rdeče vrtnice napisal/-a:drgač pa najbolje da je kosovo samostojno da bo potem res mir.
Mir? Kašn mir? A ti tole kr se zdej dogaja sliči na mir?
/\/\4t3j napisal/-a:jullia_ napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a: To je ozemlje Srbije in druga narod se je pač naselil na njihovo ozemlje in zdaj trdijo, da je to njihova zemlja. To nikoli ni bila njihova zemlja.
koliko časa pa mora določen narod živet na nekem območju, da ga lahko proglasi za svojo zemljo? bi bilo zanimivo, če bi italijani hoteli nazaj pol evrope, ki so jo imeli v času rimskega imperijapa ja, vem da je pretiran primer, ampak na živce mi gre to pretirano poudarjanje nekih zgodovinskih vezanosti, ker je stvar preveč relativna. nihče ni "že od zmeraj" na nekem teritoriju.
in smešno je simplificiranje situacije v smislu, na kosovo se je priselilo 2 milijona albancev, ki so ga zdaj zavzeli. šlo je za historičen proces, ne pa za trenuten naval v zadnjih desetih letih.
Pravzaprav ni bil historičen proces....največ Albancev se je na Kosovo preselilo ravno v 20 stol., prej so na tem območju pretežno živeli Srbi. Vendar to sploh nima veze, zato ker oni niso Kosovci ampak SO ALBANCI. Imajo svojo državo, vendar tam ne živijo, imigranti so...
jullia_ napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a:jullia_ napisal/-a:/\/\4t3j napisal/-a: To je ozemlje Srbije in druga narod se je pač naselil na njihovo ozemlje in zdaj trdijo, da je to njihova zemlja. To nikoli ni bila njihova zemlja.
koliko časa pa mora določen narod živet na nekem območju, da ga lahko proglasi za svojo zemljo? bi bilo zanimivo, če bi italijani hoteli nazaj pol evrope, ki so jo imeli v času rimskega imperijapa ja, vem da je pretiran primer, ampak na živce mi gre to pretirano poudarjanje nekih zgodovinskih vezanosti, ker je stvar preveč relativna. nihče ni "že od zmeraj" na nekem teritoriju.
in smešno je simplificiranje situacije v smislu, na kosovo se je priselilo 2 milijona albancev, ki so ga zdaj zavzeli. šlo je za historičen proces, ne pa za trenuten naval v zadnjih desetih letih.
Pravzaprav ni bil historičen proces....največ Albancev se je na Kosovo preselilo ravno v 20 stol., prej so na tem območju pretežno živeli Srbi. Vendar to sploh nima veze, zato ker oni niso Kosovci ampak SO ALBANCI. Imajo svojo državo, vendar tam ne živijo, imigranti so...
kakšna traparija. po tej logiki večina američanov sploh ni američanov, ker so potomci tistih, ki so se okrog leta 1900 priseljevali, irci, italijani in nemci, ne pa američani. in imajo svojo državo, koji kur** jih je silil indijancem zemljo krast.
in zelo malo slovencev je potemtakem res slovencev. sama sem naprimer po priimku sodeč potomka nemcev, ki so kolonizirali to območje. a me boš poslal nazaj v berlin?
sem pa prejle nekaj drugega razmišljala. ves čas posušam ta silni srbski patos o kosovem, ki je zibelka srbska, o crkvah i manastirih,... zakaj hudiča so potem delali s pokrajino kot svinja z mehom? na celem kosovem je ena termoelektrarna in en rudnik. to je to. infrastruktura pa na psu.
in ta logika se mi zdi smešna. kosova ne dajo, hkrati ga pa niso razvijali, ker tam živijo albanci, za katere jim dol visi.
Pravila so za vse enaka, poleg tega bo Kosovo sloveniji naredilo več škode kot dobrega, našim poslovnežem Srbija že več ni naklonjena; ne pozabi, da imajo Slovenci v Srbiji veliko kapitala.
/\/\4t3j napisal/-a:
Upam, da razumeš kaj ti hočem povedat. Zato ker po tvoji logiki lahko nastane nova država povsod, kjer je več imigrantov, kot pa tujcev.
/\/\4t3j napisal/-a:Podpiram Srbijo(niti malo nisem srb). To je ozemlje Srbije in druga narod se je pač naselil na njihovo ozemlje in zdaj trdijo, da je to njihova zemlja. To nikoli ni bila njihova zemlja. After all.....če so oni res Kosovci in ne Albanci zakaj potem vihtijo albanske zastave, naj dvigujejo svojo zastavo. Torej oni so albanci ki živijo v Srbiji, imajo svojo državo Albanijo ampak se nočejo tja preselit. To je enako, kot da bi rekli da lahko Poljaki zdaj ustanovijo svojo državo nekje sredi Anglije, ker jih je pač več kot Angležev(na tistem območju).
MIGRENA napisal/-a:
Itak, če se nebi šlo za Srbijo in njene prenapihnjene zločine se marsikdo od vas nebi strinjal z odcepitvijo.
MIGRENA napisal/-a:Kaj pa, če se bo Republika Srbska al pa Federacija hotla odcepit? Se boste strinjal?
MIGRENA napisal/-a:^^ No vidiš jest se pa nebi mogla s tem strinjat, ker v BIH so in še vedno živijo tako srbi, muslimani in hrvati, ki so bli namešani po celi BIH. Dobr zdej so se kao kokr tok naredile neke skupine, ampak še zmer so pomešani med sabo in se mi zdi totalni nesmisel kosat to državo. Za moje pojme neizvedljivo.
In ja med vojno so se dogajali grozni zločini - taki katerih si večina izmed nas tut predstavljat ne more, ampak so se dogajali tako s strani srbov, hrvatov kot muslimanov... ne vem zakaj se skoz samo srbski zločini omenjajo.
KittyKiss napisal/-a:In kaj je v tem groznega matr?Kaj ma to sploh veze? Od kdaj se država širi, če ma več prebivalcev? Totalno neumesne so te izjave, kok majo Albanci otrok.Zj zato kr ma Srbska družina manj otrok kot Albanska so pa boljši? Nimajo nobene povezave s Kosovo-Srbija odnosom.