CaliLove* napisal/-a: delusional, 36 je S. S, M, L itd. so naceloma iste kot evropske, razen ce gre za juniors velikosti (mladinske), ki so malo manjse od zenskih (S je v bistvu XS, M je S itd). Drugace pa je 36 ameriska 6, 38 je 8 itd.
Potem je pa odvisno od znamke, ker se velikosti lahko malo razlikujejo. Victoria's Secret je recimo znana, da ima vecje stevilke in ce imas obicajno S, moras pri njih vzet XS.
Ja, pa še ponavadi ima vsaka firma na netu zraven tabelo velikosti, pa si lahko pogledaš mere
Samo tisto glede 6=36 ipd., sem pa jaz tudi najprej mislila, da sem potem v praksi videla, da ne drži vedno

... vsaj pri Marcu Jacobsu sem skoraj plavala v obleki in so mi rekli, da 6ka nikakor ni zame (čeprav ponavadi nosim 36 ali 34) in da rabim dvojko

No, saj to vem, da se cifre pri njih spreminjajo, najmanjša je size zero, ki je prej ni bilo, potem je 2ka, 4ka... In so mi rekli, da je 6ka pri njih že bolj evropska 38, 4ka 36, 2ka 34... Tko da pri spletnem naročanju bi se jaz bolj držala tabel z merami, sploh če si ti tudi bolj suha, delusional
Medtem ko pri Juicyju so pa jopice XS miniaturne in prekratke zame, tako da nosim S, čeprav imam pri evropskih vedno XS