Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Tiavanna napisal/-a:Sej je. Vpogled je zastonj. Plačat moraš za ugovor oz. pritožbo. Če vložiš ugovor na oceno plačaš 1000 SIT, če pa vložiš ugovor na vsebino plačaš 5500 SIT.

Meni ta razlika ni popolnoma jasna. Ugovor na oceno kapiram, ampak ugovor na vsebino? A ne grejo v obeh primerih gledat cele pole ali kako? :?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Mah, to so jajca sam zato, da več zaslužijo. :roll: Ugovor na vsebino je naprimer če se pri matematiki pritožiš, da so ti šteli premalo točk za postopek. Nekaj takega.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

Mah, morajo imeti svoje fore ... :roll:

Aja, pa še nekaj v zvezi s sociologijo me zanima. So se vaše ocene veliko razlikovale glede na ocene v šoli; ste bile razočarane, presenečene, ...?

Mene je rezultat pri sociologiji dobesedno šokiral, ker se mi je zdelo, da sem nanjo najbolj pripravljena, sem pa potem imela najslabše procente (kar mi seveda nikakor ni jasno). :? Sicer nam je profesor rekel, da je sociologija imela zelo nizko povprečje, ampak res čisto vsi s katerimi sem se pogovarjala o sociologiji so bili razočarani oz. negativno presenečeni, ker smo vsi pričakovali boljše rezultate.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
estrella19
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a estrella19 »

mene sociologija ni razočarala - sem pač pisala 5 :D

smo mel pa vsi dokaj podobne ocene k v šoli, le sem pa tja je mel kdo nižjo, kdo pa višjo. smo mel res dobre priprave, tko da ni blo velik odstopanj..eden je res padu, ampak ni bil neki ful presenečen.

moram pa reč, da sem pričakovala slabše rezultate pr sociologiji, mela sem celo najslabši občutek na maturi prou za sociologijo.. :roll:
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objava Napisal/-a *ange|* »

Jst sem dobila sociologijo tolko kolk sem jo imela tut zaključeno. Ampak grem na vpogled, ker mi manjka 1 procent do 4.
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Spelina »

nabrala sem 18 točk. pričakovano. edin nad soco (4) in anglo (5) sem bla prijetno presenečena
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

kera ve kdaj bojo omejitve objavljene?
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

_Petra_ napisal/-a:Jaz sem danes klicala na visokosolski prijavno informacijski sistem pa so mi rekli da ze v cetrtek izvemo ce smos sprejeti na solo ( to sem tukaj v Mb klicala, samo je pomoje enako povsod..) ..

JUTRI?? OJEJ :eek:
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Okej jst grem kar dežurstvo pred pošto postavt.. ker naš poštar ma nek lenoben poletni urnik in precej ksno nosi pošto :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
ciber_girl
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ciber_girl »

Jutri že?? :eek: :eek:
Lalama
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lalama »

Ugovor na način izračuna izpitne ocene

Naslednji dan po vpogledu lahko na DKSM (Državno komisijo za splošno maturo, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana) vložite obrazložen pisni ugovor na način izračuna izpitne ocene. Zahtevi morate priložiti dokazilo o plačilu 1000 SIT za en maturitetni predmet za stroške ugovora. DKSM odloči o ugovoru v 60 dneh po prejemu vloge.

V tem postopku se preveri, ali so bile ocenjene vse naloge oz. vsi deli izpita, ali so bili seštevki točk pravilno izračunani, ali so vsi podatki pravilno preneseni v računalniško bazo podatkov, ali so bile upoštevane morebitne prilagoditve ocenjevanja, ali ste na doseženo število točk in potrjene meje med ocenami dobili ustrezno oceno.
V tem postopku se ne pregledujejo vaše izpitne pole in ne preverja pravilnost ocenjevanja, saj v tem postopku ne sodelujejo izvedenci za posamezne predmete, ki ste jih opravljali na maturi.

Če je ugovor upravičen, se ocena popravi, dobite povrnjen tudi denar.
Odločitev DKSM je dokončna.

Pavšalni znesek za stroške ugovora v višini 1000 SIT/predmet plačate s plačilnim nalogom (ki ga kupite na pošti).

Ugovor na oceno

Naslednji dan po vpogledu lahko na DKSM (Državno komisijo za splošno maturo, Ob železnici 16, 1000 Ljubljana) vložite obrazložen pisni ugovor na oceno, če menite, da niste bili ocenjeni v skladu z veljavnimi navodili za ocenjevanje in točkovnikom. Zahtevi morate priložiti dokazilo o plačilu 5500 SIT za en maturitetni predmet za stroške ugovora. DKSM odloči o ugovoru v 60 dneh po prejemu vloge.

V tem postopku DKSM zaprosi za strokovno mnenje izvedenca, ki pregleda vse naloge oz. vse izpitne pole kandidata in poda mnenje o pravilnosti ocenjevanja oz. svojo oceno izpitnega izdelka kandidata. DKSM odloči o ugovoru na oceno na podlagi ponovnega pregleda izpitne dokumentacije in mnenja izvedenca.

Če je ugovor upravičen, se ocena popravi, dobite povrnjen tudi denar.
Odločitev DKSM je dokončna.

Pavšalni znesek za stroške ugovora v višini 5500 SIT/predmet plačate s plačilnim nalogom.

p.s.: se opravičujem za dolžino posta ;)
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

evie napisal/-a:
urszika napisal/-a:
evie napisal/-a:
urszika napisal/-a:ja tkole je. na prvem mestu mam primerjalno književnost in angleščino, na drugem mam pa angleščino enopredmetno. grem pa na ff, ja. mislm da bom sprejeta na prvo željo, sploh zdej, ko sm ugotovila, da se na primerjalni upošteva tudi I. tuji jezik. :)

majkemi, da sm zgrešila pr mati za 1% 5! tole je pa praznik... in malo žalostno no. a če vplačam vpogled lahko tm izsilm en procent, lol ? :D

Jah...men pa manjka pri matematiki 1% do trojke. :D Mah...skor ziher sem, da bom sprejeta, ker mam po mojih izračunih 82 točk za ang-enopredmetno in mislim, da bo to čist zadost. :) Če misliš, da boš lahk izsilila 1%, se pa kr pritoži tam..mogoče ti bo pomagalo. :wink: Ampak, če praviš, da boš sprejeta pol lahk tistih 5 jurjev nekje v lepše namene zapraviš. :wink:

js grem tud ang enopredmetno... pa mam tud tok točk kot ti no oz. 82.8... upam da bo dovolj :)
Zadnjič spremenil no angel, dne 20. Feb. 2008 22:01, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

je kera že kej dobila?
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Tiavanna »

Mi smo pošto že dobili, sam ni vmes nič z Univerze. Se mi je zdelo, da danes še nebo nič. :(
Uporabniški avatar
evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a evie »

FairyAngel napisal/-a:Mah, morajo imeti svoje fore ... :roll:

Aja, pa še nekaj v zvezi s sociologijo me zanima. So se vaše ocene veliko razlikovale glede na ocene v šoli; ste bile razočarane, presenečene, ...?

Mene je rezultat pri sociologiji dobesedno šokiral, ker se mi je zdelo, da sem nanjo najbolj pripravljena, sem pa potem imela najslabše procente (kar mi seveda nikakor ni jasno). :? Sicer nam je profesor rekel, da je sociologija imela zelo nizko povprečje, ampak res čisto vsi s katerimi sem se pogovarjala o sociologiji so bili razočarani oz. negativno presenečeni, ker smo vsi pričakovali boljše rezultate.

Mah...jaz imela zaključeno 4, maturo pa nardila s 3 pa me ni ravno posebej presenetlo kr sem itak mela nek čuden filing glede sociologije... Čeprav sta mi zmanjkala sam 2% do višje ocene... Je blo pa ostalo tolko boljše. :)
Zaklenjeno