V OŠ sm se učila dan pred testom/spraševanjem (odlična sem bla vsa leta).
V gimnaziji je bilo predvsem odvisno od predmeta.. matematika je ponavadi zahtevala minimalno 5 dni (številke mi ne grejo lih najbolj

), medtem ko sm za ostale predmete rabila en dan (za npr. 40 strani snovi). Pa sem bila tud vsa leta odlična. Meni je zelo pomembno to, da sm na predavanjih skoncentrirana in da si nardim kvalitetne zapiske. Dodaten plus je to, da mam fotografski spomin in mi je dovolj že to, da si parkrat ogledam zapiske, da vidim kje imam kaj zapisano in potem se mi nekako pri preizkusu znanja ta "slika" prikaže pred očmi.
Zdaj ko sem na pravnem faxu in je snovi neprimerljivo več kot v gimnaziji, se še vedno skoncentriram na predavanjih. Ko pridem domov, si uredim zapiske (pobarvam itd.) potem se pa spravim brat učbenik, tako, da si sproti, ko kaj preberem, zapišem kakšno asociacijo (poskušam pa izluščit najbolj bistvene stvari) na koncu pa pač zadevo ponovim. Izpiskov si ne delam, ker mi to vzame čist preveč časa. To "domače" delo mi vzame pribl. 5 ur na dan, ampak se splača, ker se mi snov ne nabira. Začnem ponavljat pribl. 2 tedna pred izpitom, tako da grem parkrat skozi zapiske in čez izpisane asociacije. Glede na dosedanje ocene bi rekla, da mi ta sistem sede (povprečje še za enkrat 9).