Tattoo
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
kok ste zlobne.
no, jaz tut razmišlam, da bi si dala tattoo; pa mam eno bolj kompleksno zadevo. (:
dala bi si verz/misel (imam nekaj izbranih), kar pomeni, da zahteva več prostora. ampak bi blo fino, da se ta tatu ne bi vedno videl (poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli probleme pri zaposlitvi).
razen, če si ga dam npr. na zapestje in bi bil posledično manjši font. ampak me res skrbi, kako bi to izpadlo, da ne bo kakšno nejasno skropucalo. :S
torej; predlogi za lokacijo?

no, jaz tut razmišlam, da bi si dala tattoo; pa mam eno bolj kompleksno zadevo. (:
dala bi si verz/misel (imam nekaj izbranih), kar pomeni, da zahteva več prostora. ampak bi blo fino, da se ta tatu ne bi vedno videl (poznam kar nekaj ljudi, ki so imeli probleme pri zaposlitvi).
razen, če si ga dam npr. na zapestje in bi bil posledično manjši font. ampak me res skrbi, kako bi to izpadlo, da ne bo kakšno nejasno skropucalo. :S
torej; predlogi za lokacijo?

shinee napisal/-a:torej; predlogi za lokacijo?
karkoli kar ni roka ali vrat
edini šihti kjer bi te teoretično lahko zavrnili zaradi tetovaže imajo nek formalni dresscode.
čeprav še to je malo tako... iskreno, poznam ogromno tetoviranih ljudi in niti enega ki bi imel zaradi tega težave pri iskanju zaposlitve

I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
malo obujam temo..kolegica se je nedavno tudi odločila za tatu, ima že motiv in vse ampak je edino kar jo ustavlja to, da ima probleme z kožo - dermatritis, torej rdeči madeži, ki jo srbijo in se ji pojavijo tu in tam, vendar vedno na istih mestih (tatu bi si dala tja kjer se ji nikoli ni pojavilo kaj takega). zdaj jaz ji ne znam pomagat, ker sama teh problemov nimam, vem samo, da v takšnih primerih tetoviranje odsvetujejo - me pa vseeno zanima, če ima kdo osebne izkušnje s tem?
Breakfast is my religion! (The Mask)
Pa te sicer, če prideš na razgovor z dolgimi rokavi in te zaposlijo, kasneje pa vidijo, da imaš npr. na zapestju tetovažo, posledično lahko odpustijo zaradi tega? Mislim, da ne. Govorim v primeru, da imaš pogodbo za nedoločen čas.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Re: Tattoo in ideje (upam da spada to tudi pod modo)
Lolek245 napisal/-a:Em jaz razmišljam da bi si dal tattoo naredit. Dal bi si nekaj majhnega kakšen napis, kakšen simbol mojega življenja, ne da bi mel celo roko potetovirano, samo kakšen znak, kakšne kitajske črke ki pomenijo nekaj lepega. Študiral sem da bi si ga dal na vrat al pa na roko. Ma mogoč kdo kakšno idejo kje bi bol pristal glede na to da sem Moški)?
Hvala za ideje, nasvete karkol...
Joj fant, izogibaj se kitajskih črk, ker to si dajo samo osebe ki so totalno brez domišljije. Pa še nekaj... Kako boš ti vedel, če napis dejansko pomeni to kar hočeš! Kitajska črka je za moje mnenje totalen NO GO za tatu. Raje malo pomisli, kateri "pregovor" ali citat velja za tvoje prepričanje in ustreza tvoji osebnosti. Pa res imej v mislih, da boš to imel celo življenje na sebi, torej ti res more nekaj pomeniti.
Kar se pa mesta tiče, pa mogoče glej malo, da bo eventuelno mesto, ki ga lahko zakriješ. Nekateri ljudje so pač še zelo za luno in imajo predsodke do tatujev. Če bi delal v kaki banki (oziroma imel veliko stika z ljudmi), bi ti kak delodajalec na razgovoru mogoče kaj rekel zaradi tatuja. Nikoli ne veš na kaj naletiš. Vsaj to je moje mnenje. Je pa res, da so taki ljudje vrjetno res bolj izjeme kot pravila.
Za mesto mi je pa za napis všeč zapestje ali pa podlaket. Mogoče tudi gležen s prehodom na stopalo. Pa lepo mesto mi je tudi zgornji del ramen (pod vratom).
Uglavnem res razmisli kakšen tatu bi ti nekaj pomenil in glede mesta!
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
- Cosmopsiho
keepsake napisal/-a:shinee napisal/-a:torej; predlogi za lokacijo?
karkoli kar ni roka ali vrat
edini šihti kjer bi te teoretično lahko zavrnili zaradi tetovaže imajo nek formalni dresscode.
čeprav še to je malo tako... iskreno, poznam ogromno tetoviranih ljudi in niti enega ki bi imel zaradi tega težave pri iskanju zaposlitve
well, če se bo moja karierna pot vsaj malce odvijala premosorazmerno z izbranim faksom, potem bom imela formalni dresscode.

kaj, naj si ga dam na gleženj (poleti verjetno ne bom nosila dolgih hlač) in hodim v petkah in folk ne bo opazil?

torej mi preostane samo še trup, brez okončin. bleee.
arrow napisal/-a:Pa te sicer, če prideš na razgovor z dolgimi rokavi in te zaposlijo, kasneje pa vidijo, da imaš npr. na zapestju tetovažo, posledično lahko odpustijo zaradi tega? Mislim, da ne. Govorim v primeru, da imaš pogodbo za nedoločen čas.
ja saj, če je npr. na zapestju, ga komot skriješ in ko te enkrat zaposlijo, verjetno ne bodo težili. zato pravim, da me skrbi, da verz, napisan na majhno ne bo izgledal kot skropucalo (namreč k zapestju se trenutno najbolj nagibam). (:
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Jst tudi preferiram zapestje, samo jst bom mela le eno besedo, tko da ne bo problem zakrit s kako zapestnico ali uro, pri daljšem citatu pa je ob kratkih, 3/4 rokavih že vprašanje. Sej tetovator ti verjetno lahko naredi nek predizgled tattooja, da si lažje predstavljaš končni izdelek pa boš vidla kera velikost je še sprejemljiva.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
-
- Cosmopsiho
barbie_girl_85 napisal/-a:A zapestja maš ponavadi pokrita al kako?
nope, vendar mi je zapestje najljubše, ker tattoo vseeno lahko vidim (na hrbtu mi ne koristi kaj preveč) in se ga da skrit, vsaj za nekaj časa. dobro, saj se ga lahko skrije tudi naprimer na nadlahti [z rokavi], vendar je poleti to težje, ker ne maram rokavov.