Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

barbika_444 napisal/-a:Če ne vidiš, potem ne veš ...sej jst tud ne rinem glave v voziček .... nanaša se na to kar vidiš... beri KO VIDIM (ne ko ne vidim)

Kar se pa varstva tiče, če vidiš mamico, očka in kepico v vozičku .... varstvo ni problem .... drugo je, če vidiš mamico samo

Sej se ne zgražam ob vseh vozičkih ki jih vidim .... pač sem se spomnila določenga primera in to napisala .... mami+oči+fantek okoli 6 let + voziček z novorojenčkom, zunaj prelep sonček.... in tle sem pomislila, da bi šlo tudi drugače...ker pa primer sploh ni osamljen, sem pač posplošila

da ne govorim o očkih, ki pred H&M-om čakajo (predvidevam) mamico - kaj pa če bi počakali zunaj ali kje drugje - igrišče, park, doma??? (in ne mi napisat, kaj pa če zunaj dežuje ipd)

Jaz se strinjam, da otrok oz. dojenčkov ni potrebno zavijat v vato.

Kar se pa tiče tegale nakupovanje je pa tko, da je tega "sprehajalnega" shoppinga vedno več. Pa naj bo to z vozički, majhnimi otroki, samo pari..karkoli. Enkrat sm v enem izmed velikih centrov v LJ delala na 26.12. (praznik) in je bil odprt do 15h. Zunaj sploh ni bilo ne vem kako mraz in bil je ful lep sonček...pa se je še vseeno našlo ogromno ljudi, ki so se sprehajali po shopping centru gor pa dol z otroci in brez. Ajde razumem, da prideš z otroci na igrala, če je zunaj dež pa so že siti bit doma pa tko... No in preden se kdo vtakne. Te družine niso nakupovale ampak so se sprehajale in ogledovale izložbe.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Zakaj je sploh treba vlačt otroke v šoping? (razn v trgovine s čevlji). Še posebi dojenčke. To pa sploh ne no. Kokr vem majo vsi šoping centri igralnice in če je že nuja, nej se otroka tm pusti. Jaz mulca sploh peljala ne bi v kakšen Interspar, k je že na vhodu lep razgled na igrače (čist neočitno), in pol itak da otrok tm vidi svašta in hoče met tristo stvari in se ti po možnosti še po tleh vrže. Mislim da kar ne ve, ga ne boli, in če ne ve, da obstaja tristo možnih vrst enga samga Action-mana, ne bo tut tok potrt, k ne bo za božička dobil tistga za 80€.
Pomoje no. Upam, da bo moj otrok eden izmed takih, men podobnih. Pridn in nezahteven otrok. :D Ampak še zdej se spomnm, kok sm si želela nek Play-doh, pa sm ga dobila, bla najsrečnejša za tri sekunde, pol mi je splesnel :stupid:
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

^^pol najboljš da ga še do prijateljev ne pustiš in se tud družt ne s prijatelji, niti v kakšne igralnice, da nebi slučajno kej hotu met :roll: Mislm sori, sam tole si pa mal falila.
zapret otroka med šter stene, ker samo tko se mu ne bo mogl sfeclat po useh stvareh ki bi jih meu.Res krasno.
Fora tega, da se ne meče po tleh v štcunah je VZGOJA!in če maš mulca neuzgojenga, potem ja res, zapri med šter stene, pa še sebe zraven, če ga nisi drugač znau naučit!
naša tamala (4) gre z nami usepousod po štcunah.Pa vedno upraša če lahko kej ima, potem pa zberemo eno stvar ali ji pa rečemo, da žal nimamo denarčka in ne bo šlo.in razume do zadnje pike, ker je bla tko uzgojena!Jst sm bla pa tud ista, nkol se nism metala po tleh štcune.Tist k se pa je, pa kukr sm rekla, slaba vzgoja in tega ni otrok kriu da nkamr nou smeu, ampak starš!

In res brez zamere, ampak krasen more bit starš, da na lastno odgovornost pusti svojga otroka v igralnci enga šoping centra! :roll: k tm toooooook merkajo na otroke :roll: slabš, k če ga pa u vozičku dve ure s sabo po štcun furaš!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Ti, *purple*, pa kot vedno neki svojega trdiš. A bi si še enkrat moj post prebrala? Kje sm napisala da bi ga zapirala med štiri stene? In da ga nikoli ne bi peljala v trgovine? Rekla sm šoping. To pomeni Interspar in podobna sranja. Oba starša sem imela zaposlena točno tam, sama pa tja še stopila nisem do 10.leta, pa nisem asocialna, niti neizobražena. Da se ti ne bodo oči zataknle no.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

verjetno je vsem jasno o kašnih trgovinah smo govorl.
sicer pa nevem kaj bi svojga nardila, prebrala sem točno tisto kar si ti napisala.in še vedno se držim mojega napisanega.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

useen mi je bolš, da greš z vozičkom v šoping, kokr pa eni tastari ki še čist frišne dojenčke vlečejo s sabo v hribe v mrzlem, vetrovnem poznojesenskem vremenu (vidla 2x na Blegošu in sm bla čist šokirana) :alien:
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

Dojenčki NE sodijo v trgovine pa konc. Okej, gresta od obiska pr teti domov in se spotoma ustavš, da kupš kilo kruha, kak manjši nakup v lokalni štacunci, okej, nej ti bo ... ampak da pa otroka vlačiš čist povsod, med cunjami, čevlji, igračami, po telih tavelkih centrih???? Joj, kok tega ne prebavljam. Pa mam čist rada otroke in dojenčke, ampak po štacuncah jih pa ne bi vozila s sabo. Al bi jih dala v varstvo, če bi le mela možnost za to, drugač bi bla pa pač lepo doma in si ne bi kupla tiste majčke, k mi je tko zlo fejst všeč. Zakaj morajo sploh bit mičkeni otroci v trgovskih centrih? Zato, da se mladi starši z njimi kažejo, al kaj?

Pa to, da mali otrok pač ne gre v nakupovalni center, še ne pomen, da se ga zavija v vato, sam pač to ni primerno okolje za mejčknega otroka.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jagodka85 napisal/-a:Dojenčki NE sodijo v trgovine pa konc. Okej, gresta od obiska pr teti domov in se spotoma ustavš, da kupš kilo kruha, kak manjši nakup v lokalni štacunci, okej, nej ti bo ... ampak da pa otroka vlačiš čist povsod, med cunjami, čevlji, igračami, po telih tavelkih centrih???? Joj, kok tega ne prebavljam. Pa mam čist rada otroke in dojenčke, ampak po štacuncah jih pa ne bi vozila s sabo. Al bi jih dala v varstvo, če bi le mela možnost za to, drugač bi bla pa pač lepo doma in si ne bi kupla tiste majčke, k mi je tko zlo fejst všeč. Zakaj morajo sploh bit mičkeni otroci v trgovskih centrih? Zato, da se mladi starši z njimi kažejo, al kaj?

Pa to, da mali otrok pač ne gre v nakupovalni center, še ne pomen, da se ga zavija v vato, sam pač to ni primerno okolje za mejčknega otroka.

mogoče šoping centri res niso nemanjeni otrokom, vseeno pa, kot sm rekla.Če mulca naučiš slabo in ga ne vzgojiš pravilno, bo delal drek po štcunah in bo motil še use ostale zraven.Če ga pa naučiš kot je treba, bo dal pa mir in dvomim, da bi te v tem primeru kdaj zmotili taki otroci v štcunah.
drgač pa kot sm rekla, ne morš bit skos doma, šopingi so pač tud del žiulenja in če otroka nimaš kam dat gre pač s tabo.
Drgač pa nevem kako je z vami, ampak po kruh pa mlek hodimo mi v našo bližnjo malo štcuno, po ornk fasngo pa vedno v kakšen hipermarket ala interšpar, leclerk..In če ni varstva in če rabi prav tako oče tud kej, pa jst, žal drugače ne gre.
sicer mam pa rajš otroka s sabo, kot pa da je med tem kje drugje..Ok, če imajo mati čas, ni panike, da morm pa varuške klicat pa žal ne.
tko, da ko bom mela otroka in če greva v šoping, verjem da bo šu dostkrat z mano :P :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

*purple* napisal/-a:mogoče šoping centri res niso nemanjeni otrokom, vseeno pa, kot sm rekla.Če mulca naučiš slabo in ga ne vzgojiš pravilno, bo delal drek po štcunah in bo motil še use ostale zraven.Če ga pa naučiš kot je treba, bo dal pa mir in dvomim, da bi te v tem primeru kdaj zmotili taki otroci v štcunah.

Če se ne motim, tule govorimo o dojenčkih. Res nimam dosti izkušenj z vzgojo, ampak ne vem, kako bi lahko nekajmesečnega dojenčka "naučil" in "vzgojil", da se ne bi drl med množico ljudi, luči, zvočnih dražljajev, ...
(še mene včasih prime, da bi se začela dret v tisti gužvi :D )
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz bi ga imela...to kar zdaj :)

Sam sem mojmu rekla da še mal počakam pol grem pa magari kr sama v akcijo :)

Ja full si želim, da bi imela družinico in da bi bilča že ga. :oops:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

kr.ena napisal/-a:
*purple* napisal/-a:mogoče šoping centri res niso nemanjeni otrokom, vseeno pa, kot sm rekla.Če mulca naučiš slabo in ga ne vzgojiš pravilno, bo delal drek po štcunah in bo motil še use ostale zraven.Če ga pa naučiš kot je treba, bo dal pa mir in dvomim, da bi te v tem primeru kdaj zmotili taki otroci v štcunah.

Če se ne motim, tule govorimo o dojenčkih. Res nimam dosti izkušenj z vzgojo, ampak ne vem, kako bi lahko nekajmesečnega dojenčka "naučil" in "vzgojil", da se ne bi drl med množico ljudi, luči, zvočnih dražljajev, ...
(še mene včasih prime, da bi se začela dret v tisti gužvi :D )

mislim, da je govora tako o dojenčkih kot o malce starejših otrocih.
dretje pa mene ne moti.Pač dojenček se dere in to je to.
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Joka :wink:
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Zato pa dojenčka (!) ne voziš s sabo v šoping. Nakupovalni center ni plac za dojenčka. Niti za enoletnega otroka ne.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

^ amen :!:

prov na jetra mi grejo tiste babe, k se z vozički gužvajo tud med najožjimi policami da niti mim ne morš, da ne govorimo o njihovi egocentičnosti in občutku večvrednosti sam zato, k porivajo voziček pred sabo...

druga skrajnost so tiste familije, k vlečejo frocovje v vozičkih v restavracije... prov spomnm se ene soboto v Cityparku k smo šli v kitajsko na kosilu... in hkrati je bilo tam okoli deset familij, ki so ob mizah guncale vozičke :roll: ... da ne govorim o dretju in gužvi ki je posledično nastala zarad tega... jst pač tega ne odobravam... pol bi lahk tud jst svojga psa s sabo prpelala, pa bi delal velik manj gužve in hrupa... ampak to je pač prepovedano

zdej pa najbolš da se spravte spet name kako :stupid: sem, ker kao enačim otroke in pse :twisted:
The secret of success is consistency of purpose.
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Micamaca, načeloma se strinjam s tabo, ampak vmes mi takoj skoči en pomislek - če boš ti nekoč mamica, a boš prva otrokova leta nonstop doma? Ne boš nikoli želela, da kot družina oditete izza štirih sten, da ne kuhate doma in se najeste v kakšni restavraciji? Tako kot si zdaj občasno človek zaželi kosila nekje veni in ne doma, tako je verjetno tudi kasneje - saj te želje z rojstvom otroka ne izginejo kar tako ali pač?

Skratka - občasno je že super, če si lahko tudi ob malem otroku kaj privoščiš, vem pa da meni osebno ne bi bilo pretirano zabavno in lagodno, če bi v restavracijo peljala majhnega otroka, ki pač zahteva 100 % pozornost, jo kliče z jokom in dretjem ipd., ker bi tudi meni bilo skrajno neprijetno, da motim ostale goste.
Odgovori