Prva menstruacija

Za dušo in telo.
Odgovori
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

js sm mela 14 let oz 1 dan pred 15. rojstnim dnevom sm dobla...
ful me je blo najprej strah da je kej z mano narobe pol mi je pa mami razložla da to ni nič takega pa se mi je nasmejala pol sm si pa oddahnila :)

zdj mi pa nič ni napoti...srečna sm k jo dobim ker vem d sm zdrava... učas ti dela mal skrbi ker upaš d ne boš dobila glih takrat k se dogaja kaj takega da ti je res ni treba met :)

ampak prežvimo in to nas dela še bol skrivnostne pred moškimi hehe :) ...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Jez sm jo tudi dobila pri 13-ih, 19.5. zjutrej :D . Sm ustala za it k nauku, vem da je blo to tisto leto, ko sm šla k birmi in smo meli lih za dobit Sv.pismo pr nauku :D , koje podrobnosti, a?
No u glavnm tkoj sm mami povedala in mi je šla pokazat kako se vložek zalima in to je blo to. Prvič sm jo mela 9 dni!!! Potem pa 3 mesce nč, potem pa sm jo dobila na enm taboru-šok!!! Sm si ritko pol prala kr u potoku! :D

Drgač pa sm jo lih dns dobila in sm ful vesela, ker je blo mal strahu, ker sm neki zaj... z eno KT :).
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ..aNia*. »

uuuf...še js :) pomojm d je blo nekje pri 14 letih:

u šol me je res trebuh bolu, ampk ok-sm prežvela. Pa pridm dam, tud use navadn, se prpravm za na trening itd. In pol kt bi mogla it od doma, sm se spomnla d bi blo dobr it še Wc prej obiskat (na treninge sm z vlakom hodila)...in takt groza: rjavo-rdeče gatke, js usa panična, pojma ket bi mami lhka mela vložke pa še mudil se mi je :? kličm usa solzna mami, se oglasi pa reče: "Nimm časa te pokličm kasnej!" pa kuj je odložila. Ja nč an, bom pa šla mal prebrskat njene omare :twisted: sj po ene 10 min mi jih je ratal najdt pa se na prbližn uštimat...joj, kak me je to motil, bljaak. No pol je pa še moj veliki bratec ugotovu d sm še doma in me je začeu sprašvt zaka še nism šla. Js sm pa nekak požrla solze pa z dokaj normalnmu glasm rekla, da že greem! Pol sm pa res šla - sm mogla tečt, jokala itd. Na cest pa za spremembo rees ljudi. In pol me kliče moja mamica. Bratc ji je pa očitn povedov, d sm pozn šla od doma. In me je začela res kregat, drla se je name po telefonu :cry: Okol ljudje, a js nj ji pa razlagam po fonu d sm menstro dobla??? no sj nakonc sm ji povedala, sm me ni pomojm čist dojela ka sm ji rekla in me je nadirala naprej. Men je pa dopizdil in sm se zadrla s ceuga d sm menstro dobla pa u krokodilji jok. Pol pa moja mami pa njena butasta izjava: "Ja pol pa tok povej!" pa začela me je mirit. Js sm jo pa sm skenslala kt mi je blo že tok gadno pol pa še no poslušat pa tečt zravn. =/ No nakonc sm vlak komej ujela, trening je biu obupn (pomojm sm bla vč na wc-ju), doma sva se pa z mami normaln pogovorile pa opravičla se mi je. :razz: Tk da, ta dan je biu zame prava nočna mora.
Don''t care what people say, just follow your own way...
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ..aNia*. »

moi T napisal/-a:Drgač pa sm jo lih dns dobila in sm ful vesela, ker je blo mal strahu, ker sm neki zaj... z eno KT :).

ooo, sotrpnica :D js sm jo tud lih dons dobla, sm d je js tud mal nism vesela
Don''t care what people say, just follow your own way...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

OT: Si al nisi vesela? :)
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

jest sm jo prvič dobila pri 14ih in vem,da sm bla zelo nesrečna ker so jo skoraj vse sošolke že imele,jaz pa sem se bala da jo nikoli ne bom dobila :D tisto poletje preden sem jo dobila,je bila v campu kamor smo hodili med puncami moje starosti menstruacija glavna tema,zato sem se zlagala da jo že mam in sicer,da sem jo tisti mesec že mela,zato se bom lahko kopala ;D sicer pa je trajalo še kake 3 leta,da je moja menstruacija postala redna,prej sem jo imela na tri mesece.
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

..aNia*. tvoja zgodba me je ful nasmejala :D
I laugh at gilded butterflies.
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

Jaz sem jo pa dobila 12.1.1992. Stara sem bila 12 let in še malo. Cel dan smo se zunaj igrali in nisem opazila. Potem sem pa zvečer prišla domov in grem lulat pa vse krvavo :cry: . Mami je bla pa ravno v bolnici na operaciji, pa mi je mogu ati vse razložit, pa pokazat kako se uporablja vložke :cry: . Mi je blo tok nerodno, kot pomoje samo še ene 3x v življenju.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

LARIKA napisal/-a:Jaz sem jo pa dobila 12.1.1992. Stara sem bila 12 let in še malo. Cel dan smo se zunaj igrali in nisem opazila. Potem sem pa zvečer prišla domov in grem lulat pa vse krvavo :cry: . Mami je bla pa ravno v bolnici na operaciji, pa mi je mogu ati vse razložit, pa pokazat kako se uporablja vložke :cry: . Mi je blo tok nerodno, kot pomoje samo še ene 3x v življenju.

1:0 za moške pa atije :) ...
men je pa ati enkrat reko da če me bo kir fant razočaru da lahko zmiri k njemu pridem :) :oops: kak lepoooo :) a ni?
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a densy »

pr men je blo pa konc sedmga razreda, ko sm šla v kolonijjo.. mal mi je blo že smotan, k je še nism mela, k so jo že skor vse sošolke mele.. :D
pol mi je pa mami rekla, preden sm šla da nj vzamem za vsak slučaj vložke s sabo, če slučajn dobim menstruacijo.. :)

in sm jo res.. pol me je blo pa najbl sram, pa še ena k smo bli skupi v sob mi je rekla, kaj se tko čudn držim, če sm menstruacijo dobila.. pa sploh nism hotla priznt, kr tko sram me je blo.. :oops:
Uporabniški avatar
klio
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a klio »

Joj, js sem jo dobila za 13. rojstni dan. Počutla sem se tak butast, kr neki, sploh nisem vedla kak se naj obnašam pa s tistim vložkom hodim okol. Pa še mami je skos hodla za mano pa mi razlagala in me tak gledala, kot kao, da zdej sem pa ženska... skor sem znorela... pa vsem okol je blo treba razložit ka se je naši punci zgodil na njen roj. dan... itak takoj letela k stari mami pol pa naša stara mama vaški radio in potem pol našga kraja mel o čem govorit tist dan pa sosede so hitele z vsemi mogočimi nasveti k men... ja pa itak, da sem bla glavna tema na praznovanju doma... še dobr, da sem šla potem ven praznovat...

Drugač pa hvala bogu za tampone ja, pa da nimam večjih težav z menstruacijo, razn, da včasih zamuja :? ...
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a LARIKA »

klio ta je pa kruta no. Da se gre to razlagat vsem okoli po vasi. Meni bi se fuzlalo na polno. Kaj jih pa briga :evil: . In vsi tisti "dobronamerni nasveti" :roll: jao jao nimam besed. Še čudno, da niso izobesili zastavo tebi v čast. Huh kok znajo včasih starši pretiravat, sploh pa pri takšni stvari, ki je za punco, ki odrašača nekaj novega.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
klio
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a klio »

Ja ne :( Komu drugemu se lahk še zgodi kej takega. Potem pa mami užaljena, ker mi je hotla sam pomagat... pa sem mogla na koncu js njo mirit pa pol spet ona mene...joj joj. Stara mama je pa rekla, ja ka je pa to kej takega, če vejo... naša stara mama ne :oops:
Je blo kr pestro ja, sreča, da je mim :)
Uporabniški avatar
Marguerite
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a Marguerite »

heh jaz sem jo pa dobila pri 15ih. Dobila sem jo pa doma in nisem povedala mami, ker preprosto nisem hotla:) raje sama poskrbim za svoje stvari in preprecm nepotrebno vtikanje nosu ostalih tja, kamor je nepotrebno :) tko da je sama pogruntala, ko so vlozki aka plenice zginjali :) Ceprov sm vedla da enkat me bo zadela, mi je blo tko bedno :S in se zmer mi je bedno. in ne vem ce se bom sploh lahko kdaj sprijaznla s tem zenskim prekletstvom :roll:
You've got a fast car But is it fast enough so we can fly away? <3
Nadine
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Nadine »

jz sm jo dobila pri 14... pa itak sem že vedla kaj je to, pa tud vložke sem že mela ker smo v šoli dobil neke reklamne, tko da sm use sama zrihtala... mami pa tud nism povedala, sj je pol sama enkrat ugotovila :oops:
Odgovori