oboje, čeprav ne počnem tega za kar sem študirala, bi to počela z veseljem in tudi to kar počnem, delam z veseljem (z vmesnimi fazami obupa). službe, ki jih nisem počela vsaj malo z veseljem sem, kljub krizi, skenslala. ker sem bla potem prevč tečna in zamorjena
Katero izmed stvari si si kot otrok zelo želela in si verjela, da jo boš v odraslih časih v neznanskih količinah kupovala in ... to zdaj tudi res počneš?
Nikoli nisem imela nobene takšne želje. No, rekla sem, da bom imela na stotine Barbik in sto km železnico (s hribčkom in predori). In jih nimam, kak čudno No, mogoče šminke. Te sem vedno jemala mami in sanjarila kako bom enkrat imela svoje in se jih je nekaj res nabralo
Lenobno in prijetno se naspala, vstala, pospravla sobo, sla s frendom na kosilo, sla po spezo, sla v millerja, sla domov, dobila obiske, urejala fotke, visela na telefonu, visela na netu.. fax free torki pac.
Bom rajši za danes napisala kak je plan, ker včeraj sem imela supervisokoleteče načrte, in nazadnje nisem naredila nič od tega (razen skuhala kosilo za mojega in nenapovedano obiskovalko).
Danes: Zrihtat kolo, tuš, faks, kosilo (moram še najt družbo), v trgovino po špežo, če bo treba še kaj končat pri poročilu za jutri, gejmanje, spat.
Budilka zvoni ob 7.30, jo ignoriram še vsaj 15 minut. Vstanem, se na brzino zrihtam in sem nekaj do desetih v pisarni. Prižgem računalnik, spijem kavo, dopoldne si vzamem bolj na easy, ker ponavadi še nimam veliko dela. Okoli petih, šestih grem počasi domov, obtičim v prometu za kako uro in pol, kar izkoristim za branje knjige, refleksijo dneva in glodanje prigrizkov. Pridem domov, pojem, kar cimer skuha ali pa naredim nekaj na hitro, mogoče še kaj postorim za službo, gledam serije do polnoči in zaspim.
Če sem fraj, kar je polovica tedna približno, spim kako uro dlje, zabušavam pol dneva (ali vsaj poskušam kaj napisati, urediti fotke, pospravit stanovanje itd), jem neko brezvezno kosilo, popoldne/zvečer se pa s kom dobim na pivu/večerji.
definitivno 1x na teden ko se z ocetom dobim na kosilu, poleg tega pa bolj poredko....mogoce 1x na 3 mesece, ali pa se to ne. Ponavadi bolj za kaksne priloznosti (rojstni dan, Matrinovanje, najina predbozicna vecerja ali obletnica...)
- - - - - - -
na kateri tuji univerzi bi zelela studirati, ce bi lahko izbrala katerokoli. Zakaj ravno ta tuja univerza?
Italija - Bologna
Zakaj? Ker je tam predaval Dante Alighieri in ker je Italija sama po sebi "modna ikona".
In ofkors ker majo študij literature in interpretacije.