...jst nobenga nimam v svojem življenju...ker pač ne funkcioniram z nobenim...predvsem pa sem bila prizadeta od vseh...in ne vidim razloga zakaj bi se družila s takimi ki mi niso napravili nič dobrega...in tudi pozdravimo se ne...
Uporabniški avatar
T@r@
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a T@r@ »

Za vse tiste ki pravite in mislite, da so bivši kot neka ful huda bolezen, oz. virus, ki se ga je treba hitro znebit... Zakaj nekoga, ki nas je hudo prizadel naj ne bi odtipkali in zbrisali iz življenja? Pa četudi smo jih srečali na poti našega življenja....
Vse je odšlo. Še spomini so se zavili v temo...
lubenica
Debatorica
Debatorica

evo spet moj bivši...s svojimi msgi
pa kaj bi ta model rad od mene zaboga miloga
sam jst res ne vem kaj njemu ni jasn...jst sm bla zaljubljena vanj, ljubila sem ga, ker sem mislila, da je on moj soulmate, da je on vse kar si želim...
vse to se je sesulo, ko sem brala njegova pisma, ki jih je pisal neki punci, kako jo ljubi in še ostale stvari, ki so me resnično prizadele..
in zakaj bi pol jst bla z njim?če on ni to, kar sem mislila...
saj mu lahko oprostim in upam na najboljše..ampak zakaj, če on NI moja srodna duša...
in to me od vsega najbolj boli, oziroma me je bolelo.ugotovitev, da ni tega moškega, ki bi bil moj odraz, moj odsev, moja popolna ljubezen
nažalost....
tko da mi čiz nč ne koristjo njegovi msgi in lepe želje z moje in njegove strani
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

T@r@ napisal/-a: Zakaj nekoga, ki nas je hudo prizadel naj ne bi odtipkali in zbrisali iz življenja?

jaz sem govorila kot komentar na post od 2good4you in sem predpostavljala, da je bivši ni prizadel v nekem takem smislu, da bi mu imela kaj zameriti oz. da ima kakršenkolirazlog za sovraštvo. ker pri nama je blo tud tako (nekakšen prijateljski, dogovorjen konec, ker ni šlo drugače v tistem trenutku) in v takih primerih se meni pač zdi sprejemljivo z bivšim (po "prebolenju", seveda) ohranjati prijateljske stike.
Verjetno je situacija povsem druga, če so vmes kakšne huješ stvari, zamere, prizadetost... (no,ta je itak vedno prisotna v določeni meri, tudi če je konec edina možost, sta sigurno partnerja prizadeta zaradi tega)
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

lubenica, tle te pa čist štekam... jz sm točn en let nazaj, pred prazniki, pustla tipa, s kerim sm bla skor 4 leta... varu me je, mi na veliko lagou pa tko naprej... in mi je en vikend prekipel... k sm ga pustla, mi je blo tko ene dva dni hudo, ampak še to sam zarad tega, ker sm vedla, da sm od takrt naprej sama.. misnla sm, da jz nism vredna nobenga tipa, k bi me mel resnično rd... vrjela sm v to, da so vsi tipi taki, k ta bivši... ampak sm se zmotla... in v tem letu, kar je minilo od takrat, me ta bivši še vedno kliče, piše, da če bi mu dala šasno pa bla, bla, bla... noče dojet, da mam druzga, kater mi da velik več, k on (pa ne v materialnem smislu)... on je men reku, da ma punco... in kaj je zadnč priznou? da je ni mel, da je hotu mene lubosumno narest.... joj, nism vedla al nj se smejem al jokam... je patetik... ampak ok, nj bo tak kakršn je... men ne bo veš škodoval... in k zdj gledam ta leta nazaj, k sm bla z njemu, se sam smejem...
lubenica
Debatorica
Debatorica

uu..to je pa res ful podobno kot pri meni :?
si me kr mal potolažila glede mojih bodočih potencialnih tipov...
čeprou se mi zdi da sm v eni taki fazi, da si sploh ne morm več predstavlat da bi bla s kakim tipom...ne vem, res nekako mislim, globoko v seb, da tak tip zame še ni rojen...pa sploh nimam nobene želje, da bi kogarkol spoznala...vsakič, ko me kašn hoče povabit ven ali pa dobim kakršnkol namig da bi lahko bla s kom,kr postavim en zdi pred sabo in kr nočem...
bila bi pa najbolj srečn človek na svetu, če bi našla nekoga, ki bi me prepričal v nasprotno
upam, da si ga ti res našla
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

jah, če ga nism, je to še ena lepa izkušna zame... čeprou upam pa nekak čutm, da je on the one... upam, da nam čez kak mesc jokala v tej temi... ampak pustmo se presenetit :)
tud jz sm si postavla zid pred sebe po tisti končani zvezi... bla sm dva mesca grozna... avanturca tuki, avanturca tm... in to je blo to... nism nobenmu tipu pustla bliz... mela sm ene dva tedna enga, ampak me je čist preveč spominju po obnašanju na bivšega in sm mu rekla, da ne morm bit z njemu... pol sm pa njega spoznala... on mi je vrnu zaupanje v tipe... njemu zaupam... sicer sva bla najprej prjatla, pol se je pa zgodl... šla sva tud čez prepreke zarad njegovih tastarih... ampak če je ljubezn prava, se vse da premagat... se mi zdi :)
tud zate, lubenica, se bo našu en, k te bo mel rd lih tko, k boš ti mela njega... in bosta srečna... samo morš pa začet spet zaupat tipom (mogoče podzavestno ne pustiš nobenmu zravn ravno zarad tega, ker se bojiš, da bo isto naredu, kot bivši :? )...
lubenica
Debatorica
Debatorica

ja seveda, to je največji razlog.kr sm po njemu imela še enga, ki je bil tud na konc čedalje bl podobnm mojmu bivšemu.in po obnašanju in po izdanju zaupanja.pa z njim v zvezi sm bla zlo zlo previdna.prov čudila sm se sama seb ko sm se vidl kako se nazaj držim.od čustev.
jst močno upam da sem se res zmotila o temu, da ni tega zame
mislm da je problem tud v temu, da nism zlo zadovoljna sama s sabo,pa zato tako čutim, da me noben ne more met tok rad kokr jst hočem, dokler se sama ne bom mela dobesedno.
po mmoe k kbom to enkat uredila bojo tud druge stvari drugačne.
ah no ja sej bo
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a miikena »

2good4u napisal/-a:Ne vem kaj naj naredim. Hudo mi je, ko vidim, da zaradi mene trpi. Jaz tega ne privoščim nobenmu, še najmanj njemu. Želim si, da bi bil srečen in vesel s kakšno drugo punco. Povedal mi je, da je v zvezi, ampak da ga nobena zveza ne osreči, ker ve, da to ni to...

Na takem sem bla jaz lani, še jokala sem zaradi tega, ker mi je blo res ful hudo .. Težko gledat, nekoga, ki ga maš na nek način še vedno ful rad, kako trpi, sploh če je to zaradi tebe. Pa ker ne moreš čisto nič. Lahko mu ponudiš prijateljstvo, sam je obenem tle zraven misel, da bo mogoče še bolj trpel, če te bo mel zraven, pa ne tko, kot bi on hotel .. Jaz sem mu na koncu po ene parih urah pregovarjanja, da se splača živet tut čez ni mano, da nej ne dela neumnosti, da bo tut zanj še svetil sonček, itd. obljubila, da dobi še eno šanso, če bova šla s takratnim fantom narazen. Predvidevala sem, da bova pač še kr neki cajta skupi, pa da bo on vmes prebolel.

.. Sam sva pol z unim šla dost kmal narazen, tko da je pršlo pol do te šanse .. Počas sem se zaljubila nazaj pa še trikrat bolj kot prej. Z mal strahu sicer, da ne bi blo spet tko kot prej, sam sem se. Čist. In evo, zdej spet jokcam zarad njega, ker je bil spet neumen, ker je spet uničil vse skupi, .. Res je, da je blo vmes ful lepo, sam zdej je pa spet :cry: čas. Hate it. Hočem it sam čimprej čez vse to, prebolet, da bo pol spet kul. Zdej pa nikol več nobenih drugih šans. Ne grem se več.
Pa do prejšnjega vikenda se je še tko obnašu, k da bi me rad nazaj (k je on neki zajebu, pa je ratala komunikacija bl slaba, pač ni se nama ratal čist iskreno pogovort, je blo vse bl ovito pa tko) .. Učeri/danes ponoč smo bli pa na istem avtobusu .. In on tam z eno dečvo, ki je delovala kot punca. In me je zlomu čist .. Doma komi zaspala, porabla večino robčkov, kar smo jih še mel, zdej k to pišem pa spet jokcam. Aaaaaa. :evil:

Ampak sej bo, bom šla čez to, pol se začne pa lepše obdobje. K vem, da obstaja tam nekje zuni nekdo, ki bi bil zame "boljši" kot on, s katerim bi blo vseskupaj še miljonkrat lepše, sam nisem ga še pripravljena poiskat. Nekoč, nekdaj.
Mal bo še jokcanja, sam upam, da čim manj .. Ful ne maram bit ranljiva, sploh pa ne kazat tega, tko da upam, da bo un moj optimizem, pa volja kmal nazaj.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

ajej miikena :bussi:
tud jz sm se naučila, da drugih šans ne dajem več... ker to pelje samo v moje trpljenje.. in se ne grem več tega :nein:
zate pa upam, da boš tole res čimprej dala čez, da boš spet polna optimizma :)

drgač pa lubenica, vem kk se počutš... tud jz sm misnla, da zame ni nobenga... pa se je očitno najdu :) sam morš dat šanso tipom... sj ni treba kuj navalit, pa bit z nekom... dj mu šanso, da se ti pokaže v pravi luči... spoznej ga... pač tistga, k ti bo pršu nasprot... če ti ne bo kul, če se ne boš vidla z njemu v zvezi, boš še vedno lahko šla naprej in spoznavala druge...res pa ne smeš okol sebe tazga zida postavt, da ga noben ne bo mogu predret... ker se ne splača... sj je svoboda fajna, k si samski, samo mislm, da sčasoma začne neki mankat... saj pr men bi blo tko :?
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a **SiMoN@** »

jst sm tut končala z njim..ful se mi zdi nepošteno od njega da se ga tolko časa čakala k je bil v tujini, pol k je pa nazaj pršeu je pa čist drugi...skus mi je neki očital, prevaral me je spet...pol v sredo sva se pa neki skregala in je reku da mu ne dajem tega kar pričakuje, pol že kr neki da ni prpravlen na vezo pa te fore..in se pol 3 dni nisva slišala k sm jst šla na izletek, sm tm zabluzila z enim iz pararelke in mi ni žal..zdej se pa še kr neki pizdaka name(bivši) in na trenutke je ful preveč prjazen. spoh ga ne razumem. ampk ni mi nevem kako žal da je konc..kar je blo je blo...bilo je lepo dokler je trajalo pravm...
Zaklenjeno