ste že doživeli kakšno neprijetno situacijo,
bi šli na Hrvaško na morje?"
Moj odnos do Hrvatov je (zaenkrat in mislim, da bo tako tudi naprej) enak kot do vseh ostalih narodnosti.
"Neprijetno" situacijo v povezavi s Hrvati sem že doživela. No, pa zato verjetno niso krivi Hrvati kot narod. Šlo pa je takole:
Pred leti smo šli s kolegi/cami na pico v nekem kraju v Istri. Postrežba je bila OK, natakarji prijazni, vse ok. Ko smo pojedli, pač plačamo račun, nakar jaz še enkrat preverim, kaj piše na računu. No, pice in pijača so bile normalno zaračunane, na koncu pa je pisalo še A.P. s cenovno vrednostjo dveh pic. Pokličemo natakarja in ga vprašamo, kaj je A.P. On pa samo izvleče denarnico, da denar nazaj in reče: "Ako prođe."

Če bi šla na Hrvaško na morje? Seveda, zakaj pa ne?
Sama imam s Hrvati izkušnje podobne kot z drugimi narodnostmi. Če pristopim do Hrvata kot do človeka, brez predsodka o tem, da je Hrvat (in njihove "zamere"), tudi on načeloma do mene pristopi podobno.
Posebno dobre izkušnje pa imam (kot je omenila purple) z Dalmatinci. Čeprav ni najbolj pametno tako posploševati, lahko rečem, da so mi super odprti, umirjeni, razumevajoči, življenjski, za "normalni" žur,...