MsN napisal/-a:A moški je dolžen servisirati svojo žensko? Je ženska dolžna zadovoljevati njega? Je redni servis edina garancija, da se partner ne skurba naokoli?
Po moje niti ne. Bolj gre za neko ujemanje med dvema - ujemanje v libidu, ujemanje v prioritetah, vizijah, ujemanje v posluhu za drug drugega, njegove želje. In zakaj bi se nekdo spolno ukvarjal z nekom, ki ne kaže interesa samo zato, ker je baje to njegova dolžnost? Zakaj bi nekdo silil, namigoval in drugega spravljal v položaj, kjer ga mora zavrniti, če želje po seksu pač ni? Nesmiselno. Težava, če sploh, je pač v tem, da nekomu ni do spolnosti v tolikšni meri, kot nekomu drugemu. Ampak za take stvari sta potrebna dva. Da mlad par v letu in pol brez spolnih odnosov, če si jih seveda vsaj eden želi, ne začne delati na tem, da se stvar spremeni, se mi zdi čudno in sumljivo. Vredu, mogoče libido zaspi za kak mesec, mogoče pride težavno obdobje in se strasti ohladijo, ampak leto in pol? Leto in pol je ogromno in če šele po letu in pol odpreš oči z željo, da zdaj bi pa nekaj spremenil, potem se raje trikrat zasuči na nogah in vdihni - ker takih reči se ne uredi čez noč.
Še enkrat pa poudarjam dejstvo - mogoče je njima leto in pol brez seksa ok. Mogoče ga ne potrebujeta. In na tem mestu mi nimamo kaj modrovati, zakaj je tako. Pač je. In če sta tako zadovoljna in srečen par - hvala bogu. Sta mogoče bolj srečna, kot dva ki seksata dan in noč. Kdo ve.
Saša_26 je napisal/a:
Po reeeees dolgem času sem spet na forumu, ker me je zanimalo, če ima še kdo podoben problem kot jaz.
S partnerjem sva skupaj 4 leta. Drugo leto se poročiva (on je načel to temo za poroko). Na začetku sva seksala ful veliko in ful dobro. Potem se je malo umirilo-normalno.
Sedaj pa že leto in pol nisva seksala. Vmes sem načenjala to temo in se skušala pogovoriti z njim. Prišla sva do zaključka, da sva utrujena, pod stresom, bla bla bla. Moram povedati da se veliko crkljava, poljubljava, božava, sva zelo ljubeča en z drugim, se pravi da si poveva in izkazujeva ljubezen. Enako kot na začetku. Res je, da sva imela 2 večja problema, ki sva jih razjasnila, vsaj jaz upam da sva jih (za enega sem 100%).
Je pa tako, da sem se na nič seksa skoraj navadila...kar si ne morem misliti da se je res zgodilo. Na vsake toliko časa me prime in se vprašam spet, zakaj ne seksava? Ne poznam odgovora. Ni možno da bi me varal....99.9% sem. Pomoje je preveč len, da bi me
Zdi se mi pa, da je tudi preveč len, da bi seksal z mano. Ali pa sva oba. Saj sploh ne vem več. Ker seks, ki sva ga imela pred to sušo, je bil res dober!
Pač znam med vrsticami brati, ko ženske kaj razlagajo...in tu je tipičen primer kako si ona zakriva oči...njej paše ampak sta "skupaj" ugotovila, da sta preveč lena. Ženske imajo ponavadi probleme, da težko povedo resnico in si zatiskajo oči.
Primer moškega:
Skupaj sva šla v trgovino in izbrala roza zavese. Meni se zdi da ne pašejo v stanovanje. Ampak čez čas se bom morda navadil na njih. Skupaj sva ugotovila, da so roza lepe in krasne, čeprav meni niso všeč in se mi zdi da bi une zelene veliko lepše pasale k pohištvu.
Saj sploh ne vem več katere so bile lepše ali tele roza ki jih imava zdele ali une zelene. No saj bo...bom videl čez čas. Saj sem se že kar nekako navadil na njih sploh niso tako grde.
Definitivno sta skupaj prišla do tega, da se jima ne da seksati...tako kot včasih, ko sta se požgala kot živali in je bilo res hudo dobro.

Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE