Nujno potrebujem - zdravstveni nasveti

Za dušo in telo.
Zaklenjeno

a si grizete ??

da
22
51%
sem si
5
12%
ne
16
37%

Skupaj glasov: 43

marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

js mam zmeraj mrzle roke noge, pa me folk sprašuje kaj mi je. Poleti, pozimi, ni važno.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

mogoče slaba prekrvavitev ... jst bi vseeno vprašala zdravnico za nasvet, se mi ne zdi butasto vprašanje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Dolgoročne rešitve ne vem, na kratek rok pa deset počepov pomaga, da malo kri po telesu poženeš. Jst imam take probleme med izpiti (ki so btw junija), ker sem cele dneve pri miru in se učim, potem pa pri 30ih stopinjah sedim v termoflisu na kavču. Aja, pa nizek pritisk imam tudi ja.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Telesna aktivnost bi po mojem pomagala. Športniki najbrž nimajo takih problemov. :)
Uporabniški avatar
*waterlily*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *waterlily* »

Pa tko k je že ena rekla vpraši zdravnika, ker res ni neumno vprašanje...pa tud če se bo njej zdelo nenavadno - briga te. Če maš občutek, da s tvojim telesom neki ni ok je najbolš poiskat pomoč.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Jaz sem ista,če me zdajle primeš za noge ali roke so čisto hladne. Lani ko je bla una hard vročina (35+ stopinj),so se vsi skrivali v senci,jaz pa sem se sončila in imela tono energije,drugi bi pa samo ležali. Mogoče je kdaj pa kdja razlog lahko tud to,da premalo ješ.mene vedno začne zebsti če ne jem dosti. So pa tud drugi dnevi ko jem osti,a me vseeno zebe.
Midva s fantom sva bila lani septembra v poreču.Blo je precej toplo,voda je mala drugače 24 stopinj,ampak zame je bila premrzla.Ko je zapihalo sem bila zadekana vsa,zeblo me je,skratka kur od morja.Njemu je blo pa lih fino.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

ja sej bom res raj zdravnico naslednjič vprašala, k je res smotan. js sm tud skoz zadekana, pa če e nevem kok toplo zuni, če mal vetr zapiha bo mene zebl. včasih me kr trese, začn sva bla v piceriji, pa me je tok zmrazil, da sm se ful zatresla, me je folk pri sosednjih mizak ful čudn gledu. pa si sploh ne morm pomagat, kr en val gre skoz mene in se kr zatresem. kaj pa kej pomaga za višji pritisk? kava? js kave ne smem zarad želodca, tko da kaj še?
Uporabniški avatar
sokolja
Debatorica
Debatorica
Kraj: notranjska

Neprebrana objava Napisal/-a sokolja »

js mam zmeraj mrzle roke noge, pa me folk sprašuje kaj mi je. Poleti, pozimi, ni važno.

:D jaz imam tudi VEDNO mrzle prste in stopala. tudi poleti pri 30 stopinjah in mi vsi govorijo zakaj se ne oblečem če me zebe... menda je za to res kriva slaba prekrvavitev.
Flower Power
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Flower Power »

Se strinjam z zgorej napisanim, meni je ful pomagal tek, da ti malo pospeši cirkulacijo.
Sm opazla pa še eo svar pr meni: kadar sm žiučna sm cela ledena, tko da mogoče probejte s kakšnimi tehnikami sprostitve, da gre kri po celem telesu in se ne zadržuje samo pri srcu.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

js sem bla vedno zmrznjena :) še zdaj imam stopala in roke vedno mrzle...in zdj se ene 3 mesece bolj intenzivno spet športam in morm rečt da je res bolš...moja normalna telesna temperatura je pa 35,4, tko da ne vem ce ma to lih kej veze :D
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a rammsteingirl »

mene prej ni nikoli zeblo. odkar pa sem prebolela infekcijsko mononukleozo, me večino časa zebe in mora biti res zelo vroče, da mi je toplo. mislim, da je pri meni vzrok že prej omenjena bolezen, da mi je pač to pustila za posledico.

opažam pa, da me kdaj zalije vročica za kratek čas, ponavadi okrog menstruacije, možno, da je to tudi zaradi jemanja KT. potem mi je pa zopet hladno.

mogoče bi res pomagala rekreacija, pa pravi čaj, namesto kave, če je ne smete.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Jaz sem slišala da na to, da te zebe, vpliva telesna teža oz. koliko maščobe imaš v telesu.

Mene tudi vedno zebe. :(
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tani24 »

ja js sm ful suha že celo življenje, tko, da kkšne pretirane mase pri meni ni. sej to tud js opažam, da močnejše manj zebe. sam mene ne sam da me zebe, mene mrazi, da se cela tresem. mogoče res mal več razgibavanja. sam to pomaga takrat ko delaš, ko se ustavim me spet začne zebst. res nevem
Uporabniški avatar
_ladybird_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: .......

Neprebrana objava Napisal/-a _ladybird_ »

jah jst sm zdravnico to enkrat vprašala pa je rekla, da mogoče zato k mam skoz 37 normalno temperaturo...nism dobila nobenga ful konkretnga odgovora
I know it's only rock 'n roll but I like it, like it, yes, I do!!!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

g00fy_qa napisal/-a:Jaz sem slišala da na to, da te zebe, vpliva telesna teža oz. koliko maščobe imaš v telesu.

Mene tudi vedno zebe. :(

Na tole se ni ravno za zanašat, ker ima moja sestra 10 kil manj od mene, pa se na morju vedno skregava, ker hoče imet klimo na 15 stopinj naštimano :)
Zaklenjeno