dodoman napisal/-a:bolj kot te berem barbie manj inteligentno mi delujš...
Če dovoliš, vračam kompliment

dodoman napisal/-a:dejansko prrimejaš doživljensko pohabljanje spolovila z cepljenjem ,ki traja cca 2 sekundi..
Mislim, da sem v postu obrazložila, zakaj primerjava in iz katerega stališča sem to primerjala. Če se ne motim se je nanašalo na argumente, da ima določen preventivni poseg tveganja, in da se zato ne bi smel izvajat. Če bi bilo tako, se tudi cepljenje ne bi smelo izvajati, ker lahko provzroči tveganje, kot so okužba, anafilaktični šok, celo smrt. Je pa vseeno relativno varno, in prednosti izničijo tveganja.
Zdej, ti vidiš obrez kot pohabljanje, jst kot preventivni ali kurativni poseg. Sej tud obrezani zarad mimoze niso bili pohabljeni, ampak zdravljeni.
dodoman napisal/-a:Vse raziskave, ki sm jih podal so bile znastveno utemeljene in VSE govorij proti obrezovanju, ker le to povzroča očiitne: nižje užitke pri sexu, hitrejšo impotenco, nepotrebne bolečine in infekcije.
1. edina raziskava, ki sem jo prebrala, je bila tista o različnem občutenju bolečine pri obrezanih novorojenčkih.
Nižji užitki - nisem zasledila, le podatek, da je penis manj oživčen, kar pa ne pomeni nižjih užitkov ali nezmožnosti užitka.
Hitrejša impotenca - dej to raziskavo prilimaj, ta me zanima.
Nepotrebne bolečine - to povzroča večina zdravstvenih posegov, beseda nepotrebna je relativna.
Infekcije - mislim, da je infekcija zaplet, ne ravno posledica. Razen če misliš na infekcije v odrasli dobi, ne zaradi posega. Ampak te niso pogostejše, ampak redkejše.
2. A lahko dojameš, da so znanstveno utemeljene raziskave na obeh straneh (za in proti) in da ni point u tem, da jih prilimaš 10. Ti sploh ne tehtraš plusov in minusov, ti sam minuse naprej mečeš (in to je znanstveno utemeljeno) o plusih (ki so prav tako plod raziskav) pa govoriš, kot da si jih je nekdo izmislil.
dodoman napisal/-a:DO INFEKCIJ OTROK PRIDE HITREJE PRI OBREZANIH, KER SO IZPOSTAVLJENI BAKTERIJAM IN VIRUSOM, medtem ko neobrezani so ZAŠČITENI s kožico.
Ne. Ker si že tok dosadan, se sploh ne bom več trudla z podajanjem raziskav. Ti s svojim šibkim znanjem obrazložim, zakaj temu ni tako (kar potrjujejo tud raziskave, če bi katero prebral).
Kako so lahko obrezani izpostavljeni bakterijam in virusom? Dokler se ranica ne zaceli, ja, potem pa, dragi moj, koža varuje telo pred vstopom klic v telo. Je na penisu koža ali sluznica? No, v kolikor koža ni poškodovana (sveža ranica), nisi izpostavljen samo zato, ker si obrezan. Še vedno površino penisa prekriva tkivo, imenovano koža. Lahko pa bakterije zaidejo v sečnico, in pride do okužbe urinarnega trakta. Tako pri obrezanih, kot neobrezanih. Kje pa je večja verjetnost, da se to zgodi? Tam, kjer je koža suha in na zraku (obrezani), ali v vlažnem in toplem okolju (pod kožico)? Zdej pa seštej ena plus ena.
dodoman napisal/-a:Očitno resno potrebuješ podrobno izobrazbo o človeški anatomiji, da bi končno doumela par dejstev.
Priznam, da moje znanje anatomije ni odlično. Izpit sem preplonkala. Anatomija pa nima veze z patologijo, o kateri govorimo.
dodoman napisal/-a:Kako sem lahko jaz slab oče, če dam otroku izbiro v tko pomembnih stvareh, ki nikakor nimajo nobenega pozitivnega učinka, veliko pa negativnih?
Lahko že enkrat dojameš, da pozitivne stvari so?
dodoman napisal/-a: prisilila v razmišljanje o stvari in bi se podrobno izobrazil o tem!
Tega se je za bat, ja. Limanju linkov praviš izobraziti se? Si že toliko neumnih izjav podal, da močno dvomim, da bo tvoje izobraževanje in razmišljanje uspešno... Ti ne razmišljaš, ti tupiš ene in iste stvari, ki si jih prebral na netu.
dodoman napisal/-a:torej sm prekleto boljši starš kot bo puprle rain in babnce njenega hipokritinčega kova kdajkoli..
Za to, da si boljši starš, moraš biti v prvi vrsti starš. Drugače ne gre.