Sestavine kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Sestavine so mi zelo všeč. Čistilci so nežni, šampon je predvsem hranilen (tudi vlažilen), nežen. Zelo fajn sestavine (rožna voda, jojoba, makadamija, avokado, vitamin B, proteini). Malce odišavljen. Kvalitetno. Za normalne do suhe lase (prej suhe, no), poškodovane. Kateri je to?
Zadnjič spremenil UG84, dne 23. Maj. 2010 15:04, skupaj popravljeno 1 krat.
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

^^ Hvala UG84. Gre za Laverin Rose Milk Repair šampon. Tudi meni se je zdel precej hranljiv, ampak se bojim, da ni preveč oljčkov notri? Sama imam namreč izredno suhe konice, ki potrebujejo veliko nege, medtem ko se lasišče zmasti po 2eh, 3eh dneh. Bi mi ga vseeno priporočila za sprobat?
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

A, tega sem pa imela! Dober je, res. Sicer sem jaz imela še balzam, ker imam res suhe lase. Zdej brez balzama ne vem kako se obnese, ampak jaz si lah komot nisem ene 5 dni oprala, pa ni bilo problema. Ima pa suhe lase, ne samo konice (čeravno imam konice še bolj suhe kot ostale lase).

Predvsem, če boš uporabila balzam, glej da ga daš res samo na konice.
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

^^ Merci beaucoup! :bussi:
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

Odločam se med novim pudrom in starim, ki sem ga uporabljala kar lep čas (Max Factor - Age renew) in me zanimajo komentarji na sestavine:

Aqua, titanium dioxide, glycerin, dimethicone crosspolymer, cyclomethicone, diethylhexyl carbonate, niacinamide, octyl methoxycinnamate, sodium chloride, talc, PEG/PPG-18/18, dimethicone, panthenol, tocopheryl acetate, aluminium hydroxide, benzyl alcohol, allantoin, ethylparaben, parfum, PEG-10
dimethicone crosspolymer, methylparaben, disodium EDTA, propylparaben, camellia sinensis leaf extract, hexyl cinnamal, linalool,
hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxyaldehyde, palmitoyl pentapepide-3, butylphenyl methylpropanial, alpha-isomethyl ionone,
hydroxycitronellal, geraniol, citronellol, limonene, PEG-100 stearate

Nekje sem zasledila, da baje ni ravno biser med pudri, vsaj kar se tiče sestavin, a bi želela prebrati še mnenje koga, ki se na to spozna (kar je tukaj UG84). ;D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^Meni se tale puder niti ne zdi tako v redu... Ampak to je bolj moja laična ocena :wink: Bo UG bolj strokovno mnenje podala :D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Fancy Nancy napisal/-a:Odločam se med novim pudrom in starim, ki sem ga uporabljala kar lep čas (Max Factor - Age renew) in me zanimajo komentarji na sestavine:

Aqua, titanium dioxide, glycerin, dimethicone crosspolymer, cyclomethicone, diethylhexyl carbonate, niacinamide, octyl methoxycinnamate, sodium chloride, talc, PEG/PPG-18/18, dimethicone, panthenol, tocopheryl acetate, aluminium hydroxide, benzyl alcohol, allantoin, ethylparaben, parfum, PEG-10
dimethicone crosspolymer, methylparaben, disodium EDTA, propylparaben
, camellia sinensis leaf extract, hexyl cinnamal, linalool,
hydroxyisohexyl 3- cyclohexene carboxyaldehyde
, palmitoyl pentapepide-3, butylphenyl methylpropanial, alpha-isomethyl ionone,
hydroxycitronellal, geraniol, citronellol, limonene, PEG-100 stearate

Nekje sem zasledila, da baje ni ravno biser med pudri, vsaj kar se tiče sestavin, a bi želela prebrati še mnenje koga, ki se na to spozna (kar je tukaj UG84). ;D

Puder ima UV zaščito (ena je zelo toksična) in vsebuje silikone. Glede na sestavine naj bi bila mazljivost pudra dobra. Vsebuje vitamin B3, ki naj bi, v tej obliki teoretično deloval proti staranju. Vsebuje pa tudi vitamin B5 in nadomestek vitamina E ter izvleček čajevca (antioksidant).

Vsebnost smukca ni najboljša izbira, saj naj bi bil kancerogen. Vsebuje tudi nekaj potencialno toksičnih snovi, notri je tudi slab alkohol (dražilno) ter precej parabenov. Vsebuje tudi kar precejšnje število eteričnih olj in presenetljivo veliko sintetičnih dišav, zato glede na to, da gre za izdelke za obraz, je bi bil lahko dražilen, sploh za občutljivo kožo. Vse, sestavine, posebej izstopajo, da so slabe ali dražilne, sem odebelila.

Torej puder je podpovprečen kar se sestavin tiče, komedogen, nič posebej izstopajočega, ni za suho ali pa občutljivo kožo. Vsebuje nekaj UV zaščite, veliko toksičnih ali pa vsaj dražilnih sestavin, usmerjen je na anti age komponento in je zelo odišavljen. Jaz ga ne bi dala nase…je sestavinsko preveč sporen zame.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Okej, hvala! :wink: Bo treba v nakup novega. :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

^^za ker puder se pa gre to?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ta, ki sem ga jaz uporabljala (sem zgoraj napisala) je bil od MF Age Renew.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Prosim lepo za analizo šampona proti prhljaju, katerega proizvajalec se oglašuje kot izrazito organsko naravnan. Naj bi temeljil na bazi bambusovega jedra in islandskega lišaja.

Aqua, Sodium Laureth-11 carboxylate, Laureth-10, Sodium Chloride, Propylene glycol, PEG-15 cocopolyamine, Bambusoidea, Hydrolized wheat gluten, Usnea barbata, Piroctone olamine, Citric acid, Cocamide-DEA, Poliquaternium 7, Glycol distearate, Tocopheryl acetate, Cocamidopropylamine oxide, Disodium EDTA, Sodium dehydroacetate, Phenoxyethanol, Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Fragrance.

Opis izdelka:
Odpravi preč problem lasišča, kot je prhljaj in hkrati doseči zdravo rast las je zahtevalo trud in domišljijo. Rezultat našega prizadevanja je kremni šampon proti prhljaju na bazi bambusovega jedra in islandskega lišaja. Naravni rastlinski sestavini stimulirajo rast las in kontrolirajo luščenje lasišča. Izdelek ne vsebuje Sodium LaVril SULFATA (SLES).

* NARAVNI KOZMETIČNI IZDELKI BEMA:
- 100% rastlinskega izvora.
- Ne vsebujejo sintetičnih konzervansov in barvil.
- Ne vsebujejo agresivnih sredstev za penjenje (SLS/SLES).
- Dermatološki preizkušeni.
- Mikrobiološko kontrolirani.
- Niso testirani na živalih.
- Testirani na vsebnost niklja, kroma in kobalta, da se preprečijo in zmanjšajo kožne alergije.
- Ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in njihovih derivatov.
- Ne vsebuje polarnih topil (propilenglikol, alkohol, ipd…)!
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Čisto na hitro sem samo malo pogledala in ti lahko zagotovim da stvar ni naravna, koliko so tisti ekstrakti organski tega pa ne morem vedet in da proizvajalec laže sam sebi in potrošniku zraven. Trdijo, da ne vsebuje proizvod sintetičnih konservansov (imaš jih vsaj 5), da ne vsebuje propilenglikola (je na 5mestu). Tudi o močnih istilih bi se dalo razglabljat...

Na koncu imaš torej precej sintetičnih konservansov (ta šampon mora imeti precej dolg rok trajanja), odišavljen je, na začetku močnejše čistilce. Šampon ni za občutljivo lasišče in se bo dobro penil, ker vsebuje penilce (samo to je za videz).

Sestavini, na kateri naj bi bil poudarek sta na vrsti šele 7. in 9. Ima pa ta lišaj antibiotično, bolje rečeno protiglivično delovanje (zato še bolj ne razumem, zakaj toliko konservansov na koncu?). Glede na to da je vzrok prhalja lahko tudi glivični je to seveda OK sestavina. Bambus naj bi imel vlažilne lastnosti, druga ne vem nekje sem zasledila tudi protiglivično funkcijo, amapk je ne moprem potrdit.

SKratak, šampon pač za mastne lase, z balzamom še za normalne, drugo ne, ker je precej močan, čeprav ima nekaj vlažilnega učinka, pa za suhe ali normalno do suhe lase ne bo.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Saj se mi je zdelo, da nekaj mutijo, ne. Mi je žal, da sem zaupala in nisem že v trgovini pogledala na sestavine, ker ko sem samo vidla te parabene na koncu, mi je blo že vse jasno.
Mislim, in potem si drznejo se oglaševati kot super duper naravni.
Kje je blo kupljeno in znamka je itak že omenjeno v temi Naravna kozmetika, ne bom se ponavljala. Ampak tole mi pa res ni všeč. Saj bi lahko rekla, da pač prodajajo in niso krivi, če proizvajalec to zagotavlja, ampak oni so tudi zastopnik te firme v Sloveniji.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Ja, na žalost se to večkrat dogaja, verjemi nisi prva, ki so jo prinesli okoli. termini naravna, organska ipd. kozmetika se preveč zlorabljajo, ampak ne na nelegalen način, saj je lahko kozmetika ''naravna'' že, če vsebuje kak procent naravnih snovi - v tem so očitni ekstrakti šampona temu zadostili, ostalo je blef. Ista fora je pri Oriflame, pa še mnogo drugih.

Mene odbije, da mi kdo prodajaj kot naravno nekja, kar to ni, še huje pa je, da deklarira nekaj (kaj ni v izdelkih), potem pa vidiš, da je realnost čisto druga. :(

Pač uporabi ga, itak, sej lej, glede na sestavine ti las ne bo mastil in pa ima delovanje proti prhljaju, tk da ni ravnoza stran vreč. Ni pa naraven, to pa drži.
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

UG mi lahko prosim pokomentiraš tole Alverdino kremo za umivanje obraza. Je za problematično kožo. Na kozmetometru so jo punce zelo pohvalile, ampak me mal skrbi alkohol :?

Sestavine: Aqua, Zea Mays Oil, Sorbitol, Coco Glucoside, Loess, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Parfum(Natural Essential Oils), Prunus Amygdalus Dulcis(Sweet Almond) Oil, Xanthan Gum, Cimicifuga Racemosa Root Extract, Vaccinium Myrtillus(Bilyberry) Extract, Saccharum Officinarum(Sugar Cane) Extract, Citrus Medica Limonum(Lemon) Extract, Citrus Aurantium Dulcis(Orange) Fruit Extract, Acer Saccharum(Sugar Maple) Extract, Helianthus Annuus(Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Tocopherol, Citric Acid, Citronellol, Linalool.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Odgovori