Slaba prebava

Gurmanski užitki.
Odgovori
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss_M »

Hej!

Neverjetno, ampak jz sm tud probala v začetku (ko sm mela slabo prebavo z donatom-je pomagal en čas, in z lanenimi semeni namočeni v vodo-čez noč, zjutri pa zaliti z jogurtom)in morm rečt da je en čas pomagal takoj, s časoma z zamikom-naslednji dan.

Odkar jem, pijem stisnene grenivke, se mi je prebava nenormalno dobro uredila. :D priporočam, pa se dobro je :)
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objava Napisal/-a inaa »

js sm mela odkar pomnim super prebavo res....zdej pa kar naenkrat sploh ne grem na vlko potrebo ene 2,3 dni, pol uzamem tablet pol pa nekak se spravim.

probala donat (je blo ok neki casa) pol laneno seme (ni imelo ucinka)..pa res nevem zakaj kr naenkrat tako stanje. a je mozn da sm usa napihnjena pa da mam krce pa tako bedno prebavo zarad prenehanja jemanja KT? ok no, morm rect da sm tut dost pod stresom zadne cas :roll:

ful velik svetujete in se je pol mal tezko odloct kaj prakticirat. ena je pisala o Kandidi (zatrdelost trebuha, napenjanje, zaprtost). se to dobi brez recepta?!
Zivljenje je piskotek!
lelija
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a lelija »

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 1:41, skupaj popravljeno 2 krat.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

jaz tudi obupujem s svojo prebavo.. sem nekoliko spremenila prehrano in pojem zraven še ogromno probiotičnih jogurtov, donat in še več sadja kot do zdaj.. pa še kar ni nekih reultatov. :? kakšen teden, dva še počakam, pol pa grem k zdravniku kr bom mela počasi kakšne posledice kr velika potreba 3x na mesec res ni več normalna.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
lelija
Debatorica
Debatorica

:kleeblatt:
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:38, skupaj popravljeno 1 krat.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Jaz še nikoli nisem imela nekih posebnih problemov s prebavo.
Sem si pa en teden nazaj čisto slučajno kupila novo Radensko plus za urejanje prebave. In zdaj ko že kar nekaj časa pijem to novo, hodim na wc kot nora :D Tako da ja.. očitno zelo deluje :D
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

ej ful težko napišem običajen jedilnik in čas, ker se res spreminja iz dneva v dan zaradi urnika na faxu, šihta,..
lahko povem za danes:

11:00- kivi, pol litra tekočega navadnega jogurta
13:30- malo manj kot pol ananasa
18:30- paradižnikova juha iz vrečke, 2 wasa kruhka s tunino pašteto in velika rdeča paprika
20:30- pribl. 10 piškotkov

drugač čez teden jem zjutraj večinoma müslije s toplim mlekom ali pa jogurt. vmes pojem ponavadi kakšno jabolko.. popoldne pa jem večinoma na bone kakšno toplo kosilo..zvečer pa morm priznat, da ful prepogosto jem sladkarije in podobno sranje.
če boš iz tega znala kaj razbrat.. vsak nasvet je dobrodošel :)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Jaz znam razbrat, da ne piješ kave. :) Pa bi ti pomoje pomagala.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

am res je, da je ne pijem vsak dan. približno 2-3x na teden pijem belo kavo :) črne pa nebi mogla..
lelija
Debatorica
Debatorica

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:38, skupaj popravljeno 1 krat.
lelija
Debatorica
Debatorica

:idea:
Zadnjič spremenil lelija, dne 20. Apr. 2009 0:39, skupaj popravljeno 1 krat.
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Pomaga tudi žlica olivnega olja na tešče. Lahko tud 3x na dan.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Tobak pa alkohol sta tudi ful dobri odvajali :)
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik

uau, to pa je bilo obširno! najlepša hvala!
ja včeraj sem res bolj malo pojedla, ker sem pozno vstala in imela ogromno opravkov za zrihtat.. ponavadi jem precej več.
ko je bila ona luknja med obroki, sem ravno delala in pač nisem mogla jest :)

pa tudi sicer ne morem ravno v takšnih časovnih zamikih jest, ker enostavno ne gre skoz :) čez dan sem večinoma na faxu, če popoldne ne grem delat, pol itak grem jest kaj toplega, če pa grem pol pa večinoma delam do večera in tam pač kaj pojem (seveda netoplega). ko pridem domov sem ponavadi tako zjebana, da tudi slučajno nimam še energije za kaj skuhat. zato posledično tudi večkrat posežem po instant jedeh ali kakšnih kruhkih, sladkarijah..
saj se zavedam, da morm marsikaj spremenit. predvsem se moram odvadit te praktične hrane.. :)
glede vode..spijem več kot 2 litra na dan. pa tudi telesno aktivnost ne zanemarjam.

vglavnem, hvala za odgovore in nasvete! bodo prišli prav ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

lelija, kako pa to, da toliko veš o presnovi? Ker ti si pa res strokovnjak, ostale dajemo samo splošne napotke v stilu "jej več zelenjave", ti imaš pa še po gramih vse naštudirano :)
Odgovori