Malo delo - DA ali NE?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Daleč...

Neprebrana objava Napisal/-a my_self »

Če že ne opravljajo dela tako kot bi morali, ga bojo vsaj opravljali več časa. :D
Sm ZA predvsem zato, ker bo vsaj do spremembe prišlo in bo vlada kmalu ugotovila, da to pač ni to, ker če se poglobiš v zadeve (in ne samo bereš skupine na facebooku al mnenja na raznoraznih forumih), ugotoviš da določene stvari so res malo mimo. Če bi pa pustili študentske servise bi najbrž vlada obupala in se jim ne bi dalo več na novo pisat (neumne) zakone, pa ne vem kaj še vse pride zraven tega. Mislim, da je boljše da pride do spremembe, kot da sploh ne pride do nje in ostanemo na mrtvi točki.
Nasploh pa noben zakon ne bo nikoli vsim všeč, tako da, ne glede na to kaj se bo uvedlo (malo, veliko, srednje delo ali kakšna druga oblika), se bomo vedno kregali, iskali luknje v zakonu in bili omejeni.
Izkoriščanje statusov in štipendije (?) bi se pa lahko preprosto rešilo z odpravo (vsaj nekaterih) lukenj v zakonu.
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a beri1 »

McLarnovc napisal/-a:
Kaj pa tebe briga čigav sem? Če te pa zanima, ti pa lahko tudi povem. Starša oba s poklicno izobrazbo, oba zaposlena v dveh dokaj velikih podjetjih, oče 39 let delovne dobe, mati 32, živimo v hiši, ki jo je oče praktično od A do Ž zgradil z lastnimi rokami(slava mu :respekt: :hail: ), vrt je 2500m2 velik, pred hišo pa sta parkirana 2 avta, ki sta relativno že precej v letih. Tako, da se ne boš usajal/a, čigav sem.

Sory, nisem tako mislil, mislil se POLITIČNO čigav si :lol:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

Kofe napisal/-a:Ti McLarnovc kaj pa študiraš? A mislš, če nekj študiraš kar večina ne, da si pa nekaj posebnega? A študiraš medicino al si pa na vzporednem študiju, da si nemorš privoščit občasno kaj narediti?
Niso vsi povprečne riti kot ti zgleda...se najdejo tudi izjeme veš.

Ne študiram medicine. Sem na FS-uni. In ja, ne poznam niti 5 kolegov iz letnika, ki bi ob faksu redno delali. Toliko o povprečnih ritih.

beri1 napisal/-a:Sory, nisem tako mislil, mislil se POLITIČNO čigav si :lol:

Saj pri nas ne glede za koga si, za leve ali desne, si neposredno ali posredno, vedno za komuniste. S tem, da so Pahor, Kresalka in ta dita odkriti komunisti, Janša je pa komunajzar, po vrhu pa še lažnjivec, ki je pozabil, da bi včasih najrajši svojim partijskim šefom ritko polizal, zdaj se je pa kao spreobrnil.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Kofe napisal/-a:V tujini ne poznajo študentskega dela pa imajo ISTI problem kot mi ---> visoko stopnjo nezaposlenosti.
Katero "tujino" misliš? Nemčijo mogoče? Tisto Nemčijo, katero se tako rado vmešava v debate o ZMD? Tisto Nemčijo, ki že drugi mesec zapored beleži padec števila nezaposlenih? Zanimivo. :P
(nemški zavod za zaposlovanje)

IMHO se ne bi smeli z Nemčijo primerjat in the first place spljoh.
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Kofe »

Ma kje ti je Nemčija. Prva gonilna sila EU gospodarstva. A smo lah še bl glupi no?

Če se je kje začelo na bolje, se je 100% začelo tam, tako da je to popolnoma neumesna primerjava. Pa že sami nemci so priznali, da je ta zakon slab. Torej...?!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^"tako grozen zakon" - pa so se vseeno pobrali. Torej?

Again: neumno mi je, da so se sploh začele te primerjave..
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

punkie_ napisal/-a: a se vam res zdi vredno zarad ne vem kakšnega procenta študentov v sloveniji postavit cel preostali sistem zaposlovanja na glavo?

Vprašajmo se raje tako:

Zakaj bi študentje bili edini, ki bi imeli dostop do začasnega dela? Ni boljše, da brezposelna ženska dela vsaj malo delo, kot pa čisto nič?

Brezposelnim se daje ena možnost več. Brez malega dela imajo samo redno zaposlitev ali pa avtorsko/podjemno pogodbo.

Študent, ki rabi ful veliko denarja v času študija, pa naj se redno zaposli in izredno študira.
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Džeki napisal/-a:Študent, ki rabi ful veliko denarja v času študija, pa naj se redno zaposli in izredno študira.

Tako se govori :lol:
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: ...

Neprebrana objava Napisal/-a Kofe »

purple_rain napisal/-a:^^"tako grozen zakon" - pa so se vseeno pobrali. Torej?

Again: neumno mi je, da so se sploh začele te primerjave..

A ti ne razumeš, da je Nemčija čisto drug svet, druga mentaliteta, boljše razvito gospodarstvo pa še bi lahko našteval v nedogled? Kaj si ti na glavo padla ali kaj?

Sami nemci to priznajo in ti še zmeraj zagovarjaš to skrpucalo?
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Nemčija, ki je veljala za državo, kjer bi se naj cedila med in mleko, pa se jim je "ponesrečil" ta sistem dela, potem pa bi naj pri nas bilo kaj boljše s taistim zakonom. :D

Džeki napisal/-a:Študent, ki rabi ful veliko denarja v času študija, pa naj se redno zaposli in izredno študira.

Aja? Če ti je mogoče kaj znano, že samo en letnik študija stane okoli 2000 €, in glede na to, da če ima do zdaj nek študent narejeno sš, ti logika lahko pove, da tudi redno zaposlen (če bo sploh kaj našel tako hitro) s V. stopnjo izobrazbe ne bo imel kaj dosti višje plače kot bi jo imel preko študentskih del.
:wink:
Uporabniški avatar
beri1
Sramežljivka
Sramežljivka

Tamala_mrha napisal/-a: s V. stopnjo izobrazbe ne bo imel kaj dosti višje plače kot bi jo imel preko študentskih del.
:wink:

Preračunaj koliko študent dobi na leto,pa bom jaz preračunal koliko dobi redno zaposlen :o
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jau :oops: :lach:, napačna interpretacija (in povezovanje) informacij z moje strani; še vedno pa stojim za tem, da je bolje delat nekaj/malo kot nič sploh.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

Džeki napisal/-a: Zakaj bi študentje bili edini, ki bi imeli dostop do začasnega dela? Ni boljše, da brezposelna ženska dela vsaj malo delo, kot pa čisto nič?

če je ta tvoja brezposelna ženska nekonkurenčna na trgu iskalcev zaposlitev že zdaj, bo z zakonom še slabše zaposljiva, ker bo ogromno bolj konkučrenčnih malih delavcev namesto nje.[/quote]

Džeki napisal/-a: Študent, ki rabi ful veliko denarja v času študija, pa naj se redno zaposli in izredno študira.

misliš, da smo mi študentje proti zakonu zgolj zaradi lastnih ugodnosti, ki jih uživamo ta trenutek, ko imamo status? tudi mi bi se radi zaposlili, tako kot si rekel - redno, kar pa malo delo NI. tako se bo naš čas osamosvajanja samo še podaljšal, pa že tako študiramo do 30ih, kot nam radi mečete naprej.
Uporabniški avatar
Dita-
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Dita- »

punkie_ napisal/-a: tako se bo naš čas osamosvajanja samo še podaljšal, pa že tako študiramo do 30ih, kot nam radi mečete naprej.

:wtg: točno tako

no jaz sem bila prepričana, da bo zakon sprejet, ampak baje nam dobro kaže.
Our passion is our strength <3
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Ni še konec :P
Treba je upoštevat, da so prešteta šele manjša volišča, torej bolj vaška, kjer je na splošno več nasprotnikov zakona.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori