Kava

Gurmanski užitki.
Odgovori
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Jst pa sem včasih pri mami (ki je FUL! kofetarca) kak požirek ukradla, zdej je pa ful ne maram. Učasih se mi zdi, da bi jo en požirk, ampak to s fuuuuul mleka. No, pol je itak ne, ker mi že vonj ni. Kak kapučino iz vrečkice, narjen na mleku al pa mleko-voda (50:50), mi pa včasih ful zapaše.

Letos poleti me je pa celo prjel, da sm si skuhala eno veliko šalco kave in pol notr nabasala FUL sladoleda, leda pa smetane. In tista mi je bla pa ful dobra, ampak od takrat se mi je še ni zluštalo. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

No jaz ponavadi skuham majhno kafetiero (mašinco) in celo spijem z mlekom ki pride pač do prsta pod vrhom šalce.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

Tud sama si vedn rada nardim kavico v vlkem lončku - un, ko je za čaj in dam pol kave, pol mleka. se fajn namestim pred tv al pa pred računalnik in brskam po netu - pure fun :D
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Ne morem brez jutranje kave. Prva stvar zjutri k pridem u službo je da si grem narest kavo (kar s kavomata), nalijem mlekca in greva s sodelavko na dva čika. To je moj obvezni 'jutranji' ritual :D
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a KLEMY »

Zjutrej na šihtu obvezno najprej en jakobs instant kofetek, če ne se zvrnem pod mizo..pol pa odvisno...če grem s kako kolegico ven, obvezno kavica z mlekom...pa če se imam velik za učit še kako tavlko šalco doma....pa če sm za vikend pr mojmu obvezno kapučin po kosilu :D
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Ufff jaz pa sem odvisnica. Ne mine jutra brez kave, ko se vstanem je moja prva misel kava :D Včasih je bil standard kava + čiki, zdaj je pač kava + zajtrk :) Čez dan pa potem odvisno od tega kaj delam... Če imam svet pisan cajt, grem popoldne raje spat, če pa se moram učit ali delat, obvezno padejo še kakšne 3 kavice tekom dneva. Oziroma kar kave, tista mini šalčka, ki ti jo podtruijo v kavarni je bolj za okras. Zame je parav kava šarfna kava: majhna žlička sladkorja, 2 veliki žlici kave in obvezno 3x prevret. Pa seveda v veliki šalci :D
Uporabniški avatar
maaalaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maaalaaa »

jst sm tut čist neuporabna, če ne spijem vsaj ene kave na dan. zjutr je sicer ne, k rajš tistih 5 min več spim kot pa bi si kavo kuhala :P ma je brž pijem v šoli (čeprav tista kava z avtomata ni kava :roll:), ma jo popoudne po kosilu doma eno extra močno, če sm pa ceu dan doma, pa usaj 2/3 popijem.
povprečno pa na dan popijem 2-4 kave.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Huh, jaz sem pa očitno ena redkih, ki kave ne pije :razz:
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

^^Jst tud. Čeprov sm pa ke na kšni pijački spijem kako kavico, nikol pa ni tko, da bi zjutraj, ko bi vstala, najprej pomislila na kavo. Prej bi rekla, da sm od čaja odvisna :)
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Poison Girl »

Kave načeloma ne pijem, če že samo v Zvezdi belo z vanilijo in velik pene in ledeno kavo od Pomurskih mlekarn.
Pa v tujini seveda Starbucks in Coffee Fellows :hearts: (če se temu sploh lahko reče kava :D).
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objava Napisal/-a °PeeKaBoo° »

^^Oo Starbucks :hearts:

Drgač pa jst tud ne pijem kave. :)
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

Poison Girl napisal/-a: v Zvezdi belo z vanilijo in velik pene

Ok, to je pa neki najbolšga na svetu, čeprov je "kava" :D
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

^to so sanje!

Jst kavo ljubim, moj želodec pa ne. Sploh po beli kavi (ki mi je po okusu ful dobra) me dostikrat boli želodec.

Sicer pa mi je najljubši cappucino.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Nikol nism marala kave. Sploh.
Že leta si naročam (in doma kuham) belko.

Pa sm pred dvemi mesci (u želji po bolši prebavi) uvedla jutranjo kofetko. Pijem jo na "domač" način - velka šalca, posebi lonček mleka, u kermu sprot delam penco, k jo mešam u kofetko in pijem :) . Mojmu okusu prijetna, bolj blaga varianta kave. Men je ušeč.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Kraj: ankaran

Neprebrana objava Napisal/-a Roisin »

polly-polly napisal/-a:^to so sanje!

Jst kavo ljubim, moj želodec pa ne. Sploh po beli kavi (ki mi je po okusu ful dobra) me dostikrat boli želodec.

Sicer pa mi je najljubši cappucino.

mogoče te pa od mleka boli, ker v beli kavi ga je skor 2 dcl. tud mene je vedno po beli kavi želodec bolel, pol sem pa nekaj časa čist brez problemov furala kavo z mlekom, čeprov ni bla tko dobra, je blo pa z mojim želodcem dosti boljše!
Odgovori