miteq napisal/-a:
Dajmo razjasnit najbolj očitno - to je forum, in tukaj ti lahko pišem cele litanije, pa se te ne bo nič prijelo. Ker je to pač forum. In preko interneta še nihče nikogar ni v nič prepričal, sploh kar se tiče mnenj. Tudi jaz ne bom mogel spremenit tvojega mnenja, ne glede na to, kako argumentiram.
In zakaj ti vsiljuješ svoje mišljenje?
Forum gor ali dol, vsak ima pravico do svojega mišljenja in ti greš na zelo nizek nivo, ko kdo ni tebi enako misleč? Keri si ne zasluži tako nizkih besed, pa četudi je drugače misleča oz. avtorica tega problema. Sorry, neko spoštovanje bi tudi tukaj lahko obstajalo.
miteq napisal/-a:Lahko pa zastopiš moje mnenje glede te teme; ne rabiš mnenja sprejet, le zastopit ga moraš.
Tvoje mnenje razumem, ampak ti imaš mnenje za določen model, brez modifikacij. Enostavno togo razlišljaš o problematiki, brez upoštevanja drugačnih predpostavk.
miteq napisal/-a:
Menim, da je mišljenje o zvezi, v kateri je treba za partnerjevo dobro (po)trpet, se odrekat sebi za neko kvazi skupno dobro, se prilagajati za vsako ceno, napačno. To moje mišljenje izhaja iz predpostavke, da je posameznik specifičen individuum, s svojimi željami, potrebami, značilnostmi, hibami, strahovi in še čem. Pretirano prilagajanje, odrekanje ali spreminjanje individuuma (npr. tipa od keri), vidim kot grožnjo integriteti osebnosti.
O čem že govoriš? A si ti ziher prebral vse kar je ona napisala? A si izpustil, da je on tisti, ki vleče vse niti in dela sebi v prid... verjetno nisi in zato vidiš tipa kot žrtev.
Moram pa reči, da dobra miselnost in lepo povezovanje, ampak žal napačen model za uporabo.
miteq napisal/-a:Kakorkoli filozofsko se to sliši, je čisto preprosto. Ljudje, ki želijo, da se jim nekdo drug prilagodi ali spremeni zaradi neke skupne dobrobiti, enostavno ne gledajo na posameznika z dovolj velikim spoštovanjem. Če bi nekdo od mene želel, da se mu pretirano prilagodim ali zanj čemu odrečem, bi se mi to kvečjemu zdela žalitev, ker me enostavno ne zna ali ne more sprejeti, takšnega kot sem. To je bistvo! Spoštovanje drugega! Da ga sprejemaš takšnega, kot je.
Bravo, lepo napisano!
Ampak kdaj bo tip sprejel keri? Kdaj bo on to dojel? A si se to vprašal?! Mislim, da ne... ti vidiš samo eno, keri ga želi prepričati, da pride na njen rojstni dan, njemu ni. Posledično ona njega sili. Ženska, ki tipa sili v stvari, ki mu ne pašejo je...
Prosim, preberi še enkrat kaj vse je napisala keri in pomisli kolikokrat je on njo izsilil, povozil njene želje, njeno osebnost, njen interes,... potem pa na glas sodi o krivici in pravici.
miteq napisal/-a:Nesramno je od nekoga zahtevati, da se za tvoje ali skupno dobro prilagodi. Seveda se ne pogovarjamo o spontanem prilagajanju, češ, grem si jaz prvi zobe umit v kopalnico, ti si jih pojdi kasneje, v redu?.

Gre se za nekatere temeljne stvari, kot so raznorazni strahovi ali podobni neprijetni občutki, in da te drugi k temu sili (pa ne glede na to ali gre za spoznavanje staršev ali ne; jebemo gate, nekateri imajo fobijo pred perjem, pa jim verjetno partner ne gnjavi za nakup kanarčka za rojstni dan, ne?), je pa pač potrebno najti mejo, do kje sploh iti s svojo željo o prilagajanju partnerja.
Ja, nesramno je zahtevati... v bistvu sploh ni prav zahtevati in nihče nima te pravice, pa čeprav si jo kdo lasti ali želi lastiti... maš poanto, ampak hodiš v ekstreme, da bi pokepil svojo trditev, ki v osnovi sedi na majavih nogah...
miteq napisal/-a:Keri je šla tukaj absolutno predaleč. Ne spoštuje svojega partnerja, želi ga spremeniti in ne premore niti malo empatije, da bi se vživela v njegov, očitno velik, občutek neprijetnosti ob spoznavanju in obiskovanju tujih družin. Iz prejšnjih postov se še enkrat ponavljam - ona je tista, ki ga želi spremeniti, zato je tip žrtev, ne ona. In ni pomembno ali on spoštuje njo in se udeleži rojstnega dne in spozna njeno družino - to ni pomembno. Ona terorizira, tip se le brani stvari, ki jih očitno resnično nerad počne (kot sem že rekel, nima veze, če gre samo za spoznavanje družine; različne stvari imajo pri različnih posameznikih popolnoma različen ponder).
Vidiš kake lepo znaš napisati kaj misliš o keri. To je tvoje mišljenje, prav ga sprejmemo kot tako, ampak drugi imajo drugačno mišljenje.
Recimo moje mnenje je, da v določenih primerih imaš popolnoma prav, tokrat pa sama nisem na tvoji strani in mislim, da je keri izigrana, da je njen tip tipična trmoglava, ki ne pogleda 3 metre pred sabo in misli, da bi mu krona z glave padla, če bi enkrat za spremembo bilo po željah njegove partnerice.
miteq napisal/-a:Dovolj jasno razloženo?
Sama sem te že v začetku razumela, vendar pristop je bil ... saj sam veš kaki

... vendar se s tabo ne strinjam in od tebe ne pričakujem, da se strinjaš z mano, kar pa ti že na nek način vsiljuješ.
In ne vzami tega kot napad.