Ljubljenčki - psi

Vse o živalih.
Odgovori
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Sessa »

sicer pa če te nekdo kar tako prestraši morda res nisi za to pasmo, ki rabi trdnega gospodarja
Klik
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Geena »

Psom znam bit trdi gospodar :wink:

Nekako se še odločam med to pa nemško dogo. Bom še vidla tut glede na ceno, kje so legla in ostalo..
And I'd give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

Vsekakor je šolanje najbolj pomembno tukaj, ostalo pa mislim, da vsak zmore, če le ima voljo.
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Razlika med argentinsko dogo in nemško dogo je velika. Tako na pogled kot tudi v karakterju.
Po katerih kriterijih pa si izbiraš psa?

Argentinske doge so lahko največji cukri na svetu, če jih ima prava oseba, ki, da veliko na socializacijo, šolanje,... Res pa je, da lahko postanejo prave zveri če jih ima nekdo, ki nikakor ne zna delati s psi. Vendar to je tako pri vseh psih enako.
Jaz ti priporočam, da greš v nakup zbrano, preudarno, da se prej močno dobro pozanimaš o pasmi, kontaktiraš več ODGOVORNIH vzrediteljev, prečekiraš starše legla, ki bi ga imela, zdravstvene probleme prednikov, najbolje bo tudi, da kontaktiraš koga, ki že ima argentinsko dogo in se po možnosti dobiš z njim.
Na ZS ti lahko posredujem kontaktne podatke vzrediteljice, ki jo močno cenim, saj so njeni psi argentinske doge v pravem pomenu besede.
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka

Amber, ja daj prosim za podatke po zs. Bi bila zelo vesela. :wink:

in ja, vem, da je razlika velika. Sploh ne vem kdaj sem se tako zaljubila v te pse :)
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Imaš na ZS. :)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Geena napisal/-a:Mi smo imeli doma 11 let pudla, smo ime pa tudi že nemškega ovčarja, gladkodlakega prinašalca in zdaj imamo border collija-v bistvu pri starih starših.
Si pa zeeeeeeeeloooo želim argentinsko dogo.
In ker se mi res ne ljubi pregledati več kot 100 strani te teme se obračam na vas, če ima slučajno katera tega psa doma.
So res zelo zelo zelo nevarni, kar me strašijo vsi okoli mene?

Mislm, da je to vsekakor pes za poznavalce, ne za laike, tko da se je pametn ful izobrazt na tem področju, predn si ga omisliš. Poznam enga tipa, ki je imel argentinsko dogo, samca (ime mu je blo Enzo, men res posrečen ime :D ), pa je mislu, kako ga ma fajn vzgojenga in pod komando, pol ga je pa enkrat napadu :eek: Tip je dal pol psa uspavat. Za moje pojme ni lih vedu, kaj dela in ni pravilno vzagju psa, drugač pomojem do tega ne bi smel pridet.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
Geena
Komunikatorka
Komunikatorka

Yazmeen, saj tega se bojim. Da se kaj takega zgodi.
Sicer pa 100% nameravam psa šolati, ker smo imeli že slabe izkušnje s psi, ki so bili totalno nešolani in se sploh niso znali obnašat :D
V pasjo šolo zagotovo gre, če in ko ga dobim.
Pa tudi naučila sem se kako vzgajat psa sam doma in vse o popustljivosti in takih zadevah.
Hvala drugače za informacijo.

Amber, hvala ti :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

kdaj psi zacnejo smrdet? :gruebel: a sploh zacnejo - vem da eni nikol ne, sam a je mozno da mladicki nimajo tolk vonja, odrasli pa potem vec?!

mam kuzka, mama zlata prinasalka oce najverjetneje labradorc...pac, vecina teh psov k jih poznam ma precej mocn vonj po psu. no, moj je zdej star 10 mescev, zivi z mano u stanovanju - in nic ne smrdi (pa sem ga do zdej 1x kopala s samponom...drugace pa precej pogosto plava v jezerih in rekah...). prav disi :D zdej pa nevem a sm se js ''navadla'' njegovga vonja?! al kaj? :D zdajle ravno sm ga bozala, in ma cist cist rahu vonj po psu, nic neprijetnega...pa tut iz ust mu niti malo ne smrdi (tut ce mi zazeha par cm pred nosom :D ).
aja razn ko je moker takrat pa ma bolj mocan vonj, ampak zgine k se posusi...

ah, nevem od kod ljudjem da so psi smrdljiva bitja. ce se js 4 dni ne stusiram smrdim 5x bolj k moj kuza ki se nic ne umiva :lol:

a vasi kuzki kej smrdijo? :D
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

...
Zadnjič spremenil *amber*, dne 13. Mar. 2012 0:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

^sej je res veliko odvisno tudi od nege, ampak mi imamo malo štručko (mešanka:mama-shi tzu,oče neznan) staro ne več kot 4 mesece in moram rečt, da ima že zdaj ful močan vonj. Pa jo redno krtačimo-že zaradi malo daljše dlake, tudi skopana je bila pred enim tednom z zeeelooo blagim šamponom, ampak še vedno ima ta vonj. Se nas ne moti pa tudi hiša ne smrdi zdaj nekaj intenzivno po njej, ampak ima pa ta tipičen 'pasji' vonj. Je pa zunanje-notranja. Ponoči je pri babici in dedku v hiši, čez dan pa kako ji pač je.
Ta vonj je tudi zelo odvisen od pasem a ne? Ker smo prej imeli vedno nemške ovčarje pri hiši in če me spomin ne vara, niso nikoli imeli takega vonja kot ga ima zdaj ta.
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

na koliko casa kopate kuzke?
Uporabniški avatar
Sessa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kontakt:

odvisno od pasme.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Jst ene 2x do 3x na leto. Preveč ni priporočljiv, ker jim lahko, po domač povedan, zj*beš ph njihove kože.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a frigga »

S šamponom parkrat na leto, z vodo jih pa (sploh zdaj poleti) kar pogosto umivam, ker skoraj vedno prideta čist usrani z divjanja.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Odgovori